1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. İstanbul Plajlarına Mavi Bayrak Geliyor

İstanbul Plajlarına Mavi Bayrak Geliyor

TÜRÇEV Genel Müdürü Güngör, İstanbul'da, Mavi Bayrak alabilecek temizlikte plajlar olduğunu belirterek, "Analiz sonuçları iyi yerleri Mavi Bayrak ile ödüllendireceğiz" dedi.

A+A-

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, AA muhabirine, İSKİ ile Sağlık Bakanlığının analiz ve kontrollerinde, İstanbul'da bazı plajların temiz olduğu sonucunun ortaya çıktığını bildirdi.

Geçmişte yaşanan kirliliğin İSKİ'nin arıtma tesisleriyle büyük oranda önlendiğini, hatta bazı plajların suyunun Mavi Bayrak verilebilecek kaliteye ulaştığını vurgulayan Güngör, şöyle konuştu:
 
"Kamuoyu oluşursa İstanbul'da, Mavi Bayrak alabilecek kalitede, temizlikte plajlar var. Sağlık Bakanlığı verilerine göre de plajların bir kısmı sağlıklı. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının koordinasyonunda Mavi Bayrak programı yürüten TÜRÇEV olarak belediyeyle çalışmaları yoğunlaştırıyoruz. Gerekli çalışmaları ayrıntılı şekilde yaptıktan sonra analiz sonuçları iyi yerleri Mavi Bayrak ile ödüllendireceğiz." 
 
Türkiye'de 355 Mavi Bayraklı plaj var
 
Güngör, Türkiye'de Mersin'de 8, Antalya'da 190, Muğla'da 76, Aydın'da 22, İzmir'de 32, Balıkesir'de 17, Çanakkale'de 5, İstanbul Şile'de 2, Tekirdağ, Kocaeli'de ve Düzce'de birer olmak üzere toplam 355 Mavi Bayraklı plaj olduğunu söyledi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.