1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü! Dört asker şehit!

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü! Dört asker şehit!

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içine askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayda 4 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

A+A-

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içerisine askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayda 4 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrasında İstanbul'da düşen askeri helikoptere ilişkin "İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok yönlü araştırılıyor" dedi.

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı verdi.

İSTANBUL VALİSİ: MAALESEF 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU
Vali Ali Yerlikaya, kazanın olduğu bölgeye gelerek açıklama yaptı. İşte Yerlikaya'nın açıklamaları;

Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz, ardımızda site içerisinde maalesef düşmüştür. Olay yerine hemen 2 dakika içerisinde 112 itfaiyemiz gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmışytır. Maalesef Sağlık Müdürlüğü'nden ulaştırılan habere göre 4 askerimiz şehit olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimiz tahkikata başlamıştır. Tekrar hepimizin, bütün milletimizin, ordumuzun, silah arkadaşlarının başları sağolsun. Herhangi bir yaralı yok. Aynı zamanda bu helikopterin düştüğü yerde de bir sivil yaralı veya vefat eden herhangi bir şeyimiz yok.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. İstanbul'da düşen askeri helikoptere ilişkin "Çok üzücü bir kaza. İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok yönlü araştırılıyor." diyen Çelik, Cemal Kaşıkçı cinayeti ilişkin, "Halen talep ettiğimiz iş birliğiyle yeterli bir şekilde karşı karşıya değiliz." ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İstanbul 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır." denildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

DÜŞEN HELİKOPTER 34 DAKİKA HAVADA KALMIŞ
Çekmeköy'de saat 18:51'de düşen 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra'ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Çekmeköy’de meydana gelen elim helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlik mertebesine ulaşan ruhları şad olsun. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

TBMM BAŞKANI YILDIRIM'DAN DÜŞEN HELİKOPTERE İLİŞKİN AÇIKLAMA
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de düşen askeri helikopterdeki 4 askerin şehit olması nedeniyle, “Aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de düşen helikopterde 4 askerin şehit olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde 4 askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun gözbebeği kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN’DAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, sosyal paylaşım sitesi Twitler hesabından, “İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız” paylaşımında bulundu.

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT ASKERLERE RAHMET DİLEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin açıklamada bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA: ASKERİ HELİKOPTERİMİZ 
ZORUNLU İNİŞ YAPARKEN DÜŞTÜ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopter kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü" dedi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Çekmeköy’de helikopter kazasında şehit olan 4 askerin isimleri belli oldu. Savcılık, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 11 Ocak günü saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi’nde bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

sehitlerin-kimligi-resim-02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.