1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İran'da, 'Türklerin takımı' taraftarlarına rejim polisi saldırdı! Yaralılar var

İran'da, 'Türklerin takımı' taraftarlarına rejim polisi saldırdı! Yaralılar var

Geride bıraktığımız Pazar günü İran’da oynanan Traxtor FC - Peykan futbol maçı 1-0 ev sahibi üstünlüğü ile biterken maç sonrasında çıkan arbedede çok sayıda taraftar yaralandı.

A+A-

İran’daki Türklerin takımı olarak bilinen Traxtor taraftarları ile rejim polisi arasında yaşanan arbedede demirle takviye edilmiş cop kullanan polis çok sayıda Türk taraftarın yaralanmasına sebep oldu. 

Yaralılar arasında Türkiye’de bir dönem İran’a iadesi gündeme gelen, İran’ın tanınmış Türk kanaat önderi Rahim Cavadbeyli’nin yeğeni Hakan Cevadbeyli de bulunuyor. 

Kafasına aldığı darbelerle hastanelik olan Hakan Cavadbeyli, 2 gün müşahede altında tutulduktan sonra 23 Nisan’da hastaneden taburcu edildi. 

Ülkenin güçlü takımlarından olan Traxtor, tribün koreografileriyle, Bozkurt işareti ve Türkçe tribün slogan ve marşlarıyla ‘Türklerin takımı’ olarak biliniyor. 

Tam adı Traxtor Sazi olan Traxtor, 26. haftası oynanan İran liginde, 55 puanlı lider Persepolis’i 4. sırada 49 puanla takip ederek şampiyonluk iddiasını sürdürüyor.

iran-turk-taraftar-yarali-resim-04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.