1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak’ta 4 Sünni Camisinde patlama!

Irak’ta 4 Sünni Camisinde patlama!

Irak'ın başkenti Bağdat'ın 100km güneyinde yer alan Babil iline bağlı 4 ayrı yerde, gece yarısından sonra Sünnilere ait 4 camide patlama meydana geldi.

A+A-

Babil polis müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre ilk saldırı Babil kent merkezi Hille'nin kuzeyinde yer alan Sincar köyündeki El Fetih Camii'ni hedef aldı, teröristler tarafından cami içine yerleştirilen bombalar uzaktan patlatıldı. İkinci ve üçüncü patlama aynı yöntemle Babil'e bağlı El İskenderiye kasabasında gerçekleşti. 4. patlama ise Hille'nin merkezindeki El Bekirli semtindeki Ammar Bin Yasir Camii hedef alındı. Patlamanın meydana geldiği camiler enkaz yığını haline geldi. Patlamalarda can kaybı yaşanmadı.
IRAK BAŞBAKANI’NDAN TALİMAT GELDİ
Irak Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı Haydar El İbadi Babil Operasyon Komutanlığına verdiği talimatında Babil'de Ehli Sünne Ve El Cemae camilerine yönelik saldırı düzenleyenlerin tutuklanması için harekete geçilmesini istedi. Başbakanlık sitesinde İbadi adına yayımlanan sert bildiride, "Ulusal birliğimizi hedef alan ve memlekete fitne yaymak isteyen DAEŞ ve benzerleri olan maganda ve canilerin tutuklanmaları için Babil Operasyonlar komutanlığına gereken talimatı verdik" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.