1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İmamoğlu ve Yavaş'a bulunan formülle Akşener yeniden masada

İmamoğlu ve Yavaş'a bulunan formülle Akşener yeniden masada

Millet İttifakı toplantısına dakikalar kala büyük sürpriz... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Akşener'i ziyaret ederek masaya davet etti. Akşener, dönmek için şartını açıkladı.

A+A-

İYİ Parti’de başkanlık divanı toplantısı gerçekleşirken, buradan çıkacak görüşe Meral Akşener’in Saadet Partisi Genel Merkezi’nden saat 14:00’te düzenlenecek Millet İttifakı toplantısına gidip gitmeyeceği yönünde bir iddia ortaya atılmıştı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı toplantısına katılmayacak" dedi.

SÜPRİZ ZİYARET

Millet İttifakı’nın toplantısına dakikalar kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti.

BİR SAAT İLERİ ALINDI

İki başkanın ziyareti sürerken, saat 14:00’te başlaması beklenen Millet İttifakı toplantısı saat 15:00’e alındı.

Ziyaret sonrası iki başkan şu açıklamaları yaptı:

Ekrem İmamoğlu: Değerli Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye’mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde milletimizin geleceği açısında Altılı Masa’nın stratejisinin varlığının önemimin bilincindeyiz.

Mansur Yavaş: Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Bizler Millet İttifakının belediye başkanıyız. Hep birlikte bir araya geldik. Ankara İstanbul gibi büyükşehirleri kazandık. Önümüzde seçim var. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi halkımızın arzusu. Bunu da ilettik.

İKİ BAŞKAN İÇİN CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI TEKLİFİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu; Akşener’in Millet İttifakı’na yeni bir formül sunduğu ve İmamoğlu ile Yavaş için cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ettiğini açıklandı.

Zorlu, şunları söyledi: "Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı’na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. Cumhurbaşkanı’nın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisi iletilmiştir."

DİKKAT ÇEKEN TWEET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem "Nerede kalmıştık?" şeklinde tweet atması, Akşener’in masaya döneceği şeklinde yorumlandı.

İYİ Parti Ankara İl Sekreteri Serhan Bediroğlu da İYİ Partilileri saat 16:00’da toplantının yapılacağı Saadet Partisi’nin önüne çağırdı.

AYRINTILAR GELECEK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.