1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti ilk kongresini yaptı

İYİ Parti ilk kongresini yaptı

İYİ Parti, ilk kongresini Kurucular Kurulu'nun katılımıyla Genel Merkez binasında düzenledi. Kongrenin açılış konuşmasını Genel Başkan Meral Akşener yaptı.

A+A-

Kongre, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Kurucular Kurulu'nun katılımıyla saat 11:00'de başladı. Kongrenin açılış konuşmasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdi.

Akşener özetle şöyle konuştu; Pek çok insanımıza, pek çok arkadaşımıza teklifler götürdük. Oturup, konuştuk. Kimi üniversite hocasıydı, emeklilik maaşına düşeriz, çocuk okutuyoruz. Özel okullarda hocalık yapanlar, patronları tarafından 'hocam sizi burada muhafaza etsek dahi, telefonlar işler, atmak zorunda kalırız. Atmak istemediğimizden bugünden ayrılın' dediler. Ve bütün bunlara göğüs gerip, İYİ Parti'nin kurulacağına inananlar, çok genç olup aramızda bulunuyor şu anda. Bu kardeşlerimiz 'napalım, biz varız' dediler. Türkiye zor şartlar içerisinde, böyle bir yönetim mantığıyla olmaz. Dolayısıyla bugün değilse ne zaman dediler, cesaret göstererek partimizin kurucuları arasında yer aldılar.

"BU İKTİDAR DÖNEMİNDE KADINLAR AŞAĞILANDI"

Bu parti kurdurulamaz, kurdurulmayacak sözlerine karşı sizlerin iradesi, hepimizin iradesi İYİ Parti'nin kurulmasına sebep oldu. 1 buçuk ay içersinde ne oldu? Atatürk ve arkadaşlarına iki ayyaş diyenler, birdenbire Atatürk'ü keşfettiler. 'Anıtkabir'e gidip, orada sap gibi dikilmek ne işe yarıyor' diyenler, Atatürk'ün huzurunda sap gibi midir saz gibi midir, bilemem ama dikilmek zorunda kaldılar. Hani bir dönem açılımlar vardı, sonra saçılıma döndü. Bu açılım için konuşan Rize Belediye Başkanı, 'bu meseleyi çözmenin yolu Güneydoğu'dan ikinci eş olarak kadınları alalım, çözelim' demesine, bu iktidar gülümseyerek karşılık vermiştir. Hiçbir hukuki yaptırım uygulamayan bir iktidar vardı. Sonra sanıyorum ki AKP Samsun İl Başkan Yardımcısı, 'başı açık kadınlar perdesiz eve benzer, ya satılıktır ya kiralık' Bu kişiye de hiçbir yaptırım uygulanmadığı yönetim mantığıyla karşı karşıyaydık. 

"İYİ Kİ İYİ PARTİ’Yİ KURDUK"

Bizim sayemizde Diyanet İşleri Başkan yardımcılığına bir kadın atandı. İkinci gelişme de kadınlarla ilgili yapılan davranış biçimidir. Pek çok konu bu manada söylenebilir biz demiştik ki, İYİ Parti ile Türkiye İYİ olacak, Türkiye 1,5 ayda iyi olmaya başladı. İyi ki kabul ettiniz, iyi ki cesaret gösterdiniz, iyi ki bir araya geldik, iyi ki bütün zorluklara rağmen İYİ Parti’yi birlikte kurduk. Allah sizden razı olsun

"GENE KANDIRILDILAR"

Bir buçuk ay içinde neler oldu dedim. Bir buçuk ay içinde birdenbire Reza Zarrab hain, kripto fetöcü haline döndü ve yine anlaşıldı ki, AKP yöneticileri gene aldatılmışlar, gene kandırılmışlar.

"GELEN PARALAR DOĞRUYSA BU PARALAR NİÇİN GELDİ"

Bir başka hadise ise Sayın Kılıçdaroğlu’nun Man adası iddaları… Ben ilkokul öğretmenliği eğitimi aldım, ancak benim dahi böyle bir adanın, adından ve yerinden haberim yoktu. Bu arada Man adası ile ilgili ortaya konan belgeler, dekontlar eğrimidir, doğru mudur derken iki cümle gözden kaçtı. Sayın Kılıçdaroğlu giden paraları söyledi. Sayın Erdoğan ‘O paralar gitmedi, Türkiye’ye geldi’ dedi. Yani doğru olan bir şey var paralar doğru. Ama sorgulanmayan konu şu, Sayın Kılıçdaroğlu’nun iddiasına göre Türkiye’den aşağı yukarı 15 Milyon dolar para gitti. Özel kalemden gitti, meşhur enişteden gitti ki kendisi Öğretmen emeklisidir, kardeşten gitti, oğuldan gitti. Hadi Kılıçdaroğlu’nun gitti dediği paralar kısmı yanlış, Peki koskoca Cumhurbaşkanı yalan mı söylecek canım ‘geldi’ dedi. Peki bu gelen paralar doğruysa bu paralar nasıl geldi? Niçin geldi? Hangi iş güç nedeniyle geldi? Gidişinin sebebi de sorgulanmadı, gelişinin sebebi de sorgulanmadı.

"ÖĞRETMEN EMEKLİSİ ENİŞTE NE BECERİKLİYMİŞ 2.5 MİLYAR DOLAR BİRİKTİRMİŞ"

Ben Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum, kök itibariyle öğretmenim, öğretmen emeklilerinin maaşını biliyorum ne kadar becerikli bir enişte bu 2.5 milyar dolar para biriktirip yollamış. Biz demek ki gökyüzüne bakmışız.

“TRUMP REYİZ OLDU SARI ŞEYTAN”

Birden bire karşımıza Trump’ın Kudüs açıklaması çıktı. Tekrar geriye döndüm, havuz medyasının yandaş ve candaş kalemleri 24 saat bize hakaret ederken, iftira atarken o dönemde Trump reyizi ne kadar beğendiklerini, Trump’ın kazanması halinde Türkiye’nin uçacağını, kaçacağını, aşacağını iddia ettiklerini ve bir gün içinde Sayın Erdoğan’ın deyimiyle Trump’ın 28 Şubat süreci gibi bir süreçle karşı karşıya kaldığını, sonra Trump reyiz açıklamalarına devam ettiğini görünce bu sefer birden bire sarı şeytan haline döndü, Trump reyiz oldu şeytan.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.