1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray: 1 - Bursaspor: 1

Galatasaray: 1 - Bursaspor: 1

Milli ara dönüşünde Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında lider Galatasaray evinde konuk ettiği Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı ve sahasındaki yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı. 

A+A-

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son maça göre kadroda tek değişiklik yaptı. Henry Onyekuru, Nijerya Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlık sonrası Bursaspor müsabakasının kadrosunda yer almazken Fatih Terim, Bursaspor karşısında bu futbolcunun yerine Sofiane Feghouli'yi görevlendirdi.

Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Mariano Filho, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş 11'i ile çıktı.

Bursaspor ise karşılaşmaya Okan, Umut Meraş, Ertuğrul, Chedjou, Barış, Badji, Aytaç, Burak, Yusuf, Tunay, Sakho 11 ile başladı.

Galatasaray evinde ağırladığı Bursaspor karşısında ilk yarıda 3 sakatlık şoku yaşadı. Serdar Aziz, Feghouli ve Fernando oyundan çıkarken bu oyuncuların yerlerine Maicon, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan oyuna dahil oldu.

Galatasaray'ın ilk yarıda yaşadığı sakatlıklar ardından ayrıca 2014-2015 sezonunun başından bu yana Süper Lig'de ilk kez bir takım bir maçın ilk yarısında üç oyuncu değişikliği yapmış oldu.

İlk yarıda sarı kırmızılı ekip rakip kalede etkili olmaya çalıştı ancak Bursaspor savunması buna izin vermezken konuk ekip de yakaladığı kontratklar ile Galatasaray kalesinde gol fırsatları yakaladı ancak ilk yarı 0-0'lık skorla sona erdi. 

Galatasaray ikinci yarıya etkili başladı. 56. dakikada Belhanda'nın ceza sahasına çevirdiği topta Bursasporlu oyunculardan seken top Ömer Bayram'ın önünde kalırken Ömer Bayram'ın vuruşu auta çıktı. 

Bursaspor 58. dakikada Sakho ile topu ağlarla buluşturdu ancak maçın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 60. dakikada Lima, Ozan Kabak'ın müdahalesi ile ceza sahasının içinde yerde kaldı ve maçın hakemi Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Aytaç Kara'nın şutunu Muslera kurtarırken pozisyonun devamında Aytaç Kara önünde kalan topu ağlarla buluşturdu ve Bursaspor 1-0 öne geçti.

Golden sonra Bursaspor Galatsaray kalesinde etkisini arttırırken Lima ve Sakho ile farkı 2'ye çıkaracak pozisyonlar yakaladı ancak bu fırsatları değerlendiremedi. 

Galatasaray 77. dakikada Eren Derdiyok'un attığı golle Bursaspor karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı. Golün asisti Belhanda'dan geldi. Bu golden sonra Galatasaray rakip kalede Rodrigues ile etkili olurken Rodrigues'in ceza sahasının dışından şutu az farkla auta çıktı.

Maçta kalan dakikalar karşılıklı ataklarla geçerken başka gol sesi gelmedi ve ekipler sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray 19 puanla liderliğini sürdürürken Bursaspor ise 9 puana yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.