1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray’ı penaltılarla yenen Akhisarspor Süper Kupa şampiyonu

Galatasaray’ı penaltılarla yenen Akhisarspor Süper Kupa şampiyonu

TFF Süper Kupa mücadelesinde Akhisarspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak tarihinde ilk kez TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

A+A-

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor’un karşı karşıya geldiği TFF Süper Kupa mücadelesinde zafer Ege ekibinin oldu. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltı atışlarını 5-4 kazanan Akhisarspor tarihinde ilk kez Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Akhisarspor, henüz 5. dakikada Yevhen Seleznyov’un golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Öte yandan Süper Kupa mücadelesinde ilk kez kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ilk yarıda başvuruldu.

Rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Galatasaray, oyuna ikinci yarıda giren Eren Derdiyok’un 79. dakikada attığı golle durumu 1-1’e getirdi.

İki takım oyuncuları da bozuk zemin nedeniyle maç boyunca zor anlar yaşarken Akhisarspor birçok net gol fırsatından eli boş döndü ve normal süre 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti.

Akhisarspor’da Güray Vural, Larsson, Ömer Bayram, Miguel Lopes ve Seleznov fileleri havalandırdı. Galatasaray’da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Rodrigues, topu filelerle buluştururken, Gomis penaltı atışından yararlanamadı.

Penaltı atışları sonunda Akhisarspor, Galatasaray’a 5-4 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu. Daha önce 2008, 2012, 2013, 2015 ve 2016 yıllarında Süper Kupa’yı müzesine götüren Galatasaray bu zaferi en fazla yaşayan ekip olma unvanına sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.