1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gaziantep Karkamış’a 5 roket atıldı: İki can kaybı var

Gaziantep Karkamış’a 5 roket atıldı: İki can kaybı var

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı. İçişleri Bakanı Soylu yerleşim yerlerine düşen roketler sonucu biri öğretmen, biri öğrenci olmak üzere iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

A+A-

TERÖR örgütü YPG/PKK mensuplarınca Gaziantep Karkamış’a atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR’a isabet etti.

Saldırılar nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

BAKAN SOYLU: 1’i ÇOCUK 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırının ardından canlı yayında son bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yerleşim yerlerine düşen roketler nedeniyle biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Soylu açıklamasında, "Bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri nedeniyle 6 kişi yaralandı. Hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, bir tanesi çocuk. Bir tanesi de öğretmen" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 2 OLARAK DÜZELTİLDİ

İçişleri Bakanı Soylu Karkamış’tan yaptığı ikinci açıklamada ilk etapta ölü olduğu bilgisi verilen 5 aylık hamile Büşra Karataş’ın ağır yaralı olarak tedavi altına alındığını açıkladı. Soylu Karataş’ın entübe edildiği bilgisini de paylaştı.

CAMLARI PATLAYAN OKULA SINIF ÖĞRETMENİ HAYATINI KAYBETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, saldırı sonrası bir öğretmenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Özer açıklamasında "Nigar Tiryaki Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne isabet etti. Top atışlarının yarattığı basınçtan dolayı Kocatepe İlkokulu’nun sınıf camlarında kırıklar var. Sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan’ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum." dedi.

aysenur-alkan-resim-011.jpg

Roketli saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayşenur Alkan..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.