1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençlerbirliği: 0 - Antalyaspor: 1

Gençlerbirliği: 0 - Antalyaspor: 1

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında düşme hattını doğrudan ilgilendiren karşılaşmada Gençlerbirliği sahasında Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

A+A-

Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi Gençlerbirliği oldu. İlk yarı boyunca daha fazla topla oynayan Ankara ekibi, 16. dakikada Zeki Yavru'nun Antalyaspor ceza alanın sağından yerden pasında, Skuletic'in gelişine yaptığı vuruşta kaleci Boffin, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Girdiği fırsatları gole çeviremeyen Gençlerbirliği, Antalyaspor'a da net gol fırsatı tanımayınca devre arasına 0-0 eşitlikle girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan başkent ekibi Gençlerbirliği oldu. Kanatları etkili kullanmak isteyen başkent ekibine Antalyaspor savunması gol şansı tanımadı. Karşılaşmanın 78. dakikasında Antalyaspor yakaladığı kontra atakta Yekta Kurtuluş defansın arkasına pasını gönderdi topa hareketlenen Souleymane Doukara ceza alanına girdiği gibi vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Golden sonra beraberlik golü için yüklenen Gençlerbirliği, Antalyaspor'a kontra atak fırsatları verdi ancak misafir ekip fırsatları değerlendiremedi.

Karşılaşmanın 88. dakikasında oyuncu değişiklik hakkı dolan Gençlerbirliği'nde Pogba sakatlanarak oyun alanındı terk etti ve başkent ekibi kalan dakikaları 10 kişi tamamladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Gençlerbirliği ligde kalma yolunda sahasında kritik bir 3 puanı kaybetti.

Bu sonuçla Antalyaspor puanını 38'a yüksetti ve düşme hattıyla arasındaki farkı 5'e yükseltti. Gençlerbirliği ise 30 puanda kaldı.

MAÇIN BİTİMİNDE GENÇLERBİRLİĞİ OYUNCULARI ARASINDA ARBEDE YAŞANDI
Maçın bitiş düdüğünün ardından Gençlerbirliği futbolcuları, karşılaşmanın 88'inci dakikasında formasını çıkartarak sahayı terk eden Floretin Pogba'ya saldırdı. Araya giren güvenlik güçleri futbolcuları yatıştırdı ve Pogba güvenlik altına alındı. Daha sonra kulüp yöneticileri kavganın çıktığı yere gelerek sporcuları yatıştırdı.

CAVCAV'A TEPKİ
Öte yandan mücadeleyi protokol tribününden takip eden Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, tribünden ayrılırken yoğun tepkilere maruz kaldı. Ankaralı taraftarlar, Cavcav'a "Ümit Özat ile el ele takımı düşürdünüz" dedi. Güvenlik güçleri önlem alarak başkan Cavcav'ı ayrı bir kapıdan çıkardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.