1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gündeme damga vuran en çarpıcı başlıklar

Gündeme damga vuran en çarpıcı başlıklar

Son 24 saatte Türkiye ve dünyanın gündemine bu haberler damga vurdu. İşte, gündemden en çarpıcı başlıklar...

A+A-

İstanbul Büyükşehir Beldiyesi (İBB) ile TÜRGEV arasında, önceki dönemde yurt işletmek üzere imzalanan protokolün yeni yönetim tarafından feshedilmesi kararı, mahkeme tarafından iptal edildi. İngiliz basını Türkiye'nin Libya karasularındaki etkisini mercek altına alan bir analize yer verdi. Avrupa ülkelerinin geçmişte Libya Sahil Güvenlik ekiplerine eğitim ve destek verdiğini, bu boşluğu Türkiye'nin doldurduğunu yazan The Times, "Bu durum politik olarak Avrupa için korkutucu" ifadelerini kullandı.

İşte Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 231 CAN KAYBI, 8 BİN 697 YENİ VAKA

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna göre; Türkiye'de son 24 saatte semptom gösteren 835 kişiyle birlikte toplam 8 bin 697 yeni vaka tespit edildi. Tabloya göre son 24 saatte 231 kişi corona virüsünden hayatını kaybetti, toplam can kaybı da 46 bin 71’e yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►20  Mayıs:  219 bin 192
►21  Mayıs:  218 bin 846 
►22  Mayıs:  216 bin 658

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Güncel tablonun açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, şunları söyledi: “Gösterdiğimiz sabır meyvesini vermeye devam ediyor. 
Bugün de 9 bin  vaka sayısının altına indik. Düşüşü sürekli kılacak olan bizleriz. Bu güce güvenin”

MHP’Lİ YALÇIN: CUMHUR İTTİFAKI İKTİDAR ORTAĞI DEĞİLDİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "MHP’nin iktidardan en küçük talebi veya icra erkine yönelik en ufak yönlendirmesi veya pazarlığı asla söz konusu olmamıştır. Ortada bir hükümet ortaklığı, bir koalisyon yoktur ve ne Cumhurbaşkanlığı makamının ne de bakanlar kurulunun tasarruflarında MHP’nin en küçük bir dahili bulunmamaktadır. Cumhur İttifakı; Türkiye’nin bekasını, birliğini ve istikrarını muhafaza etmeyi esas alan bir siyasi mutabakat ürünüdür ve iktidar ortaklığı değildir" dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN ERDOĞAN'A ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a erken seçim çağrısında bulundu. Davutoğlu, “Hiçbir ülkede iktidar böylesi bir rezalet yumağı üzerinde oturamaz, ayakta duramaz. Zamanla Cumhurbaşkanı da bu rezaletlerin üzerinde oturdukça her gün oylarının eridiğini görecek. Cumhurbaşkanı'na çağrım bir an önce ülkeyi erken seçime götürmesidir. Türkiye'de erken seçim şartları psikolojik olarak oluşmuştur” dedi.

ŞENTOP’TAN YUNANİSTAN’A ERKEN SEÇİM TEPKİSİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz" dedi.

AKÇAKOCA MÜFTÜSÜNDEN SKANDAL SÖZLER

Düzce Akçakoca Müftüsü cuma vaazında Selanik göçmenleri için "Yüzde 90'ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil" dedi. Ardından Gezi olaylarıyla bağlantı kuran müftünün sözleri tepki çekti.

AA’DAN KOVULAN GAZETECİ: BELKİ İLK DEFA GAZETECİLİK YAPTIM

Bakanlara sorduğu sorular sonrasında Anadolu Ajansı'nda iş akdi feshedilen muhabir Musab Turan, "Belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım. Soruları sorduğum için asla pişman değilim" dedi.

İYİ PARTİLİLER'E JET SORUŞTURMA

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize ziyareti sırasında İkizdere ve Çayeli'de yaşanan provokatif olaylar için İYİ Partililer hakkında jet soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Soruşturmayı duyuran İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, saldırgan tarafa da soruşturma istedi.

İLETİŞİMİN BAŞKANI, KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNİ YANLIŞ ANLADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “İktidara geldiğimizde 6 ayda çok şey değişecek. 6 ayda gençler farklı bir Türkiye’de yaşadıklarını görecekler” sözlerini yanlış anlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Seçimlerin tarihi bellidir, 6 ay sonra ne olacak ki böylesine cüretkâr sözler söyleyebiliyorsunuz?” dedi.

BABACAN’DAN ERDOĞAN’A DDK ÇAĞRISI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Susurluk’ta devreye giren Devlet Denetleme Kurulu (DDK) niye bugün devreye girmiyor?" diye sordu.

AKP’Lİ VEKİLİN YEĞENİ ÇAKARLI LÜKS ARAÇLA TEHLİKE SAÇTI

Otoyolda çakarlı Porsche marka araçla aşırı hız yapan ve trafiği tehlikeye atan, o anları sosyal medya hesaplarında paylaşan kişinin AKP İstanbul Milletvekili Sare Aydın'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. AKP'li vekilin yeğeninin trafik kurallarını ihlal ettiği anlarda aracının ön camında milletvekili kimliği bulundurduğu da görüldü. 

AKP’Lİ SARE AYDIN: MERAK ETMEYİN

Tepkiler üzerine AKP İstanbul Milletvekili Sare Aydın açıklama yaptı. Aydın şunları söyledi:

"Gençlere olan inancımı ve sevgimi herkes bilir. Üniversite öğrencisi yeğenimin müsaadem dışında şahsi aracımı, asla tasvip etmeyeceğim şekilde kullanmış olmasından dolayı gerçekten çok üzgünüm. Uyarılarımı ve ikazımı yaptım. Yanlışının, onun hayatı için büyük bir ders olacağına inanıyorum. Ben hayatım boyunca seviyeli iletişimin ve doğru bilginin büyük bir güç olduğuna inandım. Gençlerime de bunu öğrettim. Yorumlara bakınca yazma ihtiyacı hissettim. Bir kaza meydana gelmemiştir. Doğru sözler ve işler şiarımız olsun gençler. Yeğenime de söyledim merak etmeyin."

İBB’NİN TÜRGEV KARARINI MAHKEME İPTAL ETTİ

TÜRGEV ile İBB arasında, önceki dönemde yurt işletmek üzere imzalanan protokolün yeni yönetim tarafından feshedilmesi kararı, mahkeme tarafından iptal edildi. Ancak, 2019 yılının ağustos ayında protokol feshedildikten sonra yurt binalarının boşaltıldığı ve binalar kiralık olduğu için mal sahiplerine teslim edildiği, vakfın binaları bu şekilde tekrar kullanmasının mümkün olmadığı öğrenildi.

MHP’Lİ ÜYE DENİZ GEZMİŞ’E TERÖRİST DEDİ, MECLİS KARIŞTI

Güngören Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumları sırasında MHP’li Meclis Üyesi Gökhan Arslan’ın 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına “terörist” demesi ortamı gerdi.

DEVLETİN MİLYONLARCA LİRASI ÇÖP OLDU

Konya'da Selçuklu ilçesindeki Sille Mahallesi'nde 2016 yılında taş ocağının bulunduğu alana TOKİ tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi personeli için, 405 konutluk toplu konut projesi yapılmaya başlanmıştı. Ancak yargı iptal etti, milyonlarca lira boşa gitti

YEŞİL TEŞVİK CEZAYA DÖNÜŞTÜ

Yenilenebilir enerji kullanımını teşvik amacıyla uygulamaya konulan ‘yeşil tarife’ düzenlemesi, henüz bir yılını tamamlamadan teşvik özelliğini yitirdi. Elektriğin meskenlere yüzde 88 daha pahalı ulaşmasına yol açtı.

BAKAN İÇİN SOSYAL MEDYADA İSTİFA SÖZLERİ YÜKSELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, pandemi döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışın “tolore edilebilir" düzeyde olduğunu söyledi. Twitter'da #DeryaYanıkIstifa etiketi gündemlerde ilk sıraya yükseldi. Tepki çeken sözlere ilişkin Nar Kadın Dayanışması, "Faillere cesaret veren, hayatlarımızı hedef alan kadın düşmanı politikalarınızı tolere etmiyoruz" dedi.

AKP'Lİ BELEDİYEYE AİT AŞEVİNDE TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER 

AKP'li Koçarlı Belediyesi tarafından yoksul yurttaşlara yemek dağıtmak için kurulan aşevinin görüntüleri mide bulandırdı. Aşevindeki yemeklerin çöp kovalarıyla birlikte yerde durduğu, zeminin ise çamur ile kaplı olduğu görüldü. Görüntülerle ilgili yorum yapan yurttaşlar ise, “Fakir fukaraya hizmet böyle mi yapılır? İnsanların yardıma ihtiyacı olabilir. Belediyeler bunu sağlayabilir ama bu şekilde mi? Yazıklar olsun. Nedim Kaplan kendisi buradan yemek yer mi?” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SEDAT PEKER’E: O DÜNYAYLA İŞİMİZ YOK

Twitch yayınında Jahrein adıyla bilinen Ahmet Sonuç'un sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde Türkiye'de yasak olan Paypal, Booking ve Uber ile oturup konuşacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, elektronikte de KDV ve ÖTV indirimi yapacaklarını söyledi. Öte yandan canlı yayını izleyenlerin sayısının 300 bini geçmesi dikkat çekti. Peker'in "Yan yana gelsek ne konuşabiliriz ki?" şeklindeki sözlerine ise Kılıçdaroğlu, "Doğrudur bizim zaten öyle bir dünyada işimiz yok." cevabını verdi.

ARINÇ’TAN SORUMLULARA SEDAT PEKER ELEŞTİRİSİ

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda gündeme getirdiği iddiaların araştırılması gerektiğini söyleyen Bülent Arınç, “Yargı görevini yapacak, siyaset görevini yapacak. Siyasetin içindeki insanlar kendi görev alanlarını iyi yapacaklar. Şeffaf olacaklar ve hesap verecekler. Hesap vermek hamasi nutuklar atarak olmaz. İddialara cevap vererek olur. Topu taca atarak olmaz” dedi.

MEHMET AĞAR’IN SARAYDA OFİSİ VAR İDDİASI 

Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman, ‘siyasi ortamlarda’ eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ofisi olduğu yönünde konuşmalar yapıldığını belirtti.

ODALARINA BİNLERCE LİRALIK HALI ALMIŞLAR

Eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak’ın da yönetiminde olduğu EPDK’nin makam odalarında kullanılmak üzere 401 bin TL’ye 161 metrekare halı aldığı ortaya çıktı. Metrekaresine yaklaşık 2 bin 500 TL ödenen halıların “El dokuması Uşak halısı olduğu” öğrenildi.

BAKANLIKTAN KATLİAM İHALESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, 45 yaban keçisinin öldürülmesi için ihale açacağını duyurdu. İhale kapsamında öldürülmesi istenen 45 yaban keçisinin ikisi, Isparta’nın Sütçüler ilçesinde, geriye kalanı ise Antalya’nın Akseki, Kaş, İbradı, Gazipaşa, Alanya, Döşemealtı, Finike ilçelerinde ve bu ilçelerin çeşitli köylerinde bulunuyor. Bakanlığın duyurusu sosyal medyada tepkiye neden olurken, ihalenin iptal edilmesi çağrısı yapıldı.

FENERBAHÇE YAT LİMANI ARAZİLERİ CUMHURBAŞKANI KARARIYLA ÖZELLEŞTİRİLECEK

Fenerbahçe Adası'ndaki 3 dönümlük arazinin özelleştirilmesine ilişkin karar, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de karar yayımlandı.

YERLİ YATIRIMCI DÖVİZİNE YÜKSEK FAİZ ARIYOR

Dövizden vazgeçmeyen ancak mevduat faizini yetersiz bulan bireysel yatırımcı Eurobond’lara yöneliyor. 80.7 milyar dolarlık Eurobond portföyünde yerli payı yüzde 41’e çıkarken, gerçek kişilere ait stok 2020 başından bu yana yüzde 85 arttı.

ÇİFTÇİ İSYAN ETTİ: BÖYLE HAKKIMI NASIL HELAL EDEYİM?

CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri Denizli’de 7 ilçedeki üreticilerle buluştu. Kuraklık ve kötü su yönetimi nedeniyle ürünleri gelişmeyen çiftçi isyan etti: Böyle hakkımı nasıl helal edeyim?

DEVLETİN REKLAMI DA YANDAŞA GİDİYOR

TOKİ’nin reklam pastası yandaşlar arasında paylaşıldı. 9.5 milyon TL’lik sözleşme kapsamında pastadan en yüksek payı yine yandaş gazeteler aldı. Toplam 19 bin 620 santimetrelik ilan ve reklamın büyük bölümü yandaş basın organlarına gitti.

‘GIDA FİYATLARI SON BİR YILDA YÜZDE 32.5 ORANINDA ARTTI’

Temel gıda fiyatlarında Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında artış yaşandı. Yılın ilk beş aylık döneminde temel gıda fiyatları yüzde 13,7 oranında arttı. Temel gıda fiyatlarında son bir yıllık dönemde ise yüzde 32,5 oranında artış oldu.

IMF’DEN PANDEMİYİ BİTİRMEK İÇİN 50 MİLYAR DOLARLIK ÖNERİ 

IMF, 2022 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 60'ının aşılanması için 50 milyar dolar maliyetli bir plan açıkladı. Zengin ülkelere çağrı yapan IMF Başkanı, "9 trilyon dolarlık kazanç olacak" dedi.

FRANSA’DA PCR KRİZİ! TÜRKİYE’NİN TESTİNİ KABUL ETMEDİLER

Fransa, Anadolu Jet’in İsviçre'nin Basel kentine inen uçağının yolcularının Türkiye’de yaptırdığı PCR testlerini kabul etmedi. Yaşanan test krizi nedeniyle aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 100’den fazla yolcu saatlerce Basel Euroairport Havaalanı'nda bekletildi.

THE TİMES: BOŞLUĞU DOLDURAN TÜRKİYE AVRUPA’YI KORKUTUYOR 

İngiliz basını Türkiye'nin Libya karasularındaki etkisini mercek altına alan bir analize yer verdi. Avrupa ülkelerinin geçmişte Libya Sahil Güvenlik ekiplerine eğitim ve destek verdiğini, bu boşluğu Türkiye'nin doldurduğunu yazan The Times, "Bu durum politik olarak Avrupa için korkutucu" ifadelerini kullandı.

EİNSTEİN’IN ÜNLÜ MEKTUBUNA 10 MİLYON TL

Nobel Fizik Ödülü sahibi Alman teorik fizikçi Albert Einstein tarafından yazılan ve tarihin en ünlü denklemi 'E=mc2' formülünü içeren mektup, açık artırmayla 10 milyon TL'ye alıcı buldu.

POLONYA, TÜRKİYE’DEN 24 SİHA SATIN ALIYOR

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Türkiye'den 24 adet silahlı insansız hava aracı (SİHA) alacaklarını açıklayarak, "Polonya daha önce hiç böyle bir ekipmana sahip olmamıştı" dedi. Satın almaya ilişkin sözleşme Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın önümüzdeki Pazartesi günü başlayacağı Türkiye ziyaretinde imzalanacak.

BIDEN’IN KONUĞU MOON JAE-İN: KUZEY KORE’DEN ENDİŞELİYİZ 

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşmesinin ardından gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, "Kuzey Kore konusunda ikimiz de derin endişeliyiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.