1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hayri Kozakçıoğlu İntihar Etti

Hayri Kozakçıoğlu İntihar Etti

OHAL ve İstanbul Valiliği görevlerinin ardından iki dönem milletvekilliği yapan Hayri Kozakçıoğlu ölü olarak bulundu.

A+A-
Hayri Kozakçıoğlu (75) sabah saatlerinde Sarıyer Reşitpaşa'daki konutunda ölü bulundu. 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Hayri Kozakçıoğlu'nun cesedinin yakınında bir silah bulunduğu belirtildi.
 
Kozakçıoğlu kimdir?
 
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 1938'de dünyaya gelen Kozakçıoğlu, ilk ve ortaokulu Alaşehir'de, lise öğrenimini ise İzmir'de yaparak, 1955'te İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.
 
Yüksek öğrenimini 1955-1959 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamlayarak, aynı yıl kaymakam adayı olarak göreve başlayan Kozakçıoğlu, Çamlıhemşin, Ardeşen, Delice, Çüngüş, Çınar, Kepsut ve Gökçeada (İmroz) ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra 1970'te Mülkiye Müfettişliğine ve daha sonra Başmüfettişliğe atandı. 
 
Güvenlik hizmetleri ile ilgili bir süre yurt dışında inceleme ve araştırma yaptıktan sonra 1978'de Erzurum Valiliğine atanan Kozakçıoğlu, daha sonra Vali kadrosu ile 1,5 yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini ifa etti. 
 
Kozakçıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra Adana Valiliğine atandı. 3 yıl süre ile Adana Valiliği ve 3,5 yıl Sakarya Valiliği görevlerinden sonra 12 Ocak 1987'de Diyarbakır Valiliği görevine başlayan Kozakçıoğlu, bu görevi yürütürken 19 Temmuz 1987'de OHAL Valiliğine atandı. 
 
Hayri Kozakçıoğlu, 19 Ağustos 1991'de İstanbul Valiliğine atandı ve 4 yıl görev yaptı.
 
20. ve 21. dönem İstanbul Milletvekiliği yapan Kozakçıoğlu, 3 çocuk babasıydı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.