1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galler, ABD karşısında puanı penaltı ile kurtardı: 1-1

Galler, ABD karşısında puanı penaltı ile kurtardı: 1-1

2022 Dünya Kupası B Grubu'nda ABD ile Galler 1-1 berabere kaldı. 64 yıl sonra Dünya Kupası heyecanı yaşayan Galler geriye düşmesine rağmen kaybetmedi ve bir puanı kaptı.

A+A-

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda günün son maçında ABD ile Galler karşı karşıya geldi. Ahmed bin Ali Stadyumu’nda oynanan mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Dünya Kupası'nda Galler ile ilk kez karşılaşan ABD maçın ilk yarısı 34. dakikada Timothy Weah’in attığı golle 1-0 öne geçti.

1958'den sonra ilk kez bir Dünya Kupası'nda mücadele etmenin heyecanını yaşayan Galler ikinci yarı daha etkili bir görüntü ortaya koydu ve maçı bırakmadı.

82. dakikada penaltı kazanan Galler yıldız oyuncusu Gareth Bale’in attığı golle durumu 1-1 yaptı.

B Grubu’ndaki diğer maçta İngiltere rakibi İran’ı 6-2’lik skorla mağlup etmişti. Gruptaki sonraki maçta Galler İran ile karşı karşıya gelecek ABD ise İngiltere ile oynayacak. Maçlar 25 Kasım Cuma günü oynanacak.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

34. dakikada ABD Timothy Weah’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Gelişen ABD atağında Yunus Musah’ın pasında topla buluşan Christian Pulisic savunmanın arkasına koşu yapan Timothy Weah’e gönderdiği ara pasında Weah karşı karşıya kaldı. Timothy Weah ceza sahasında topla buluşup sağ ayağının dışıyla yerden şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

82’de ceza sahası içinde yerde kalan Gareth Bale penaltı kazandırdı. Beyaz noktaya gelen Bale sol ayağı ile sağ köşeye gönderdiği sert şutunda kaleci Matt Turner’un müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturdu ve maça denge getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.