1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. FUNDA AÇIKGÖZ’DEN,RESİM VE SERAMİK SERGİSİ

FUNDA AÇIKGÖZ’DEN,RESİM VE SERAMİK SERGİSİ

18 Ocak 2014 günü “Zamanın Sessiz Şahitleri” adıyla, resim ve seramik üzerine kişisel sergisi ANKARA Çayyolu'da Ressam Savaş Simitli’nin, ANTİGONE SANAT GALLERSİ’nde açılacak.

A+A-

Ankara doğumlu sanatçı Funda AÇIKGÖZ babasının görevi nedeniyle tüm yurdu gezdi. Eğitim hayatını en son Ankara’da tamamladıktan sonra, kendini iş hayatının içinde buldu ama resme her zaman vakit yarattı. Fırçasını sadece tuval ve kağıt için değil, kumaşlar üzerinde de kullanan sanatçı profesyonel olarak kumaş ve ütü-baskı boya konusunda da ciddi çalışmalar yaptı.

Kendi isteği ile sonlandırdığı iş hayatının sonrasında kendini tamamen resme verdi. Yağlıboya, suluboya ve akrilik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekte ve resimle birlikte son dört yıldır seramik çalışmalarına da devam etmekte.

Çocukluğunun bir bölümünü Mimar Sinan’ın tarihi eserlerinin müzesi olan Edirne’de geçiren sanatçı farklı kültürlere sahip olan, farklı yaşamların yaşandığı bu şehirde eskiye dair yapıların ve yaşanmışlıkların, etkisinde kaldı. Resimlerinde lalelerin ölümsüzlüğü ve aşkı temsil ettiğini, bu yüzden zamanın bütün anlarına, kapılarla birlikte şahitlik ettiklerini dile getiren sanatçı, eski kapıların ardındaki yaşamları merak edenleri; sergisinde hayalleri ve umutları ile başbaşa bırakacağını söyledi.

Yurt içinde ve yurt dışında, 20’den fazla karma sergide yer alan sanatçı, 18 Ocak2014 günü “Zamanın Sessiz Şahitleri” adıyla, resim ve seramik üzerine kişisel sergisi ANKARA Çayyolu'da Ressam Savaş Simitli’nin, ANTİGONE SANAT GALLERSİ’nde açılacak. Sergi 40 eserden oluşmakta. Yirmisi yağlıboya ve akrilik boyadan oluşan resim ve yirmi adeti de seramik çalışmaların dan oluşan sergi 02 Şubat 2014 gününe kadar sürecek.

Keyifle gezebileceğiniz bu sergiyi kaçırmamanızı öneriyoruz.

davetiye-on.jpg

davetiye-arka.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum