1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray: 2 - Gaziantep FK: 0

Galatasaray: 2 - Gaziantep FK: 0

Galatasaray, Süper Lig'in 11. hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ekip Gaziantep FK'yı her iki yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

A+A-

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’ndaki mücadeleyi sarı-kırmızılı takım iki yarıda da bulduğu gollerle 2-0 kazanıp derbinin yarasını sardı ve şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden iki tanesinin kaybettiği haftada önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Fatih Terim genç bir kadro sürdüğü maçta hücum hattını Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Halil Dervişoğlu’ndan oluşturdu. İki takım da ilk yarıda pozisyonlar buldu ancak bu ataklar çok tehlikeli olmadı. İlk yarının son dakikasında ise skoru değiştiren Morutan oldu. Rumen oyuncunun şık plase vuruşu sonrasında Galatasaray soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarıda Antep beraberliği, Galatasaray farkı attıracak golü aradı. Sarı-kırmızılıları rahatlatan golü 73. dakikada ligde 7 haftadır gol atamayan Kerem Aktürkoğlu ile buldu: 2-0.

Galatasaraylı Morutan'ın golü için 'ofsayt' tartışması! Beşiktaş'tan 'adalet' tepkisi

Galatasaray’ın iç sahadaki galibiyet serisi 3 maça çıktı. Gaziantep FK 6. deplasmanından 5. kez yenik ayrıldı ve galibiyet hasretine son veremedi.

Bu sonucun ardından Galatasaray 20 puanla 6. sıraya yükseldi. Gaziantep FK ise 12 puanla 14. sırada haftayı tamamladı.

Galatasaray milli ara öncesi ligin 12. haftasında Karagümrük ile deplasmanda karşılaşacak. Gaziantep FK ise sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

HALİL’İN ŞUTU AZ FARKLA

Maçın 42. dakikasında ceza sahası dışında topu kontrol eden Halil, kaleyi karşısında alıp sol ayağıyla plase vuruşu yaptı ancak top üst direğin hemen üzerinden auta çıktı.

MORUTAN DEVRENİN SKORUNU BELİRLEDİ

Gol için yüklenen Galatasaray’ın üstünlük sayısı 45+3’te Morutan ile geldi. Kullanılan kornerde top savunmadan sağ kanada doğru gitti. Barış Alper’in ortasında top yine savunmadan döndü ve Morutan’ın önünde kaldı. Rumen futbolcu sol ayağıyla yaptığı şık vuruşla kaleci Günay’ın uzanamayacağı noktaya gönderdi topu. Galatasaray bu şık golle 1-0 öne geçti.

FEGHOULI KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

Oyuna ikinci yarının başında giren Feghouli, 63. dakikada net fırsatı kaçırdı. Marcao’nun uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Cezayirli oyuncu, savunmanın araya girmesiyle vuruşunu yapamadı.

DICKO İSTEDİĞİ GİBİ VURAMADI

Eşitlik golünü arayan Gaziantep FK, Muhammet ve Dicko işbirliğiyle etkili geldi. Muhammet’in şık pasında ceza sahasında topu kontrol eden Dicko istediği gibi vuramadı ve topu Muslera kontrol etti.

KEREM ÇOK İYİ KAÇTI, 2’Yİ ATTI

73. dakikada Galatasaray’ın yarı sahasında Morutan rakibinden topu kurtardı. Feghouli ayağına gelen topta Kerem’i savunmanın arkasına kaçırdı. Genç futbolcu Ertuğrul’un uzanmasına rağmen dokunamadığı topta ceza sahasına girer girmez şutunu çekerek kaleci Günay’ı çaresiz bırakıp skoru 2-0 yaptı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Kayserispor: 2 - Fatih Karagümrük: 1
Aytemiz Alanyaspor: 2 - Göztepe: 2

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Ümraniyespor: 2 - Tuzlaspor: 1
BB Erzurumspor: 2 - Balıkesirspor: 1
Denizlispor: 1 - Kocaelispor: 1
Gençlerbirliği: 0 - İstanbulspor: 2

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.