1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Halk tepki gösterince askeri bu sözlerle kandırmışlar

Halk tepki gösterince askeri bu sözlerle kandırmışlar

Halkın tepkisi üzerine diğer askerleri 'Halk ayaklandı' diye kandırmışlar

A+A-
DARBE girişimi gecesi Ulus ve Harbiye'deki TRT binaları ile Beşiktaş'ta yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan aralarında 4 albayın da bulunduğu 36 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Aralarında 40 Hava Harp Okulu öğrencisinin bulunduğu 127 kişinin ise halen Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi. Soruşturmada darbe girişiminde gece yarısı kaldırılan askerlerin "Halk ayaklandı, Bu ayaklanmayı bastırmamız lazım" denilerek sokağa çıkarıldıkları öğrenildi.
 
TRT BİNALARINA GİRENLER TUTUKLANDI
 
Asayiş Şube Müdürlüğü'nden dün geniş güvenlik önlemleri altında iki belediye otobüsüne bindirilerek Çağlayan Adalet Sarayına götürülen aralarında 4 albay, yüzbaşılar, binbaşılar ve uzman çavuş rütbesinde bulunan 36 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.
 
"HALK AYAKLANDI" DİYE KANDIRMIŞLAR
 
Yapılan soruşturmada darbeci üst düzey komutanların halkın tepkisi üzerine, birliklerdeki diğer askerleri, saat 02.00 sıralarında uyandırarak "Halk ayaklandı. Bu ayaklanmayı bastırmamız lazım" diyerek kandırdıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan erlerin, sözde ayaklanmış halkı bastırmak için mücadele etmeye çalıştıklarını söyledikleri belirtildi. Bazı askerlerin "Biz piyadeyiz, hayatımızda tanka binmemiştik. Bizi tanklara bindirip sokağa çıkardılar" dedikleri öğrenildi.
 
YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER
 
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilerin yarın Çağlayan Adalet sarayına sevk edilmeleri bekleniyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.