1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Hz.Musa ile Alay Etti

Hz.Musa ile Alay Etti

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'dan ABD'de "Hz.Musa Yahudileri neden Ortadoğu'ya getirdi" diye sordu.

A+A-

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ABD'de katıldığı bir toplantıda "Hz.Musa Yahudileri neden Ortadoğu'ya getirdi" diye sordu.

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Savunma Bakanı Ehud Barak ve eski dışişleri bakanlarından Tzipi Livni, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Saban Forumu'na katıldı. Forum sırasında konuşan Lieberman, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı hedef alan açıklamalarının yanı sıra yeni yerleşim birimleri kurma kararını da savundu. 
 
Lieberman, "Yerleşim birimleriyle başkentimizi korumaya çalışıyoruz. Bu güvenliğimiz için gerekli. Yerleşim birimleri barışa engel değil. Tersi aslında doğru." diyerek yerleşirim birimlerini savundu. İsrail, Filistin'e BM Genel Kurulu'nda "gözlemci devlet" statüsünün verilmesinin hemen ardından yeni yerleşim birimleri kurulacağını açıklamıştı.
 
"ÖNCELİKLE HZ. MUSA'YI ELEŞTİRİYORUM"
 
Lieberman, konuşması sırasında Hz. Musa'yı Yahudileri neden Ortadoğu'ya getirdiğini de alaylı bir şekilde sorguladı. Lieberman, "Öncelikle Hz. Musa'yı Yahudileri Ortadoğu'ya getirdiği için eleştiriyorum. Neden Benelüks'e (Hollanda, Belçika, Lüksemburg bölgesine) gitmedik ki? Bölgemizde pekçok sorun var." ifadelerini kullandı.
 
"ABD HER ZAMAN İSRAİL'İN YANINDADIR"
 
Aynı konferansta ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da konuşma yaptı. Clinton hem Filistin'in gözlemci devlet olmasını eleştirirken hem de Türkiye'den Hamas'ı uyarmasını istedi.
 
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "İsrail ile barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayan bir Filistin devleti hedefini destekliyoruz ama BM'de bu haftaki oylama Filistinlileri bu hedefe daha yakın hale getirmeyecek ve bu, BM sistemi ve İsrail için de yeni zorluklar getirebilir" dedi.
 
Konuşmasında, ABD'nin her zaman İsrail'in arkasında olduğunu, bunun bu ay içinde tekrar açık biçimde görüldüğünü belirten Clinton, tüm dünyanın da her zaman bunu böyle bileceğini vurguladı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.