1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak, IŞİD’e karşı Almanya’dan silah istedi

Irak, IŞİD’e karşı Almanya’dan silah istedi

Berlin’de Başbakan Angela Merkel ile görüşen Irak Başbakanı Haydar El Abadi, IŞİD’e karşı savaşta Almanya’dan silah talep etti.

A+A-

Merkel’le görüşmesinde, IŞİD’in sadece Irak’ın bütünlüğü için değil, dünya açısından da tehdit oluşturduğunu belirten El Abadi, Almanya’dan askeri yardım ve silah istedi.

Die Welt gazetesinin haberine göre Merkel Irak’a askeri malzeme konusunda olumlu bakıyor. IŞİD’in son haftalarda rehineleri hunharca yöntemlerle öldürmesinin, IŞİD’e karşı yürütülen savaşın henüz kazanılmadığını gösterdiğini kaydeden Merkel, Irak’a ilk etapta gece görüş cihazları ve kışlık üniforma gönderme sözü verdi.

Öteyandan, Almanya’nın Erbil’de Peşmerge güçleri ve Irak askerlerinin eğitilmesi amacıyla kurulan kampa göndereceği 100 askeri personelin Şubat ayı içerisinde bölgeye gideceği kaydedildi.

Almanya, geçtiğimiz yıl IŞİD’e karşı savaşta Peşmerge’ye 70 milyon Euro tutarında silah ve askeri malzeme yardımında bulunmuş ve Peşmergeyi hem Irak, hem de Almanya’daki kamplarda bu silahların kullanımı konusunda eğitmişti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.