1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İlana rağmen işçi bulamıyor

İlana rağmen işçi bulamıyor

BATMAN'da 100 kişinin çalıştığı tekstil firması sahibi Celal Ayhan, 100 işçiye daha ihtiyaçları olduğunu ancak gazetelere ilan vermelerine rağmen kalifiye elaman bulamadıklarını söyledi.

A+A-

12'si büyük firma olmak üzere 172 tekstil üreticisinin bulunduğu ve Türkiye'de nüfus oranına göre en fazla işsizin olduğu belirtilen Batman'da tekstil firmaları kalifiye eleman bulamıyor. Avrupa ülkelerine penye imal eden ve 100 işçi çalıştıran RCB Tekstil Firması'nın sahibi Celal Ayhan, kalifiye işçi bulamamaktan yakındı. Makinelerin bir bölümünün atıl durduğunu belirten Ayhan, "Almanya ağırlıklı Avrupa ülkelerine penye imal ediyoruz. Şu anda 100 işçi çalıştırıyoruz. Ancak 100 işçiye daha ihtiyacımız var. Düz makineci başta olmak üzere kalifiye elemanlara ihtiyacımız var. Televizyon ve yerel gazetelere ilan verdiğimiz halde işçi bulamıyoruz" diye konuştu.

MAKİNELERİMİZ ATIL DURUMDA

Batman'daki tekstil fabrika ve atölyelerinde bin 500'ü aşkın insanın çalıştığını belirten Celal Ayhan şunları söyledi:

"Geçen yıl TÜİK'in verilerine göre 81 il arasında Batman, yüzdev 23.4 oranıyla en fazla işsizi bulunduran kent. Ancak biz aylardır kalifiye işçi arıyoruz, fakat bulamıyoruz. Penye, tayt ve şort üreten tesisimizin kapasitesini artırmayı planlıyoruz. Ancak en büyük sorunumuz kalifiye eleman. Asgari ücret, sigorta ve diğer imkanları tanıdığımız işçilerimizin sayısını artırmak istiyoruz ancak işçi bulamıyoruz. Makinelerimizin çoğu boşta, atıl durumda" dedi.

'İŞ-KUR'DAN KURS AÇMASINI İSTEDİK'

Kalifiye eleman bulabilmek için Batman İş-Kur Müdürlüğü'ne de başvurduklarını belirten Ayhan şöyle konuştu:

"Makine, overlok, rejmeci gibi tekstil alanında uzman olan kalifiye işçileri bulabilmek için İş-Kur'a kurs açması talebinde bulunduk. Kalifiye eleman arayışını bu yöntemle gidermek istiyoruz. Batman genelinde 172 tekstilci var. Batman piyasasına ayda 17 milyon lira para bu sektörden giriyor. Fakat tekstil sektörü bir türlü kalifiye işçi bulamıyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.