1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti-CHP iş birliğinde sıcak gelişmeler

İYİ Parti-CHP iş birliğinde sıcak gelişmeler

CHP ve İYİ Parti arasında süren iş birliği görüşmelerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Kesin anlaşma sağlanan il sayısı 22’ye çıkarken, 25 ilde daha anlaşmanın sağlanmak üzere olduğu öğrenildi.

A+A-

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken partilerin aday belirleme görüşmeleri tüm hızıyla sürüyor.

CHP ve İYİ Parti iş birliğinde ise sıcak gelişmeler yaşanıyor. Parti kaynaklarından elde edilen son bilgilere göre anlaşma sağlanan il sayısı 21’den 22’ye çıktı. Kahramanmaraş’ta CHP’nin adayı desteklenirken, karşılığında Elbistan ilçesi İYİ Parti’ye bırakıldı. Diğer ilçelerde de görüşmeler devam ediyor.

25 İLDE DAHA ANLAŞMA SAĞLANDI!
Bir diğer sıcak gelişme ise iller noktasında yaşanıyor. İş birliğinde tam 25 ilde daha anlaşmanın sağlandığı ve kısa bir süre içinde bu illerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor.

Anlaşma sağlanan illerdeki süreç şöyle işliyor; her iki partinin de il başkanlarıyla yapılan istişareler sonrasında heyetler son kararı veriyor.

İL GENEL MECLİSLERİNDE AYRI AYRI SEÇİME GİRİLECEK
Büyükşehir belediyelerinde il genel meclisleri kaldırıldığı için büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin il genel meclisinde, CHP ve İYİ Parti’nin ayrı ayrı seçimlere gireceği öğrenildi.

Encümen üyeliği noktasında iş birliği yapılacak illerin, ilçe belediye meclis üyeliklerinin seçiminde nasıl bir yol izleneceği de belirlenmek üzere. Buradaki karar, partilerin il düzeyinde yapacakları görüşmeler sonrasında şekillenecek.

İlçe belediye başkanlıklarında iş birliğine gidilse bile, meclis üyeliği noktasında her iki partinin de kendi adaylarını desteklemesi ihtimal dahilinde.

Bu süreci CHP ve İYİ Parti il başkanlıkları kendi aralarında istişare edip genel merkezlere bildirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.