1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Giyilebilir Teknolojiler Gelecek Yıllara Damga Vuracak - Google Glass Videoları

Giyilebilir Teknolojiler Gelecek Yıllara Damga Vuracak - Google Glass Videoları

Google Glass, akıllı saatler derken giyilebilir teknolojik ürünler konusunda son dönemde ciddi bir hareketlilik söz konusu. Önümüzdeki yılların modası bu eğlenceli ürünler olacağa benziyor

A+A-

 Giyilebilir teknolojik ürünler konusunda her geçen günheyecan verici yeni bir haber ile karşılaşıyoruz. Google Glass geliştirilmesürecini büyük ölçüde tamamladı ve şimdililerde geliştiriciler için test amaçlıtasarlanmış özel bir sürümü ile kullanılmaya başlandı. Bunun yanı sıra akıllısaat kavramı için de bir çok firmadan haberler gelmeye devam ediyor.Samsung, Apple, Sony, LG hatta Google, bu konu üzerinde çalıştığı söylenen öncelikli isimler.

Analistlere göre önümüzdeki en az 3 yıl giyilebilir teknolojik ekipmanlarınyılı olacak. Hayal gücü ile sınırlandırabileceğimiz ürün çeşitliliği de elbette artacaktır. Özellikle akıllı telefonlar ile etkileşim içine olan modellerin yaygın bir kullanım alanı kazanacağı tahmin ediliyor.

Gelecek üç yıl için mali rakamlar ise bir hayli iddialı. Kısa bir süre içinde pazarın 6 Milyar Dolar gibi bir hacme ulaşması bekleniyor. 2016 yılı için sadece Google Glass satışlarının 6.6 Milyon’u göreceği iddiası düşünülünce bu rakamın çok daha yukarılarda gerçekleşmesi kesinlikle sürpriz olmayacaktır.

Google Glass Videoları

Teknolojinin yeni gözdesi Google Glass  bazı kullanıcılara gönderilmeye başlandı. İşte bu çok özel ürün ile kaydedilmiş keyifli videolar:

Google Glass, Pebble Watch gibi birer aksesuar niteliğinde tasarlanan teknolojinin gözde oyuncakları, ilerleyen yılların fenomeni olacak gibi görünüyor. Tabletler, akıllı telefonlar zaten hayatın vazgeçilmez unsurları arasına girdi. Yeni ürünler ise mobil cihazların, insanlar ile daha bütünleşik bir yapıda görev yapmasını sağlayacak.

Giyilebilir teknolojik ekipmanlar konusundaki şimdilik en büyük adım olan Google Glass, Explorer Edition sürümü ile bazı kullanıcılara gönderildi. Hali hazırda satış fiyatı 1500 Dolar olan ürünün sıra dışı yolculuğu heyecan verici videoların ortaya çıkmasını sağladı.

İşe Google’ın yaklaşık bir yıl önce yayınladığı ilk tanıtım videolarından biriyle başlayalım. İlerleyen sayfalarda ise kullanıcılar tarafından kaydedilmiş gerçek hayat videolarını bulacaksınız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.