1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. IŞİD kontrolündeki bölgeden Mehmetçiğe ateş açıldı!...

IŞİD kontrolündeki bölgeden Mehmetçiğe ateş açıldı!...

KİLİS'in Elbeyli İlçesi yakınlarında Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine IŞİD'in kontrolündeki Suriye topraklarından ateş açıldı.

A+A-
Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit olduğu saldırıda 2 uzman çavuş da yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde obüs ve tanklarla anında karşılık verilen IŞİD mensubu 1 kişi öldürüldü, 3 araç da vuruldu. Bölgeye zırhlı araçlar ile bordo bereliler de sevk edildi.

Elbeyli İlçesi'ne bağlı Aşağı Beylerbeyi Köyü yakınlarındaki 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu'na, saat 13.30 sıralarında yaklaşık 1.5 yıldır IŞİD kontrolündeki Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey Köyü'nden 5 terörist tarfından ateş açıldı. Açılan ateşte memleketi ve görevli olduğu Gaziantep'ten kısa süre önce geçici görevle Kilis'e gönderilen Jandarma Astsubay Mehmet Yalçın Nane şehit oldu. Saldırıda, yaralanan uzman çavuşlar Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe de hemen Gaziantep'te hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi sonucu, ateş açan IŞİD militanlarından 1 kişi, roketatar ve kalaşnikof tüfeğiyle ölü ele geçirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da angajman kuralları çerçevesinde 4 tank ve obüslerle karşılık verdi, IŞİD'e ait 3 araç vuruldu.

Bu gelişme üzerine bölgeye 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çok sayıda zırhlı araç ve personel ile dün kente gönderilen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bordo bereli askerler de kaydırıldı.

TSK: IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ, 3 ARAÇ VURULDU 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgedeki olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada IŞİD mensubu 1 kişinin öldürüldüğü, 3 aracın da vurulduğu duyuruldu. Angajman kuralları çerçevesinde Suriye'ye karşılık verildiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: 

"23 Temmuz 2015 günü saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı 5 teröristçe açılan ateş sonucu, bir kahraman Astsubayımız şehit olmuş, iki Uzman Çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz." 

ÇATIŞMA DURDU, ÖNLEMLER ARTTIRILDI 

Kilis'in Suriye sınırında öğle saatlerinde başladığı ve 3 saati aşkın süre devam ettiği bildirilen, 1 jandarma astsubayın şehit olduğu Dağ Hudut Karakolu'ndaki güvenlik güçleri ile IŞİD arasındaki çatışma durdu. Çatışmanın yaşandığı Dağ Hudut Karakolu'nda ambulans ve zırhlı araçların hazır bekletildiği görülürken, sınır hattında bulunan askerlere takviye olarak bölgeye özel hareket polisleri de sevk edildi. Bu arada Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi ile Kilis'in Elbeyli İlçesi arasındaki Suriye sınır hattında sivillerin geçişine izin verilmiyor.

ŞEHİT EVİNDE YAS

Kilis'te jandarma Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit olduğu haberi, Gaziantep'te yaşayan ailesini yasa boğdu. Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'na geçici görevle gittiği öğrenilen şehit Astsubay Nane'nin ölüm haberini 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen görevlilerden alan Gazikent Mahallesi'nde yaşayan ailesi, büyük üzüntü yaşadı. 2 aylık evli olduğu öğrenilen şehit Astsubay Nane'nin hamile olan eşi Seher Nane gözyaşı dökerek fenalık geçirdi. Seher Nane'yi, evde hazır bekletilen sağlık görevlileri sakinleştirdi. 

ŞEHİDİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Kilis'te, IŞİD teröristlerinin Suriye topraklarından açtığı ateşle şehit olan jandarma astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin cenazesi, memleketi Gaziantep'e gönderildi.
Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'na IŞİD teröristleri tarafından açılan ateşle şehit olan jandarma astsubay Yalçın Nane'nin cenazesi, Kilis Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketi Gaziantep'e gönderildi. Şehit Nane'nin cenazesinin, Gaziantep'teki otopsinin ardından bugün düzenlenecek askeri tören sonrası son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

IŞİD'LİNİN CENAZESİ GAZİANTEP'E GÖNDERİLDİ

Kilis'te, jandarma astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit olduğu çatışmada güvenlik güçlerince ölü ele geçirilen IŞİD üyesinin cenazesi, otopsi için Gaziantep'e gönderildi.
Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'nda jandarma astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit eden, 2 jandarma uzman çavuşu da yaralayan ateşi açtığı belirtilen ve güvenlik güçlerince verilen karşılıkta ölü ele geçirilen kimliği henüz belirsiz IŞİD üyesinin cesedi, Kilis Devlet Hastanesi morgundan otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.