1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Güler ve Çağlayan'dan açıklamalar

Güler ve Çağlayan'dan açıklamalar

MUAMMER GÜLER: VEREMEYECEĞİM HİÇ BİR HESABIM YOK

A+A-

ESKİ İçişleri Bakanı Muammer Güler, rüşvet yolsuzluk soruşturması kapsamında oğlu Barış Güler'in tutuklanması, kendisinin de bakanlıktan istifa etmesinin ardından ilk kez seçim bölgesi ve memleketi Mardin'e geldi. Havaalanında coşkulu şekilde karşılanan Güler, "Tekrar ifade ediyorum veremeyecek hiçbir hesabım yoktur. Her türlü hesabı vermeye de hazırım. Sizin karşınıza da Allah inşallah beni aklanmış olacak çıkaracaktır" dedi.

Oğlu Barış Güler, rüşvet yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlıktan istifa ettikten sonra bugün memleketi ve seçim bölgesi Mardin'e geldi. Havaalanında aralarında Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vejdi Kahraman, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Fide, belediye başkan adaylarının coşkulu bir şekilde karşıladığı Güler, yaşanan izdihamda duygusal anlar yaşadı. Partililer, 'Dik dur eğilme Mardin seninle', 'Son gülen, iyi Güler', 'Memleketine hoş geldin', 'Mardin seninle gurur duyuyor' yazılı dövizlerin açıldığı karşılamada, Güler'in konuşması sık sık, "Mardin seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı.

"VEREMEYECEĞİM HİÇ BİR HESABIM YOK"

Eski İçişleri Bakanı Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, kendisini karşılayan partililere yönelik yaptığı konuşmada, 42 yıllık meslek hayatı boyunca her türlü makamı gördüğünü belirterek, şunları söyledi: "2011 seçimlerinde 2015 Haziran'ına kadar bana Mardin'i temsil yetkisini verdiniz. Bu süre içerisinde İçişleri Komisyonu olarak İçişleri Bakanı olarak, Milletvekili olarak sizlere hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim. Burada size şerefimle namusumla ifade ediyorum tek bir kanunsuz işim olmamış ve olmayacak. Bir yargı süreci devam ediyor. Bir şahsıma, iki aileme, üç meslek çevreme görev yaptığım yerlerdeki insanlara ve en başta hemşehrilerime bana o yetkiyi veren Mardinlilere karşı aklanmadan yeniden kendilerinden bir talepte bulunmayacağım. Aklanmadan da bir daha sizin karşınıza çıkmayacağımı her türlü hesabı da vermeye hazır olduğumu burada açıkça söylüyorum. Ben hesabımı veriyorum. Kanunen veremeyeceğim bir hesap yoktur. Ama şunu da bilin, yolsuzluk adı altında birbirinden farklı birçok şeyi bir araya getirilip siyaseti dizayn etme yollarını arayanlar da sağlam iradeyi milli iradeyi karşılarında göreceklerdir. Bunun yolu seçimdir. Sandıktır, sizlerin ak oylarıdır. Sizlerin oyları ile seçilecek olan belediye başkanlarımızdır. Değerli kardeşlerim bizim referansımız millettir. Benim referansım hemşehrilerimin bu coşkusudur. Tekrar ifade ediyorum veremeyecek hiçbir hesabım yoktur. Her türlü hesabı vermeye de hazırım. Sizin karşınıza da Allah inşallah beni aklanmış olacak çıkaracaktır."
Güler, oyunlar içinde asıl hedefin çözüm süreci olduğunu belirterek, "Şunu bilin ki bu oyunları içinde asıl hedef çözüm sürecidir. Bu bölgedeki huzurdur, kardeşliktir. Allah'ın izni ile 11 ay İçişleri Bakanlığım süreci için de bu memlekete tek bir şehit cenazesi gelmedi. Türkiye'de istenmeyen yeniden yaratılmak istenen bir kardeş kavgası vardır. Bunun da lütfen farkında olun. İnşallah her şey ortaya çıkacak ama tamamen hukuka soruşturma hukukuna veya usullere aykırı olarak düzmece delillerle oluşturulan dosyalarla değil. Gerçek hukuka uygun dosyalarla da her zaman her zeminde ve her yerde hesabını Allah'ın izni ile vermeye hazırım. Ben öncelikle her zaman sizlerle beraberim, sizlerin emrindeyim, sizin hizmetinizdeyim, bundan müsterih olun. Bu coşku bu karşılama beni çok duygulandırdı, Allah sizden razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin" dedi.


ZAFER ÇAĞLAYAN, ADAY TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞTU

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN EĞER KURBAN OLMASI GEREKİYORSA, ZAFER ÇAĞLAN TÜRKİYE'YE DE SİZLERE DE KURBAN OLSUN"

MERSİN AK Parti Milletvekili, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlıktan istifa etmesine neden olan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından ilk kez geldiği seçim bölgesinde aday tanıtım toplantısında konuştu.

Çağlayan, "Zafer Çağlayan kardeşinizi Türkiye'ye kurban etmeye çalışıyorlar. Bu kardeşiniz, ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı durmak için, bu ülkeyi faiz lobisine teslim etmek isteyenler için, Türkiye'nin geleceği için, eğer kurban olması gerekiyorsa, Zafer Çağlan Türkiye'ye de sizlere de kurban olsun" dedi.
Mersin'de AK Parti belediye başkan adaylarının tanıtımı için kente gelen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, partilileri tarafından coşkuyla karşılandı. AK Parti seçim otobüsüyle Mersinlileri selamlayarak aday tanıtımının yapıldığı Edip Buran Kapalı Spor Salonu'na geçen Çağlayan burada da, 'Mersin seninle gurur duyuyor' sloganları ile karşılandı. Çağlayan yaptığı konuşmada hukuki bir sürecin devam ettiğini belirterek kirli bir oyunun oynandığını söyledi. Çağlayan, "Şu anda hukuki bir süreç devam ediyor. Ben dahil olmak üzere, bazı bakan arkadaşlarımız, evlatlarımız ve çalışanlarımız üzerinde kirli bir oyun düzenleniyor. Sizler beni tanıdınız, bu kardeşiniz Zafer Çağlayan; bu ülkede 20 yıl sanayicilik yapmış, sıfırdan gelmiş, varlığı yokluğu görmüştür. Bu ülkede yüzlerce insanın çalıştığı fabrikalar kurmuş, 13 yıl Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yapmış, uzun yıllar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkan vekilliği yapmıştır. 20 yıldır kamuoyu önünde, basının önünde olan bu kardeşinizin gizli saklı bir işi olabilir mi? soruyorum size."

Kimseye verilecek bir hesabının ve korkusunun olmadığını söyleyen Çağlayan şöyle konuştu: "Değerli kardeşlerim; 56 yaşına gelmiş, 10 yıl önce kalp krizi geçirmiş, kalbi durmuş, yeniden hayata döndürülmüş, Allahtan başka hiç kimseden korkusu ve hiç kimseye verilecek hesabı olmayan bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Zafer Çağlayan; ne ailesini, ne partisini, ne kardeşlerini, ne çalışanlarını, ne de canı kadar sevmiş olduğu Mersinlilerin başını öne eğecek bir şey yapmadı, yapmayacaktır. Geçenlerde Başbakanımız söyledi, 'Abdestimizden de, namazımızdan şüphemiz yok.' Allaha bir can borucumuz var. Onu da Allah verdi, Allah alır."

FAİZ LOBİSİNİN ÖNÜNDE ASLANLAR GİBİ DURDUM

İş ve siyasi yaşamı boyunca çalıştığını, Türkiye için hizmet ettiğini söyleyen Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kardeşiniz ne yaptı? Evet söylüyorum size suçlarımı. Ben bu ülkede 27 yıl sanayicilik yaptım. 13 yıl Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptım. 6.5 yıl şerefle 3 ayrı bakanlık yaptım. Mersinlilere hizmet ettim. 2009 yılında devlet bakanı olduğum dönemde, Türkiye'nin 102 milyar dolarlık ihracatını, 152 milyar dolara çıkardım. Ben ülkemize dünyanın her yerinden yabancı yatırımcılar getirdim. Faiz lobisinin önünde aslanlar gibi durdum. Bu kardeşiniz 6.5 yıllık bakanlığının 2.5 yılını evinden uzakta dünyanın 102 ülkesinde geçirdim. Bu kardeşiniz, Türkiye'de istihdam olsun diye uğraştı. Bu yaptıklarımızdan birilerinin ayağına bastık. Faiz lobisinin, Türkiye'nin kanını sömürmeye alışmış olan insanların ayağına bastık. Ama bu kardeşiniz hangi görevde olursa olsun, Allah can verdiği müddetçe, faiz lobisinin damarlarına basmaya devam edecektir. Zafer Çağlayan kardeşinizi Türkiye'ye kurban etmeye çalışıyorlar. Bu kardeşiniz bu ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı durmak için bu ülkeyi faiz lobisine teslim etmek isteyenler için Türkiye'nin geleceği için eğer kurban olması gerekiyorsa, zafer çağlan Türkiye ye de sizlere de kurban olsun"3-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.