1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u 2 dakikada geçti: 2-0

Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u 2 dakikada geçti: 2-0

Galatasaray'ın iç sahadaki serisi devam ediyor! Lige veda eden Yeni Malatyaspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenen sarı-kırmızılı takım iç sahada yenilmezliğini 5 maça çıkarıp, üst üst 4. galibiyetini aldı.

A+A-

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu’nda oynanan haftanın kapanış maçını sarı-kırmızılılar 2-0 kazanarak iç sahada üst üste 4. galibiyetini aldı.

Geçen hafta derbide Fenerbahçe’ye kaybeden Galatasaray, lige veda eden rakibi karşısında ilk yarıda gol bulamadı. İki pozisyonda iki takım stoperleri çizgiden mutlak pozisyonları çıkarırken tempo düşük kaldı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 52. dakikada Ryan Babel ve 53. dakikada Halil Dervişoğlu kaydetti. Ev sahibi takım art arda bulduğu gollerin ardından tempoyu yükseltmedi. Yeni Malatyaspor ise Tetteh ve Dicko ile Muslera’nın kalesini yoklasa da 8 isabetli şutta da skoru değiştirecek golleri bulamadı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 44 puanla 12. sıraya yükseldi. Ligden düşmesi kesinleşen Yeni Malatyaspor ise 20 puanda kaldı.

Ligin 34. haftasında Galatasaray, Altay deplasmanına çıkacak. Yeni Malatyaspor ise sahasında Konyaspor’u konuk edecek.

GOLE GİDEN TOPU AWUKU ÇIKARDI

39. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı! Savunmanın arkasına Pulgar’ın pasıyla çok iyi sarkan Babel, kaleci Abdulsamed’in üzerinden kaleye gönderdiği top filelere giderken topa yetişen stoper Awuku, topu kornere gönderip kendisi filelere tutundu!

BU KEZ DE NELSSON ÇIKARDI

45+1’de Pulgar’ın kendi ceza sahasındaki büyük hatası gole sebebiyet veriyordu! Topu Dicko’ya gönderen Pulgar, kalesinde tehlikeye neden oldu. Dicko, kaleci Muslera’nın üzerinden topu aşırtıp kaleye doğru gönderdi. Topa yetişen Nelsson çizgi üzerinden mutlak golü çıkarmayı başardı.

BABEL, VAR’I BEKLEDİ!

52. dakikada Galatasaray’ın aradığı gol geldi. Kerem’in sol kanattan yaptığı ortaya Halil vurdu kaleciden döndü. Berkan’ın kafa vuruşu da kaleci Abdulsamed’den döndü. Altı pas üzerinde bomboş olan Babel üzerine gelen topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Yan hakem pozisyon bitiminde ofsayt bayrağını kaldırdı, VAR odasından gelen uyarı sonrasında gol geçerli sayıldı.

ANONS YAPILIRKEN 2. GOL GELDİ

Santradan sonra topu kapan Galatasaray’da Taylan, sağ kanattan bindiren Omar’ı gördü. Norveçli oyuncu yaptığı sert ortada Halil’e al da at dedi ve Galatasaray 53. dakikada 2-0’ı buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.