1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti hariç hepsine ödendi!

İYİ Parti hariç hepsine ödendi!

Devletin yaptığı yardımın, İYİ Parti dışındaki tüm siyasi partilere ödendiği bildirildi. İstanbul Milletvekili Nuhoğlu ise bu durumu, “İYİ Parti’nin faaliyetlerine karşı alınan bir tavır” sözleriyle açıkladı.

A+A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, 24 Haziran Genel Seçimleri sonucunda Hazine’den almaya hak kazandıklarını yardım payının, tüm siyasi partilere dağıtılmasına karşın, kendilerine herhangi bir ödeme yapılmadığını söyledi.

Meclis’te konu hakkında söz alan Hayrettin Nuhoğlu, “Değerli milletvekilleri, hak edilmiş bir ödemenin engellenmesi sadece kanuna aykırı değil, aynı zamanda İYİ Parti olarak faaliyetlerimize karşı bir tavır almak anlamına geliyor.

Hazine yardımı almaya hak kazanmış diğer partiler bu yardımı almışken İYİ Parti’nin bundan mahrum edilmesinin hiçbir makul izahı olamaz” ifadelerini kullandı.

“TEMENNİMİZ SORUNUN YARGIYA BAŞVURMADAN ÇÖZÜLMESİDİR”

Parti olarak, Türk siyasetinde yeni bir umut olduklarını vurgulayan Nuhoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Elbette seçim meydanlarında çok sık duyulan ‘Alternatif yok ki, başka kim var, hangi partiye oy verelim?’ sorularının karşılığında bir İYİ Parti ortaya çıktı. Bunu istemeyenlerin kimler olduğunu bu Mecliste bulunan herkes elbette biliyor ama İYİ Parti, bugüne kadar engelleri aştığı gibi bu engeli de aşacak ve hak ettiği devlet yardımını alacaktır. Ama bizim temennimiz ve beklentimiz, yargıya başvurmadan bu sorunun çözülmesidir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.