1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gezi sergisindeki Erdoğan tablosu soruşturmalık oldu

Gezi sergisindeki Erdoğan tablosu soruşturmalık oldu

Gezi Parkı konulu "Müdahale Var mı?" adlı sergideki bu tablo kriz yarattı.

A+A-

Savcılık, resimlerde Başbakan Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturmayı protesto eden sanatçılar, tüm tablolarını siyah kartonlarla kapattı. Serginin adı da "Kesin bilgi, müdahale var" şeklinde değiştirildi.

23. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda Gezi Parkı olaylarını konu alan “Müdahale Var mı?” başlıklı sergideki bir eser kriz yarattı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, şikayet olduğu gerekçesiyle Başbakan Erdoğan’ın da konu edildiği resimlerde hakaret olduğu iddiasıyla soruşturma başlattı. Emniyet’ten alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı, serginin küratörü Ali Şimşek’i adliyeye çağırarak bilgisine başvurdu.

Soruşturma başlatılması üzerine, sergi yönetimi Başbakan'ın Ortadoğu politikalarını eleştirmek amacıyla yapılan petrol ve ziftli tabloyu kaldırdı. Soruşturmaya tepki gösteren sanatçılar, durumu protesto etmek için resimlerin üzerlerini siyah kartonlarla kapattı. "Müdahale Var mı?" adlı serginin tabelası da "Kesin bilgi, müdahale" var şeklinde değiştirildi.

22096596.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.