1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hatay'da feci kaza: 6'sı çocuk 11 can kaybı

Hatay'da feci kaza: 6'sı çocuk 11 can kaybı

Hatay'dan korkunç bir son dakika haberi geldi. Göçmenleri taşıyan minibüs bir kamyonla çarpıştı. Kazada 11 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerden 6'sının ise çocuk olduğu, yaralı sayısının da 9 olduğu bildirildi.

A+A-
Kaza, ilçeye bağlı Yolağzı Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye’den kaçak yollarla sınırı geçerek Türkiye’ye girdiği belirlenen göçmenleri taşıdığı belirtilen minibüsü, asayiş uygulaması yapan jandarma ekipleri durdurmak istedi. Ancak kaçmaya çalışan minibüs, bir kamyonla çarpıştı. Kazada 11 göçmen yaşamını yitirirken, 7 kişi de ağır yaralandı.
 
Yaralılar çağrılan ambulanslarla Hatay’daki hastanelere kaldırılırken, yaşamını yitirenlerin cesetleri ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarmanın olayla ilgili geniş çaplı soruşturması devam ediyor.
 
VALİLİK: 6’SI ÇOCUK, 11 KİŞİ ÖLDÜ
Hatay Valiliği, Altınözü ilçesinde meydana gelen feci kazayla ilgili açıklama yaptı.  Kazada yaşamını yitirenlerin sayısının 11’e çıktığı, ölenlerden 6’sının ise çocuk olduğu, yaralı sayısının da 9 olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:
 
“Bugün saat 15.00 sıralarında Altınözü ilçesi Yolağzı mahallesi ile Kansu mahallesi arasında seyreden ve yasadışı göçmen taşıyan 63 AK 7.. plakalı minibüs ile karşı yönden gelen kamyonun karıştığı bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada 6’sı çocuk, 4’ü yetişkin 10 yabancı uyruklu şahıs ile minibüs sürücüsü hayatını kaybetmiş, yaralanan yabancı uyruklu 9 kişi ise ilimizdeki farklı hastanelerde tedavi altına alınmıştır.  Yaralıların tedavilerine başlanılmış olup, minibüste bulunan tüm şahısların kimlik ve uyruklarını belirleme çalışmaları sürdürülmektedir. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.”
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.