1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Güne başlarken bilinmesi gerekenler

Güne başlarken bilinmesi gerekenler

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte son 24 saatte gündeme damga vuran en çarpıcı başlıklar...

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanlığında bazı atamalar yapıldı. Vergi Denetim Kurulu Başkanı Suat Sarıgül görevden alınarak, yerine Kamu İhale Kurulu Üyesi Necmi Keskinsoy atandı. Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne Cebrail Taşkın atandı. Akaryakıtta vergi arttı.

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, Rusya ile Almanya arasındaki Nord Stream 2 boru hattını inşa eden şirket üzerindeki yaptırımlardan  vazgeçti. 

Çin Merkez Bankası (PBOC), faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Japonya'nın ihracatı nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış gösterdi.

İşte Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 233 CAN KAYBI, 11.553 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını, vaka ve hasta sayısını açıkladı. Semptom gösteren 902 kişiyle birlikte toplam 11 bin 553 yeni vaka tespit edildi.

Tabloya göre son 24 saatte 233 kişi corona virüsünden hayatını kaybetti, toplam can kaybı da 45 bin 419’a yükseldi.

Dün iyileşen 9 bin 271 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 4 milyon 980 bin 516’ya yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►17  Mayıs:  206 bin 836
►18  Mayıs:  217 bin 276
►19  Mayıs:  218 bin 683

İYİ PARTİ İL BAŞKANI MUSTAFA ŞİMŞEK KORONAYA YENİK DÜŞTÜ

Isparta’da bir süredir korona virüs tedavisi gören İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek hayatını kaybetti.

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bugün Türkiye'nin dört bir yanında corona virüsü tedbirleri altında kutlanıyor. Saat 19.19'da tüm Türkiye, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

MERAL AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A ZAVALLI YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır" sözlerine sosyal medya hesabından yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Gerçek zavallılık, gerekeni yapamayıp sürekli boş konuşmaktır" ifadesini kullandı.

İYİ PARTİDEN O RAPORA KINAMA: YOK SAYMAYA DAVET EDİYORUZ

İYİ Parti, Avrupa Parlamentosu’nun son Türkiye raporunda 'Irkçı ve aşırı sağcı' olarak tanımladığı ülkücü hareketi, Avrupa Birliği terör örgütleri listesine eklenmesini gündeme getirmesi kınayan açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Avrupa Birliği’ni, bu raporu yok saymaya, hayatın her alanında ürettikleriyle ülkelerinin kalkınmasında pay sahibi olan Türklerin, fikir özgürlüğü ve örgütlenme hakkını teslim etmeye çağırıyoruz” denildi.

KILIÇDAROĞLU: BÜTÜN KİRLİLİKLERİ ORTALIĞA SAÇILIYOR

Sosyal medya hesabından gençlere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Size kefen edebiyatı yapanların gerçek yüzlerini görüyorsunuz. Bütün kirlilikleri, yayınlanan videolarla ortalığa saçılıyor. Allah'ın izniyle gençler, siz ve biz, bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: HEDEF BEN DEĞİLİM, TÜRK MİLLETİ!

İçişleri Bakanı Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videoları izlediğini belirterek, hedefin kendisi değil, Türk devleti olduğunu söyledi.

Soylu, "İşimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Benim görevim gece ikide üçte resmi gazetede çıkacak bir haberle biter benim işim bu kadar ya, o ana muhalefet partisinin adamları çok endişelenmesinler ya... Ömür boyu bu görevlerde olacak halimiz yok" dedi.


"GÜÇ VE KİBİR KAYBEDECEK, İKİZDERE KAZANACAK"

Gelecek Partisi heyeti, taş ocağına karşı direnen köylüleri İkizdere'de ziyaret etti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da köylülerle görüntülü telefon konuşması yaptı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, "Buradaki köylü kardeşlerimize adeta terör örgütü üyesi muamele yapılmıştır. Ne yani peştemallı ablalarımız, kardeşlerimiz mi terörist? Yazıklar olsun.  Rizeli bunu unutmaz, unutmayacak. Bir Rizeli olarak buradan haykırıyorum. Güç kaybedecek, kibir kaybedecek, İkizdere kazanacaktır" diye konuştu.

İYİ PARTİLİ HOCAOĞLU: ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLIYOR

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı nedeniyle düzenlenen çelenk koyma törenine katılmayan il yöneticilerini sert bir şekilde eleştirerek istifaya davet etti.

Şu anda şehitlerimizin kemikleri sızlıyor” diyen Hocaoğlu, şunları söyledi:

– 19 Mayıs'ı kutlamak için geldik buraya. Ama, vali yok, kaymakam yok, büyükşehir belediye başkanı yok, emniyet müdürü yok, Garnizon Komutanı yok. Neyi kutluyoruz? Pandemi  döneminde Filistin'de ölenler  gıyabi cenaze namazı  kılanlar nerede acaba? Şunu unutmasınlar ki; milli bayramlarını kutlamayanlar, dini bayramlarını kutlayacak yer bulamazlar. Şehitlerini anacak cami bulamazlar. Hepsini kınıyorum.

MUSTAFA SARIGÜL: LİSANSLI DEPOCULUĞU HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, iktidara geldiklerinde lisanslı depoculuğu hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, “Bu lisanslı depoculuğu sadece bakanlığımız açacak, yurttaşlarımızın fındığı köyde kalmayacak, erken satılmayacak, zamanında satılacak ve fındığın hak ettiği değeri mutlaka üreticilerimiz bulacaklardır” dedi.

ERDOĞAN: HARİTADA YERİNİ BİLEMEYECEK KADAR ZAVALLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'in Filistin'in haritada yerini bilmediğini belirterek, "Utanmadan, sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim ama ben bugüne kadar Netanyahu ile bir araya gelmiş dahi değilim. Akşener, Filistin'in yerini bilmeyecek kadar zavallı." Dedi.

SOYLU'DAN PEKER'E: KARISININ İÇ ÇAMAŞIRINA SIĞINAN ACİZLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in evinde polis tarafından yapılan aramalarda Peker'in eşi ve kızlarına yönelik sert müdahale iddialarıyla ilgili konuştu. Bakan Soylu, operasyon anlarının videosunu paylaşarak, "Kimsenin karısına bir şey yapılmadı. Türk polisi ne yapacağını iyi bilir. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler. Bu kurguyu ilmek ilmek boğazlarından getireceğiz" dedi.

PEKER'DEN SOYLU'YA YANIT: HAK ETTİĞİ HER ŞEYİ SÖYLEYECEĞİM

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Soylu'nun kendisine yönelik açıklamalarının ardından yeni videonun hazır olduğunu belirterek, “Söyledikleri cevapsız kalacak sakın zannetmeyin. Pazar günü yayınlayacağım videoda ona hak ettiği her şeyi söyleyeceğim” dedi.

SOYLU: HADİ ÖZIŞIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları Türkiye'yi sarsmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Hadi Özışık "Yaptıysam şerefsizim" dedi. Bu açıklama üzerine Sedat Peker, Özışık'la yaptığı görüşmenin kaydını yayınladı. Videoları izleyince şaşırdığını belirten Süleyman Soylu ise "İsmimizi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak kurdular. Suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

MUHALEFETTEN SOYLU'YA: O KOLTUĞU DERHAL TERK ET!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Hadi Özışık'ın videosunun ortaya çıkmasının yankıları sürüyor. Muhalefet partileri, Soylu'ya istifa çağrısında bulundu.

YARGI DAHA NEYİ BEKLİYOR

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in siyaset ve mafya ilişkileriyle örülü iddiaları günlerdir Türkiye’nin gündeminde. Ortalığa saçılan vahim ifşaat ve suçlamalar karşısında hükümetten net bir açıklama gelmedi. Kolombiya’da ele geçirilen 5 ton kokainin Türkiye’deki bağlantılarına ilişkin de soruşturma başlatılmadı. Ülkeyi 90’lar atmosferiyle karşı karşıya bırakan karanlığın dağıtılabilmesi için yargının derhal harekete geçmesi kamuoyunun ortak beklentisi.

ÖZGÜR ÖZEL: MEĞER İÇLERİNDE NE ÇOK PİSLİK BİRİKMİŞ

CHP’li Özel, siyaset-mafya iddialarını değerlendirirken AKP’li Arınç’ın Balyoz kumpası sürecinde sarf ettiği “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” sözüne atıfta bulundu. “Şimdi o bağırsakların ortaya dökülme zamanı” dedi.

TWİTCH AÇAN İMAMOĞLU, FENOMEN GENÇLERE DESTEK OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitch alemine hızlı bir giriş yaptı. Yayıncıların kanallarına konuk olup hediye gönderen İmamoğlu, yayıncılar tarafından sevgiyle karşılandı. 

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN 19 MAYIS MESAJI

Rusya Büyükelçiliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sosyal medyadan Kızıl Ordu Korosu’nun İstiklal Marşı videosuyla kutladı. Sosyal medya paylaşımı Rusya Büyükelçiliği’nden saat tam 19.19’da yapıldı.

ÜMİT ÖZDAĞ YENİ PARTİ İÇİN TARİH VERDİ

İnşallah yazın sonunda da Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi, cumhuriyetin kuruluş esaslarını 21’inci yüzyıla taşıyacak partimiz parlamentoda temsil edilmeye başlanacak.

OĞUZ YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara oyun havalarıyla adından söz ettiren ünlü şarkıcı Oğuz Yılmaz'dan gelen kötü haber sevenlerini üzdü. İki çocuk babası Yılmaz, geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti.

AKP’DEN LEBALEP SEÇİM MİTİNGİ

7 yıl aradan sonra köy statüsünden yeniden belde statüsüne dönüştürülen Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesindeki Güney beldesinde vatandaşlar, 6 Haziran’da belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini belirlemek için sandığa gidecek. Seçime sayılı günler kala AKP Afyonkarahisar milletvekilleri, AKP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve AKP İl Başkanı Hüseyin Uluçay'ın da katılımıyla Güney beldesinde ‘lebalep’ miting yapıldı.

HOPA SAHİLİ İÇİN ARTVİN HALKINA MÜCADELE ÇAĞRISI

Artvin’in Hopa ilçesindeki sahil şeridine yapılması planlanan yeni dolgu alanı projesine yurttaşlar tepkili. Hopa Belediyesi tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan projeyle, sahilde 344 bin metrekare alana dolgu çalışması yapılmak isteniyor.

TALAN İSTEYEN YANDAŞLAR DİRENİŞİ HEDEF GÖSTERİYOR 

Rize İkizdere'de köylülerin taşocağına karşı mücadelesi devam ederken Rize Barosu’nun da içlerinde yer aldığı 11 kurumdan Cengiz Holding’e destek mesajı geldi. Yandaş medyaya ilan vererek Cengiz’in katliamını destekleyen 11 kurum, projeye karşı köylülerin direnişine sahip çıkan 64 baroyu hedef aldı. Yandaş kurumlar, İkizdere’deki mücadele üzerinden Gezi Direnişi’ne de saldırdı.

KATAR’LA ‘SU AKAR YOLUNU BULUR’ ANLAŞMASI

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda, Türkiye ile Katar arasında 26 Kasım 2020’de imzalanan ancak kapsamı açıklanmayan su yönetimi anlaşması da gündeme geldi. Katar’ın bir çöl ülkesi olduğuna ve su ihtiyacını deniz suyunu arıtarak karşılamaya çalıştığına dikkat çeken muhalefet, “Hangi su yönetilecek? Petrol karşılığında suyumuz Katar’a mı verilecek?” diye sordu.

KANAL İSTANBUL SORULARI YANITSIZ

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, komisyon toplantısında Kanal İstanbul projesiyle ilgili endişelerini dile getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun sorularını yanıtsız bıraktı.

SEDAT PEKER’DEN 6. VİDEO: FİTİLİ İKİ OLAY ATEŞLEDİ

Sedat Peker, bugün yayınladığı 6. video ile yeni açıklamalar yaptı. Sedat Peker, kendisi hakkında iki gelişmenin kırılma noktası olduğunu söyledi. Suç örgütü lideri Sedat Peker, Youtube'da "'Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür" yayınladığı 6. video ile yeni açıklamalar yaptı. Sedat Peker, kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini iki olayın ateşlediğini söyledi. Peker, "Bu benim hikâyem. 1,5 senedir sıkıntıları ben yaşadım, o yüzden dolayı bana akıl vermeyin. O yüzden parça parça koparacağım, canları yakacağım" dedi. Bugünkü videosunda Pamukören diyerek Yıldırım Demirören'den de bahseden Peker'in masasında bu kez Yılmaz Özdil'in 'Son Cüret' isimli kitabı vardı.

GÖKÇEK DOSYALARI ADLİYEDE TOZLANDI

İBB’nin dezenfektan ihalesine jet hızıyla soruşturma açılırken eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek hakkındaki 3 milyar TL’lik kamu zararı iddiasıyla yapılan 40 suç duyurusu için harekete geçilmedi.

SODEV'DEN RAPOR: GENÇLER EĞİTİMLİ ANCAK YOKSUL

SODEV tarafından hazırlanan rapora göre gençler, ailelerinden daha eğitimli ancak daha yoksul. SODEV Başkanı Aksoy, “Eğitimli olanın itibarsızlaştırıldığı bir süreçten söz ediyoruz” dedi.

UĞUR ŞAHİN’E ŞOK SUÇLAMA: NEO-MİLYARDER

Corona virüsü salgınına karşı kurucusu olduğu BioNTech ile Pfizer'ın geliştirdiği aşı ile büyük başarı elde eden ve bugünkü bilim kurulu toplantısına bağlanacak olan Uğur Şahin'e şaşırtıcı bir suçlama geldi. Aşı teknolojisini paylaşmadığı için eleştiri oklarının hedefinde olan Şahin, "Aşı sayesinde neo-milyarder oldu" yorumu yapıldı.

.PİYASALARDA SON DURUM

Döviz: Hafta başındaki düşüşün bir kısmını geri alan dolar/TL, yeniden 8,40'ın üzerine tırmandı. Bu sabah saatlerinde döviz kurları dünkü kapanış seviyelerinden işlem görürken dolar/TL, 8,41; euro/TL ise 10,26-10,27'lerden işlem görüyor.  

Piyasalar: Küresel piyasalar, Wall Street'deki dalgalı seyrin ardından yön bulmakta zorlanıyor. Dün akşam yayımlanan Fed toplantı tutanaklarına göre, ekonomiye verdiği desteği azaltacağına yönelik ipuçları tahvil piyasasında satışları artırdı ve güvenli liman doların değer kazanmasını sağladı. Bu sabah Asya borsalarında da dalga seyir yaşanıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,2 düşüş kaydetti.

Altın-Petrol: Dün 5 ayın zirvesi olan 1.890 doların üzerini gören spot altının ons fiyatı bu sabah 1.875 dolar düzeyinde değerleniyor. Petrol, dün yaşadığı düşüşlerin ardından bugün hafif toparlanma eğiliminde. Brent petrolün varili 66-67 dolar bandında hareket ediyor.

GÜNÜN EKONOMİ  AJANDASI 

TÜİK Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00).

Ramazan Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri  bir önceki haftanın verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt  dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve  rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, borç stoku verilerini yayımlayacak (17.30).

TBMM Genel Kurulunda, Sigortacılık İle Diğer Bazı Alanlara İlişkin
Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dilovası'nda Duraline Alüminyum
Profil Sistemleri Temel Atma Töreni'ne katılacak (11.00).

AKARYAKITTA VERGİ ARTTI! BENZİN VE MOTORİNE DEV ZAM

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı.

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Hazine ve Maliye Bakanlığında Vergi Denetim Kurulu Başkanı Suat Sarıgül görevden alınarak, yerine Kamu İhale Kurulu Üyesi Necmi Keskinsoy atandı.

GURBETÇİLER AŞI PASAPORTU DÜZENLEMESİ BEKLİYOR

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, AB ülkelerinin aşı pasaportu olanlara yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmaya hazırlandığı bu süreçte, AB ülkelerinde çalışan Türk vatandaşları için aşı pasaportu konusunda hızlı bir şekilde adım atılması gerektiğini söyledi.

BİR YILDA  2.3 MİLYON KİŞİ DAHA KREDİ ALDI

TBB verilerine göre geçen yıl martta kişi başı ortalama 20.5 bin lira olan kredi riski bu yıl martta 26.1 bin liraya yükseldi. Bir yılda 2.3 milyon kişi daha bireysel kredi kullanırken kredi riskindeki artış yüzde 27,1 oldu.

YUNANİSTAN EKSİYE,TÜRKİYE ÇİFT HANEYE DEMİR ATTI

Yunanistan nisanda yüzde -1,1 enflasyon oranıyla AB içinde en düşük enflasyona sahip ülke oldu. Ülke, 13 aydır eksi enflasyon (deflasyon) sorunu ile karşı karşıya. Türkiye'de ise yüksek enflasyon sorununa çözüm aranıyor.

YEM FİYATLARI ARTTI, KURBANLIK FİYATLARI YERİNDE SAYDI

Eskişehir’de Kurban Bayramı hazırlıklarına başlayan hayvan besicileri, yem fiyatlarındaki artışın kurbanlıkları etkilemeyeceğini belirtti.

BİTCOİN TEPETAKLAK

Kripto varlıklarda sert değer kaybı devam ediyor. Nisanda 65 bin dolara yaklaşan Bitcoin, bugün 40 bin doların altına geriledi ve Tesla'nın Bitcoin aldığını duyurduğu 8 Şubat sonrasındaki tüm kazanımlarını geri verdi.

AKP’Lİ TURAN’DAN PRICE’IN SÖZLERİNE TEPKİ

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek "Biz, zalimin düşmanıyız, mazlumun yanındayız" dedi.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN KRİTİK TÜRKİYE KARARI

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması çağrısında bulunan raporu kabul etti. 

Rapora tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin, AB’ye üyelik perspektifi temelinde olumlu bir gündem çerçevesinde yeniden canlandırılmasına yönelik çaba harcandığı bir dönemde, tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir" açıklamasını yaptı.

İNGİLTERE PARLAMENTOSUNDAN İSRAİL’E YAPTIRIM ÇAĞRISI

İngiltere Parlamentosu'nda milletvekilleri, hükümete İsrail'e yaptırım uygulamaya yönelik çağrıda bulundu.

PUTİN İLE PAŞİNYAN ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Kremlin Basın Servisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan sınır gerilimi üzerinde durduğunu kaydetti.

YAHUDİ VE ARAPLARDAN ‘BARIŞ ZİNCİRİ’ PROTESTOSU

Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bir araya gelen onlarca Yahudi ve Arap "Barış Zinciri" protestosu düzenledi.

BALTIK DENİZİNDE TEHLİKELİ GERGİNLİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Hava Kuvvetlerine ait Sukhoy Su-27 avcı uçağının ABD'ye ait bir B-52 Stratofortress stratejik bombardıman uçağını Baltık Denizi semalarında engellediğini duyurdu.

ALMANYA’DA TÜRKLERE AİT SÜPERMARKET KUNDAKLANDI 

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından Türklere ait süpermarket kundaklandı.

ABD’DE İSRAİL ADIMI! SİLAH SATIŞINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

ABD Temsilciler Meclis üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Başkan Joe Biden yönetimi tarafından onaylanan İsrail'e 735 milyon dolarlık silah satışını engellemeyi amaçlayan bir karar taslağı hazırladığı bildirildi.

ALİYEV İLE PUTİN ARASINDA ‘SINIR’ GÖRÜŞMESİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki sınır meselelerini masaya yatırdığını duyurdu

DANİMARKA ÜLKEDEKİ SURİYELİLERİN İKAMETİNİ İPTAL ETTİ

Danimarka, Suriyeli sığınmacıları ülkesine gönderme konusunda aldığı karardan geri adım atmıyor. Kopenhag yönetimi, 200’den fazla Suriyeli mültecinin ikametini iptal ederek, Suriye’nin bazı bölgelerinin mültecilerin geri dönmesi için güvenli olduğunu belirtti.

ARAP BİRLİĞİ İSRAİL’İ ‘ETNİK TEMİZLİK’ YAPMAKLA SUÇLUYOR

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını etnik temizlik olarak adlandırdı.

RUSYA VE ÇİN ORTAK NÜKLEER PROJESİNİN TEMELİNİ ATTI

Rusya ile Çin'in ortak nükleer projesi olan Tianwan ve Xudapu nükleer santrallerinin 3'üncü ünitesinin temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in video konferans yöntemiyle katıldığı tören ile birlikte Rusya'nın tasarladığı 4 yeni enerji bloğunun inşası başlatılmış oldu. 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.