1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Fırat Çakıroğlu’nun katilleri Ege Üniversitesi’nden atılmamış!

Fırat Çakıroğlu’nun katilleri Ege Üniversitesi’nden atılmamış!

Ege Üniversitesi’nde PKK tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu olayında skandal bir gelişme yaşandı. Çakıroğlu’na saldıran PKK’lılardan birinin üniversitede hala öğrenci olduğu ortaya çıktı. Çakıroğlu’nun annesi yaşananlara isyan etti.

A+A-

İzmir Ege Üniversitesi’nde 2015 yılında PKK’nın üniversite yapılanmasının saldırısına uğrayarak şehit edilen Fırat Çakıroğlu olayında sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Çakıroğlu’nun önce hedef gösterilip sonrasında kampüs alanı içerisinde bıçaklandığı olayda yer alan bir ismin üniversitede hala öğrenci olduğu ortaya çıktı.

Yargılamalar sonucunda bıçaklama eylemini gerçekleştiren PKK’lı terörist Nurullah Semo müebbet hapis cezası almıştı. Mahkeme kararında, Katil Semo’nun Kandil’den talimatla eylemi gerçekleştirdiği ve terör örgütü mensubu olduğuna dikkat çekilmişti.

KAPIYI TUTAN PKK’LI OKULDA ÇIKTI!

Tarih bölümü birincisi olan ve okulunu bitirmesine aylar kala saldırıya uğrayan Fırat Çakıroğlu, uzunca bir süre PKK terör örgütünün hedefinde olmuştu. Kampüs cadıları, HDP ve çeşitli sendikalar tarafından hedef gösterilen Çakıroğlu, formasyon imzası için okula gittiği gün PKK mensubu öğrencilerin saldırısına uğramıştı.

Fakülte önünde başlayan olaylar, Çakıroğlu’nun kampüs alanı içerisindeki kafeteryaya çekilmesiyle devam etmiş ve bıçaklama hadisesi orada yaşanmıştı. katil Nurullah Semo’nun Çakıroğlu’na saldırdığı sırada, kafeteryanın kapısını ise bir başka PKK’lı tutuyordu. O isim Cihat Babatonguz’du.

Olaydan sonra tutuklanan Babatonguz’un geçtiğimiz günlerde “adli kontrol” şartıyla serbest kaldığı ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ İŞLEM YAPMAMIŞ!

Çakıroğlu’nun şehit edildiği saldırıda kapıyı tutan Babatonguz ile ilgili PKK örgütüne üye olmak ve eylemlerine katılmaktan 4 ayrı davada yargılaması sürüyor.

Asıl skandal ise üniversite yönetiminin Babatonguz hakkında herhangi bir soruşturma başlatmamasıyla ortaya çıktı.

Çakıroğlu’nun şehit edildiği olayda bizzat yer alan Babatonguz okuldan hiç atılmamış ve cezevinde olmasına rağmen öğrencilik ilişkisini sürdürmüştü.

SKANDAL BÖYLE ORTAYA ÇIKTI!

Babatonguz’un okulda olduğu resmi kayıtlara da yansıdı. Cihat Babatonguz, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde hâlâ öğrenci olarak gözüküyor.

FIRAT’IN ANNESİNDEN ÇOK SERT TEPKİ

Skandal gelişmeden sonra Yeniçağ’a konuşan Fırat Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Anne Erdem, “İlk ve tek göz ağrım Fırat’ın şehadetinde rol oynayan şahsın Ege Üniversitesi’nde olduğuna inanamıyorum” ifadelerini kullanırken, yaşananlara tepki gösterdi.

İşte Fırat’ın annesinin o sözleri:

“İNANMAK İSTEMEDİM, ‘YALAN HABERDİR’ DEDİM”

“Bir şehit annesi olarak beni çok rencide eden bir haber aldım. İlk ve tek göz ağrım Fırat’ın  şehadetinde en büyük rolü oynayanlardan biri olan, PKK zanlısı Cihat Babatonguz’un Ege Üniversitesi’nden atılmadığını ve öğrenimine devam ettiğini üzülerek öğrendim. Önce inanmadım, aslında inanmak da istemedim, yalan haberdir dedim. Ancak doğruymuş.”

“PKK’NIN HÜCRE EVİNDE YAKALANMIŞTI”

“Zira Cihat Babatonguz oğlumun şehadetinden beş-altı ay sonra İstanbul’da PKK militanlarının kaldığı bir hücre evinde yakalanmıştı. Böyle bir katil nasıl oldu da serbest bırakılıp Ege Üniversitesi’ne geri dönebildi? Oğlumdan sonra şimdi de başka vatan evlatlarını katletmek için mi? Türk adaletine güvendiğim için oğlumu öldüren Nurullah Semo ile Cihat Babatonguz isimli vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalandırılacağından emindim. Oysa ki, Cihat Babatonguz artık serbest! Yine de Türk adaletine güvenmeye devam edeceğim. Bu vatan haininin de tıpkı katil Nurullah Semo gibi hak ettiği cezayı alacağı umuduyla yaşayacağım. Adalete olan inancımı ve umudumu asla yitirmeyeceğim! Zaten yitirirsem nefes alamayacağım!”

“OĞLUMUN GÖZLERİNDEKİ IŞILTIYI UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL”

“Oğlumun Ege Üniversitesi’ni kazandığı günü, gözlerindeki ışıltıyı, Türk milletine faydalı olmak için kurduğu hayalleri daha dün gibi hatırlarım. Şimdi ise mezuniyet diplomasını almasına birkaç ay kala katledilen, hayalleri çalınan oğlumun yerine, onu öldüren teröristlerin diploma alması söz konusu. Madem ki, Ege Üniversitesi yönetimi bu tescilli teröristin öğrenim görmesinden rahatsızlık duymamış, o halde şehit oğlumun dalgalanması için mücadele edip uğruna can verdiği, Türk kanıyla sulanmış ay yıldızlı al bayrak Ege Üniversitesi gönderinden indirilsin ve yerine PKK’nın paçavraları asılsın!”

“ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLERİ BUNU ŞEREF SAYSINLAR!”

“2014 yılında teröristlerin şikâyeti üzerine şehit oğlumun hakkında idari soruşturma açan, adli sürecin sonlanmasını beklemeden oğlumu haksız bir şekilde cezalandırarak okuldan uzaklaştıran ve ruh hâlini bozarak onu ölüme sürükleyen Ege Üniversitesi yöneticileri de PKK paçavraları altından gelip geçerek bunu kendileri için şeref saysınlar! Yaşanan tüm rezilliklere rağmen, inanıyorum ki, önce yüce Allah sonra da Türk milleti buna asla müsaade etmeyecektir. Ege Üniversitesi’nde öğrenim hayatını sürdüren binlerce vatan evladının vereceği refleksi düşünmeden hareket eden ve sürekli kulağının üzerine yatan üniversite yönetimini bu haksız ve iğrenç durumu düzeltmeye davet ediyorum. Aldıkları sorumluluk ve vebal kendi boyunlarındadır. Şehitlerin kemiklerini sızlatan muhteris yöneticileri vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Bununla birlikte, Türk milletinin asil evlatları ile Fıratımın dava arkadaşlarına Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle seslenmek istiyorum: ‘Bütün ümidim gençliktedir. Ne mutlu Türküm diyene!’ ”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.