1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray evinde Ankaragücü'nü 2-1'le geçti

Galatasaray evinde Ankaragücü'nü 2-1'le geçti

Süper Lig 17. haftasında Ankaragücü'nü konuk eden Galatasaray, geriye düştüğü maçı kazanmayı bildi ve Fenerbahçe deplasmanına lider unvanıyla gitmeyi garantiledi. Ligde yenilmezlik serisi 7 maça çıkan Galatasaray, son 6 maçının hepsini kazanmayı başardı.

A+A-

SÜPER Lig’de Fenerbahçe ile zirve yarışındaki Galatasaray, 17. hafta maçında MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Eski Galatasaraylı Taylan Antalyalı’nın gol perdesini açtığı maçta sarı kırmızılı ekip geri dönmeyi başardı ve başkent ekibini 2-1’lik skorla mağlup etti. Ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça yükselten Galatasaray, son 6 maçından 18 puan topladı ve Fenerbahçe ile oynayacağı derbiye ‘lider’ olarak çıkmayı garantiledi.

Seyrantepe’deki maça golle başlayan taraf konuk ekip Ankaragücü oldu. Sarı lacivertli ekibin, Galatasaray’dan kiraladığı Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı golde başrol oynadı. Dakikalar 7’yi gösterirken, Emre Kılınç’ın asistinde Taylan Antalyalı röveşatayla topu ağlara gönderdi ve MKE Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra MKE Ankaragücü kalesine yüklenen Galatasaray, Sivasspor maçının 90+5. dakikasında galibiyet golünü atan Barış Alper Yılmaz ile beraberliği yakaladı. Milot Rachica’nın ortasına iyi hareketlenen Barış Alper Yılmaz, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi.

Seyircisinin desteğini de arkasına alan Galatasaray, 30. dakikada Bafetimbi Gomis’in golüyle 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Dries Mertens’in pasında topla buluşan Gomis, topu iyi sakladıktan sonra yüzünü kaleye döner dönmez yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. İlk yarısı Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğü ile geçilen maçın ikinci yarısı düşük tempoda başladı. Ancak 69. dakikada hızlı atak şansı yakalayan MKE Ankaragücü, Emre Kılınç ile yüzde 100’lük bir fırsatı değerlendiremedi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince, Galatasaray Ankaragücü’nü 2-1 yenerek liderlik koltuğunu yeniden ele geçirdi. Puanını 36’ya yükselten sarı kırmızılılar, pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligde bir sonraki maçını Kayserispor ile oynayacak Ankaragücü ise, 16 puanda kaldı.

ICARDI KADRODA YOK

Galatasaray’ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi, MKE Ankaragücü maçında forma giyemedi. Yaşadığı sakatlık sonrası tedavisi tamamlanan ve son iki antrenmanda takımla çalışan Icardi, müsabakanın kadrosuna alınmadı. Arjantinli futbolcunun, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapılacak derbide görev alması bekleniyor.

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Kazımcan Karataş, Mathias Ross ve Emre Taşdemir ile anneannesinin vefatı dolayısıyla ülkesine giden Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira da maçın kadrosunda yer almadı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Kasımpaşa 4-1 Alanyaspor
Kayserispor 2-4 Karagümrük
Konyaspor 2-2 Sivasspor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.