1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Hıdırellez tüm yurtta çoşkuyla kutlandı.

Hıdırellez tüm yurtta çoşkuyla kutlandı.

Hıdırellez tüm yurtta çoşkuyla kutlandı.

A+A-

İSTANBUL

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kuştepe Mahallesi’nde organize edilen Hıdırellez kutlamalarına katıldı. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda birlik mesajları veren Sarıgül, roman vatandaşların danslarını izledi.
 
Kuştepe Mahallesi Yunus Emre Lisesi’nde düzenlenen Hıdırellez Bayramı kutlamalarına Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çok sayıda Roman dernekleri ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalara katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül vatandaşlar tarafından güllerle karşılandı.
 
Vatandaşların Hıdırellez Bayramını kutlayan Sarıgül, "Bugün çok güzel bir Kuştepe gördüm. Bugün Kuştepe’nin dostlarını gördüm. Son derece mutluyum bundan. Bugün Kuştepelilerin coştuğunu gördüm. Kuştepeli olmanın mutluluğunu, onurunu, gururunu yaşadım. Her zaman güzel Kuştepe’mizden bahsediyorum. Kuştepe bir mozaik, Kuştepe bir güzellik, Kuştepe bir enerji" diyerek Kuştepe’deki değişimi işaret etti.
 
Hiçbir fark gözetmeksizin bütün insanları olduğu gibi kabul etmenin gerekliliğini vurgulayan Sarıgül, "Din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmeden el ele kol kola ve omuz omuza kabul etmeliyiz" şeklinde konuştu.
 
Protokol konuşmalarının ardından kutlamalara katılan vatandaşlar yerel sanatçıların verdiği konserlerle doyasıya eğlendi.
 
İZMİR
 
Binlerce kişinin katıldığı Roman Ateşi Festivali’nde dünyaca ünlü klarnet ustası İvo Papazov sahne alırken, gökyüzüne bırakılan ışıklı balonlarla İzmir, rüya gibi bir gece yaşadı.
Baharın müjdecisi Hıdrellez, İzmir’de yine büyük bir coşkuyla kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği Roman Ateşi Festivali, meydanı dolduran İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Baharın, gençleşmenin ve yenileşmenin başladığı gün olarak kabul edilen Hıdrellez kutlaması kapsamında, Balkanlar’ın meşhur virtüözü Ivo Papazov sahne aldı. Dünyaca ünlü sanatçının muhteşem performansı izleyicileri coştururken, gökyüzüne bırakılan binlerce ışıklı balon, İzmir semalarını ateşböcekleri gibi aydınlattı. İzmirliler de bu coşkuya hazırladıkları dilek fenerlerini gökyüzüne salarak eşlik etti.
 
BİLECİK
 
Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, Hıdırellez günü dolayısı ile Gölpazararlılar Derneği tarafından organize edilen etkinlikte vatandaşlar Pelitözü göleti mesire alanında bir araya geldi.
 
Geleneksel Hıdrellez şenliğine Vali Vekili Hasan Kayhan, Gölpazarı İlçesi Kaymakamı Ömer Şahin, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, muhtarlar ve vatandaşlar iştirak etti. Mevlid-i Şerifin okunmasından sonra dua edildi.
 
Gölpazarlılar Derneği Başkanı Mehmet Ergün, yaptığı konuşmada ”Her sene geleneksel olarak kutladığımız Hıdrellez gününde yine birlik ve beraberlik içersindeyiz. Hıdrellez baharın müjdesi, bolluk ve bereketin simgesidir” dedi.
 
Gölpazarı İlçe Kaymakamı Ömer Şahin ise, Bilecik’te Hıdrellez'in bir farklı kutlandığını söyledi. Birlik ve beraberliğin devam etmesini temenni eden Şahin "Bir araya gelmeler insanlar arasında duygusal bağları daha da arttırıyor. Birkaç sene sonra daha çok katılımlar artacak. Başta dernek başkanına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker de, “Örf ve adetlerimizi, ilçemizin kültür ve değerlerini yaşattığı için ilgililere teşekkür ediyorum. Gölpazarı ilçemiz en geri kalmış bir yerimiz. Yüzde 40 göç vermiştir. Gölpazarı ilçemiz için bir şeyler yapılması, göçün önlenmesi gerekiyor. Ben elinden geleni yaptım. O büyük köyleri ve Gölpazarı ilçesi çok azalmıştır. Milli Eğitim Bakanımızdan, Bilecik’te Ziraat Fakültesi kurulacağı için Gölpazarı ilçesinde de Tarım Lisesi kurulması için rica ettim. Kendileri bilir. İster kurarlar, bilemiyorum. Gölpazarı ilçesinde bulunan askeri birliğinde gitmesi İlçeye daha da büyük darbe vuracaktır. Herkesin bu konuya eğilmesi gerekiyor“ diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından geleneksel odun ateşiyle kazanlarda pişirilen etli bulgur pilavı, ayran ve gözleme ikram edildi. Mehteran ekibi söylediği marşlarla izleyenlerden büyük alkış aldı. Kurulan kıl çadır ile halkın yoğun katılımı ile Hıdrellez günü coşku içinde kutlandı.
 
SAMSUN
 
Atakum Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hıdırellez kutlamaları dün gece sahilde çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Deniz Kafe-Restaurant ve Halk İskelesi arasındaki bölgede yoğunluk olmak üzere tüm sahilde kutlanan Hıdırellez şenlikleri, birbirinden ilginç ve güzel anlara sahne oldu. Geleneksel hale gelen ve yaşlı-genç binlerce kişinin katıldığı şenliklerde, ışıl ışıl olan Halk İskelesi ve Hıdırellez Hatırası Panosu oldukça ilgi gördü. Şenliklere katılanlarla yakından ilgilenen, ateşin üstünden atlayan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, sabaha karşı halkla birlikte sahildeki kumlara dileğini yazdı. Başkan Burma, “Atakum ve Atakumlu için güzel, mutlu günler” dileklerinde bulundu.
 
Şenlikler Başkan Burma’nın da eşlik ettiği horon ve çeşitli oyunların oynanması, çay, yumurta ve soğan dağıtımı ile sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Başkan Burma ve bir grup katılımcı ellerindeki meşalelerle iskele üzerine çıkarak, halka karanfil dağıtırken, sonra hep birlikte bu karanfilleri denize bıraktılar.
 
KONYA
 
Selçuklu’da bulunan Nene Hatun, Akıncılar, Piri Reis, Sancak Tepe ve Belediye hizmet binasının bulunduğu parklarda düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşam saatlerine kadar süren etkinliklerde vatandaşlar keyifli bir gün geçirirken, hıdırellez coşkusunu en çok yaşayanlar çocuklar oldu. Parkları dolduran çocuklar palyaçolar tarafından eğlendirilirken, Selçuklu Belediyesi de çocuklara balon, top, ip ve çeşitli oyun aletleri dağıttı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay etkinliklerde vatandaşlarla gün boyu beraber oldu. Etkinliklerin yapıldığı 5 parkı da tek tek ziyaret eden Başkan Altay, vatandaşlarla sohbet etti ve çocuklarla yakından ilgilendi. Şenliğe katılan vatandaşlara Selçuklu Belediyesi tarafından geleneksel bulgur ikramında bulundu. Hıdırellezin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ve her sene coşku ile kutlandığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu etkinlik kent yaşamında bir geleneğin canlı tutulması, kış mevsiminden çıkan insanların baharın gelişiyle rahatlayıp eğlenmesi ve umutlarını tazelemesi için yapılmaktadır. Bu tür şenlikler halkımızın birbirleri ile kenetlenmesini, saygı ve sevgi ile yaşamalarını sağlamaktadır” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.