1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Göklerde pilottu, melek oldu

Göklerde pilottu, melek oldu

Şehit eşini kokladığı hırkasıyla uğurladı

A+A-

SİİRT’in Pervari İlçesi’nin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan ve Köprüçayı Köyü yakınlarında düşen İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı helikopterde şehit olan 17 askerden Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (31), memleketi Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Çetin’in, metanetiyle ayakta durmaya çalışan İngilizce öğretmeni eşi Çiğdem Çetin, fotoğrafını ve sürekli kokladığı hırkasını bir an olsun elinden bırakmadı.

Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen askerlerden Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in naaşı, dün, Diyarbakır’daki ortak törenin ardından akşam saatlerinde memleketi Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ne getirildi. Genç yaşta şehit düşen Çetin’in naaşı, geceyi geçirdiği Turgutlu Devlet Hastanesi Morgu’ndan alındıktan sonra bugün sabah saatlerinde son kez baba ocağının önüne getirildi. Evin bulunduğu sokak ve tüm ilçedeki caddeler Türk bayraklarıyla donatılırken, Çetin’in naaşı, helallik alınması ve dua okunmasının ardından kortej halinde askeri törenin düzenleneceği Merkez Pazar Camisi’ne götürüldü. Kortejin yaklaşık bir kilometre ilerideki camiye gidişi sırasında apartmanlardan karanfiller atılırken, Çetin’in İngilizce öğretmeni iki yıllık hayat arkadaşı Çiğdem Çetin, sessizliğini korurken, eşinin fotoğrafını ve sürekli kokladığı hırkasını bir an olsun elinden bırakmadı.

"SENİ SEVİYORUM ABİ"

Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına, Turgutlulu olan Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekilleri, üst düzey rütbeli komutanlar, şehit Çetin’in eşi Çiğdem, emekli hemşire annesi Nevin, emekli öğretmen babası Abdullah, kız kardeşi Pınar Çetin’le birlikte sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Türkiye’de eğitim alan Ürdünlü bir pilot da, şehit meslektaşına son görevini yerine getirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli birçok pilot cami avlusunda hazır bulunurken, naaş başında saygı nöbeti tuttu. Naaşın, askerlerin omuzlarında taşınması sırasında Çiğdem Çetin, eşinin tabutuna son bir öpücük kondururken, eliyle de bir süre okşadı. Cenaze namazı öncesi Çiğdem Çetin, ön saffa konulan sandalyede bir süre oturdu daha sonra tabuta kapanıp ağladı. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzlarına tekrar alınan Çetin’in naaşıyla saygı yürüyüşünde bulunuldu. Bu sırada şehidin kız kardeşi Pınar Çetin, “Herkes duysun, ağabeyimi çok seviyorum. Seni seviyorum abi. Gurur duyuyorumö diye bağırdı. Yürüyüş sırasında, ailenin bulunduğu alandan, “Göklerde pilottu, şehit olduö haykırışı yükseldi. Acılı ailenin, “Kazaya pilotaj hatası neden olduö yönündeki açıklamalardan rahatsızlık duyduğu da dile getirildi. Şehit Çetin, yaklaşık 20 bin kişinin tekbir getirip “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmezö, “Turgutlu uyuma askerine sahip çıkö, “Turgutlu burada Tayyip neredeö sloganları arasında Turgutlu Belediyesi Şehitliği’nde toprağa verildi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.