1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fırat Çakıroğlu eylemleri sürüyor

Fırat Çakıroğlu eylemleri sürüyor

İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için bazı kentlerde eylem yapıldı.

A+A-

TRABZON

Ömür AVCI/TRABZON, (DHA)

Trabzon Ülkü Ocakları'nın düzenlediği yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Uzun Sokak'tan Atatürk Alanı'na kadar yürüyen grup, burada terör örgütü aleyhine sloganlar attı. 'Fırat kan akıyor, nerede gözyaşınız', 'Fırat kana bulandı', 'Fırat yine akacak', 'Hepimiz Türk, hepimiz Fırat'ız' pankartları taşıyan grup adına yapılan konuşmalarda, Türkiye'yi bölmek isteyenlere ülkücülerin izin vermeyeceği belirtildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, 'Fırat'lar ölmez, Türkiye bölünmez' sloganları atan grup, İskenderpaşa Camisi'ne geçti.

Burada ikindi namazının ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazının kılınmasından sonra, ülkücü grup olaysız dağıldı.


AKSARAY

Hasan BÖLÜKBAŞ / AKSARAY, (DHA)

AKSARAY'da MHP ve Ülkü Ocağı üyeleri, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan ile İzmir'de öldürülen Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüdü.

Ankara Caddesi'nde bir araya gelen MHP ile Ülkü Ocağı üyesi yaklaşık bin kişi, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, burada düzenlenen mitingde ise şiddeti kınayıp protesto etti.

MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şen, 'Tüm Türkiye ayakta ve üzüntü içindedir. MHP Kadın Kolları öncülüğünde yaptığımız bu eylemler ülkemizin her köşesinde devam ederek mücadele sürmektedir. Her gün yeni bir cinayet haberleri ile sarsılmaktan yürekler yanmaktadır' dedi.


SAMSUN

İlker AKTAŞ- Abdurrahman ALTUN/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN'da Ülkü Ovakları Şubesi üyeleri, İzmir'deki Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak öldürülmesini yürüyüşle protesto etti. Ardından Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Samsun'da Ülkü Ocakları'na üye yaklaşık 800 kişi, Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti. Ülkü Ocakları Samsun Şubesi önünde toplanan vatandaşlar ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganı atarak İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Site Camii önüne kadar gelen grup daha sonra burada ikindi namazının ardından Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından camide Çıkaroğlu için mevlit okutuldu.

Öte yandan Havza İlçesi'nde de Ülkü Ocakları üyeleri tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi. Yaklaşık 150 kişilik grup saygı duruşunda bulunduktan sonra sloganlar atarak iki cinayeti de kınadı. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

ISPARTA

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

EGE Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Isparta'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Isparta Ülkü Ocakları başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte ikindi namazı sonrası Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Mimar Sinan Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz ve çok sayıda kişi katıldı. Musalla taşı üzerine Türk bayrağı serilirken namaz sonrası cami önünde toplanan kalabalık, Isparta Ülkü Ocakları şubesine yürüdü.

Mimar Sinan Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası şehitliğe kadar yapılması planlanan yürüyüş son anda iptal edildi. Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, "Hiçbir konuşma hiçbir yürüyüş bizim acımızı küçültmeyecek. Devletin bekası, milletin bekası için böyle bir karar aldık. Buradan ocağa gideceğiz, mevlidi şerif okutacağız. Bu konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklama yapacağız" dedi.


KAYSERİ

İZMİR'de Ege Üniversitesi kampusunda çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kayseri’deki Hunat Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından HDP il binası önüne gelen yaklaşık 600 kişilik grup içeri girmeye çalışınca polis tazyikli ve biber gazıyla müdahale etti.

Ülkü Ocakları binası önünde öğleden ikindi namazı öncesi toplanan ülkücüler, sloganlar eşliğinde Hunat Camisi’ne kadar yürüdü. Burada toplanan gruba ikindi namazı öncesi Ülkü Ocakları İl Başkanı Selim Gümüş, namaz sonrasında da emekli imam Kemal Yılmaz gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Cenaze namazının ardından ise Çakıroğlu ve hayatını kaybeden ülkücüler için mevlit okutuldu.

HDP İL BİNASINA YÜRÜDÜLER

Camiden ayrılan ülkücüler sloganlar eşliğinde yürüyerek Ülkü Ocakları binası önüne geldi. Burada gruptan ayrılan 600 kişi ise yakında bulunan HDP binasına yürüdü ve içeri girmek istedi. Polis grubun içeri girmesine izin vermeyince gruptakiler binayı taş ve kartopu yağmuruna tuttu.

Polis, ısrarla binaya girmek isteyen gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından etkilenen 13 kişiye, 112 Acil Servis ambulansında müdahale edildi, 4 kişi ise özel hastanelere götürüldü. Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Selim Gümüş, olayların sürdüğü HDP binası önüne gelerek, öfkeli grubu yatıştırdı ve bölgeyi terk etmelerini istedi. 'Öl de ölelim' sloganları atan grup, Gümüş'ün konuşmasının ardından HDP binası önünden ayrıldı.

Ülkü Ocakları binası önüne gelen gruba konuşan Selim Gümüş, "Bizler ülkücülere yakışır şekilde davrandık ve şehit kardeşimizi ebediyete uğurladık. Bundan sonrası bize yakışmaz. Şimdi Kuran okuyarak dağılıyoruz’" dedi ve Yasin suresinin ilk ayetlerini okudu. Grup daha sonra dağıldı.



ERZİNCAN

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN , (DHA)

İZMİR'de Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Erzincan’da gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Cami Kebir'de ikindi namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına MHP İl Başkanı Bekir Aksun, Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu partililer ve vatandaşlar katıldı. Namaz öncesi konuşan Cami Kebir İmamı Adem Kocatürk, "Dünyada katledilen, Amerika'da katledilen üç insanımızın yanındayız. Bizleri içerisine çekmeye çalıştıkları ve üniversiteyi karıştırmaya çalışan insanların karşısındayız. Bu vatan bölünmez. Hiç kimse böyle bir amaç için çalışmasın, gayret göstermesin. Ama şunu unutmayacağız. Özellikle gençler için söylüyorum. İman bizim kutsalımızdır. Bu dini yaşamak sadece sloganik olarak değil, fiili olarak gösterilince işte karşımızda düşman duramayacaktır" dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından kalabalık grup kısa süreli slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

ESKİŞEHİR

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR,(DHA)

ESKİŞEHİR'de yaklaşık 300 kişi, Karabağ'daki Hocalı katliamını ve İzmir'de üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etti. Yürüyüş sonunda gruptakiler kendi arasında tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda 2 kişi yaralandı.

Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplanan Eskişehirli Türkçüler, Ülkü Ocakları ile Kara Kalpaklılar Kültür ve Töre Derneği üyeleri Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti. Üzerinde İzmir'de öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının olduğu 'Ruhun şad olsun şehidim. Kin yuttuk kan kusacağız', 'Hocalı katliamını unutmadık unutturmayacağız', 'Türk ırkı sağolsun' ve 'Türkiye'yi PKK'ya mezar edeceğiz' yazılı pankartlar taşıyan kalabalık çeşitli sloganlar attı. Bir etkinlikten dönen mehteran takımı elemanları yürüyüş yapanların yanından geçerken bozkurt selamı vererek geçti.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen kalabalığa hitaben Ali rıza Şekeroğlu konuşma yaptı. Şekeroğlu, "Bugün burada yapmayı planladığımız yürüyüş ve basın açıklaması konusu 'Hocalı katliamını ve Ermeni terörüne lanet yürüyüşü' idi. Ancak 20 Şubat'ta Ege Üniversitesi'nde Ermeni uşağı PKK'lılar tarafından kahpece şehit edilen arkadaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de buradayız" dedi.

2 KİŞİYE SALDIRDI
Yapılan konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık dağılırken, iddiaya göre bozkurt işareti yerine zafer işareti yapan 2 kişiye yaklaşık 30 kişilik grup saldırdı.

Araya giren polisler saldırıya uğrayanları oradan uzaklaştırdı. Aldıkları yumruk ve tekme darbeleriyle yaralan 2 kişi ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dağılan grubun bir bölümü Reşadiye Camii'ne giderek ikindi namazı sonrası üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için düzenlenen gıyabi cenaze namazına katıldı.

DENİZLİ

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ'de bir araya gelen yaklaşık 2 bin MHP'li, İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanan ve yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenleyen ve Valilik önüne siyah çelenk bırakmak isteyen topluluk ile kendilerini engellemeye çalışan polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Verilen izin sonrası çelengi bırakan partililer, Valilik önünden ayrıldı.

Denizli MHP İl Yönetimi, İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanıp ölen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıfı öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Delikliçınar Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı kıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Namazın ardından partililer Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar yürümek istedi. Polis, MHP'lerin yolun tek şeridini kullanarak trafiği aksatmadan yürümelerine izin verdi. Partililer, dev Türk Bayrağı ile sloganlar eşliğinde Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar yürüdü. Polis, bulvarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Valilik önüne gelen grup, buraya siyah çelenk bırakmak istedi. Polis izin vermeyince bazı partililer tepki gösterdi. Alandan 'Fırat'ı hangi polis korudu' sesleri yükseldi.

İL BAŞKANINDAN BASIN AÇIKLAMASI
Topluluğu sakinleştiren MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Valilik binası karşısında basın açıklaması yaptı. Öztürk, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu vatanı sevenlerle vatanı bölmeye çalışanların mücadelesinde şehit olan kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimiz Hrant'ız diyenlerin hiçbir zaman diyemeyeceği bir ortamda bizler her gün Hepimiz Fırat'ız diye haykırmaya devam edeceğiz. Analar ağlamasın diye timsah gözyaşı dökenlerin kuyruğuna takılanlar! Bugün hepinizin anası ağladı. Uyanın. Her seçim sürecinde provokatif yaklaşımlarla tahammül sınırlarını zorlayanlar bilesiniz ki bu bent yıkıldı mı kükremiş sel oluruz, tükürüğümüzde boğulursunuz. Emniyet güçlerine de sesleniyorum buradan; Bizi PKK sanmayın. Bizler devletin kurumlarını korumayı biliriz. Bizi diğer vatan bölücüleriyle karşılaştırmayın."

VALİLİĞE SİYAH ÇELENK
Bu sırada Valilik önüne çelenk koymakta ısrarcı olan bazı partililer harekete geçti. Valilik önünde kordon oluşturan polis, bu kişilerin geçişe izin vermedi. Bunun üzerine partililer ile polis arasında, kısa süreli itiş- kakış oldu. Devreye giren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, dört kişinin geçerek çelenk koymasına izin verdi. Dört partili kordonu geçerek Valilik önüne siyah çelenk koydu.

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk'ün çelenk koymak için geçmesine polislerin izin vermemesi partililerin tepkisini çekti. Bir kez daha kısa süreli itişme yaşandı. İl Başkanı Yasin Öztürk, polis kordonunu geçerek çelengin yanına ulaştı.

Protesto gösterisinin ardından partililer MHP il binasına döndü.


ÇANAKKALE

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)

ÇANAKKALE Ülkü Ocakları üyeleri, İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan bıçaklı kavgada ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için önce yürüyüş yaptı, ardından da gıyabi cenaze namazı kıldı. Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim okutuldu, hayır dağıtıldı.

İzmir Ege Üniversitesi Kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Çanakkale Ülkü Ocakları tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Çanakkale merkez ve diğer ilçelerinden yaklaşık 2 bin ülkücü, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Ülkücü yeminini eden grup, 'Hepimiz Fırat'ız', 'Hepimiz bayrağız', 'Şehidimiz Fırat hakkını helal et', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ferman Başbuğ'un fakülteler bizimdir' sloganları attı.

Çanakkale Ülkü Ocakları İl Başkanı Selçuk Birer, "Ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sukutu şiar edinen ülkücüler, fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar. Can verdiğimiz gibi canımızı korumasını da elbette biliriz. Terör örgütü uzantılarına sözde mahkeme kuracak kadar yüz veren, kampüslerin terör kampı haline getirilmesine izin verenler, ilelebet terör örgütü ile aynı damgayı taşıyacak ve Türk milletinin öfkesinden kurtulamayacaklardır" dedi.

Basın açıklamasının ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen, Cumhuriyet Meydanı'ndan kordon boyuna çıkan ülkücüler; sloganlar atarak önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Kampüsü'ndeki Eğitim Fakültesi önüne geldi. Bir süre burada slogan atıp tepkilerini dile getiren ülkücüler, daha sonra Esenler Mahallesi'ndeki Şehitler Camii'ne yürüdü. Yürüyüş boyunca araç trafiğini de koordine eden polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de yürüyüşü yakından takip etti. Ülkücüler, Fırat Çakıroğlu için Şehitler Camii'nde Kuran-ı Kerim okuttu. İkindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Pilav ve lokum ikramının ardından grup dağıldı.


ANKARA

Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), (DHA)

EGE Üniversitesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada bıçakla öldürülen Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Ankara'nın Kazan ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

MHP ilçe yöneticileri ve ülkücü grup, sloganlar atarak Ankara Caddesi üzerinden Milli Egemenlik Parkı'na kadar yaklaşık 1 kilometrelik yürüdü. Burada konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Akcan ülkücü hareketin dün nasıl küresel güçlerin sömürü düzenine izin vermediyse, bugün de bu güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütünün ve iktidarın bölme projelerine geçit vermeyeceğini söyledi. Akcan, "Türk Milleti bu elim hadisenin acısını içine atmayacak, hesabını eli kanlı canilerden ve ihanet ortaklarından mutlaka soracaktır. Tarihi şehitlerle dolu ve şanlı bir geçmişe sahip olan Ülkücü Hareket, safları daha da sıklaştırarak kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Şehitler kervanına katılan yiğit ülküdaşım Fırat Çakıroğlu kardeşimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum" dedi.

Burada Fırat Yılmaz Fırat Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı kıldıran imam Abdullah Alaylı, "İlim yuvalarımız yaraları saran müesseseler olmaktan çıkıp, yara açan, birbirlerinin kanını döken hale geldiyse, bizlerin şöyle başımızı ellerimizin arasına alıp düşünmemiz lazım geldiğini bir kez daha hatırlatmış olalım. Aradan 1400 sene geçmesine rağmen asr-ı saadetten sonra bugüne kadar hala aynı şeyler devam ediyorsa, biz de ilerleme yok. İşte ortaçağ denen de budur kardeşlerim" diye konuştu.

Ülkü Ocakları Temsilciliği'nde de mevlit okutuldu.

ARBEDE YAŞANDI

Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA, (DHA)

ANKARA'da toplanan ülkücüler, Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazının ardından yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında bir vatandaş ile grup arasında arbede yaşandı. Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Çakıroğlu için toplanan ülkücüler, Kocatape Camisinde gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan namazın ardından yürüyüşe geçen kalabalık grup, Atatürk Bulvarı üzerinden Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına doğru hareket etti. En önde Çakıroğlu'nun fotoğrafı eşliğinde yürüyen grup, sık sık 'Türkiye Türktür Türk Kalacak', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları attı. İzmir Caddesi üzerine yürüyüşüne devam eden grup üyeleri ile bir genç arasında arbede çıktı. Bazı kişiler tarafından tartaklanan genci, sivil polis ekipleri bir mağazanın içerisine götürerek kalabalıktan uzaklaştırdı.

KARABÜK

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)

KARABÜK’te, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için önce yürüyüş düzenlendi, ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karabük Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın düzenlediği yürüyüşe yaklaşık 800 kişi katıldı. Belediye önünde toplanan kalabalık, 'Dişe diş, kana kan, intikam intikam', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Grup, ikindi namazının ardından Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yapılan duanın ardından İstiklal Marşı okundu ve Ülkücü yemini edildi.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Akay, Fırat Yılmaz Çakıroğlu gibi bir vatan evladına sadece Ülkücülerin sahip çıktığını söyledi. Akay, şöyle devam etti:

"Biz bekliyoruz ki tüm Türk milleti bir olsun, iri olsun. Ama bunu maalesef başaramıyoruz. Kardeşimiz kendi kişisel meselesi için ya da vatan, millet karşıtı olduğu için de şehit olmadı. Vatan sevgisiyle dolu kalbi olduğu için şehit oldu."

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.


ÇORUM

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA)

ÇORUM'da Ülkü Ocakları Şubesi üyeleri, İzmir'deki Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

Çorum Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık bin kişilik grup, bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Ulu Camii'de ikindi namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup namaz sonrasında sloganlar atarak Hürriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Ellerine Türk bayrakları taşıyan grubun protesto eylemi yaklaşık bir saat sürdü.

Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.


KASTAMONU

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA)

KASTAMONU'da, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nca düzenlenen etkinliğe katılan bin kişi Hazreti Pir Camii'nde toplandı. İkindi namazının ardından kalabalık, cami avlusunda Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. MHP İl ve Merkez İlçe yöneticilerinin de katıldığı kalabalık, 'Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu' yazılı Çakıroğlu'nun fotoğrafıyla birlikte yürüyüşe başladı. Grup, 'Hükümet istifa' ve 'Kana kan dişe diş intikam intikam' sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı Resul Köprülü, gerek daha önce yapılan basın açıklamalarında gerekse yüz yüze görüşmeler de devletin yetkili organlarını üniversitelerde ve şehirlerde yuvalanan bölücü yapılanmalar konusunda uyardıklarını buna rağmen hiçbir önlem alınmadığını söyledi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız dağıldı.


BOLU VE DÜZCE

Taner BAYAR- Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

BOLU ve Düzce'de, MHP ve Ülkü Ocakları üyeleri Ege Üniversitesi'nde bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ülkü Ocakları Bolu Şubesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanlığı'nın organizasyonu ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Tabaklar Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazı öncesinde mevlit okutuldu. Tabaklar Camii önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından 'ülkücü yemini' edilip, İstiklal Marşı okundu. Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından tekbirler getirenler dağıldı.

Düzce Cedidiye Camii'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ülkü Ocakları Düzce Şubesi üyeleri, MHP'liler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 350 kişi Anıtpark Meydanı'na doğru yürüdü. Fırat Çakıroğlu'nun fotoğrafı ve çelenkler en önde taşınırken, ölen ülkücülerin isimlerinin yazılı olduğu kefenleri giyenler de en önde yürüdüler. Anıtpark Meydanı'na gelindiğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Konuşmaların ardından grup dağıldı.


GÜMÜŞHANE

Şükrü BULUT/GÜMÜŞHANE, (DHA)

GÜMÜŞHANE Üniversitesi öğrencileri, Mersin' de öldürülen Özgecan Aslan ve İzmir de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen yaklaşık 500 öğrenci, Fatih Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ‘Kadın cinayetine son’, ‘Tecavüz insanlık suçudur’, ‘Şiddeti ben doğurmadım’, 'Her kadın öldüğünde insanlığımız ölüyor’, ‘Kadın katliamına ve cinayetine son’ gibi pankartlar taşıyan öğrenciler, 'Fırat’a uzanan eller kırılsın’, ‘Bir yanım Özgecan, bir yanım Fırat’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı.

BU VAHŞETE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Fatih Parkı'nda toplanan öğrencilere konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Serkan Yılmaz, ülkede giderek artan kadına şiddete bir kez daha dikkat çekmek ve tepkilerini dile getirmek için yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'de kadına şiddetin bir sorun ve utanç kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, "Özgecan bu şiddetin ne ilki, görünen o ki ne de sonu olacaktır. Daha öncesinde defalarca yaşanan kadına şiddet olayları artık Özgecan' la sembolleşti. Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri olarak bu vahşete sessiz kalmayacağız" dedi.

AVCI VE ÇAKIROĞLU DA UNUTULMADI

Hayatının büyük bölümünü Gümüşhane'de geçiren ve Suriye'deki operasyonda şehit düşen Astsubay Başçavuş Halit Avcı'ya da rahmet dileklerinde bulunan Serkan Yılmaz, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de rahmet ve sabır diledi. Yılmaz, "Milletimiz bu topraklarda özgürce yaşamanın bedelini Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da, Sakarya'da zaten ödedi. Artık bizim feda edecek ne Özgecan’ımız kaldı, ne Fırat'ımız, ne de başçavuşlarımız” diyerek konuşmasını noktaladı.

Öğrenciler açıklamanın ardından dağıldı.


SİVAS

Bülent TATLI- Gökhan CEYLAN- Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA)

SİVAS'ta Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık bin kişi, İzmir'de üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto yürüyüşü yaptı, ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesi, Sivas'ta Ülkü Ocakları tarafından protesto edildi. Ocak önünde toplanan grup, Çakıroğlu'nun dev fotoğrafı ile Türk bayrakları taşıyarak tarihi Kale Cami'ne yürüdü. 'Burası Türkiye, ya sev ya terk et', 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları atarak yürüyen grup için Atatürk Caddesi ve İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Yürüyüşe, MHP İl Başkanı Ragıp Özkan ve kentte faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Grup, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için ikindi namazının ardından Kale Cami'nde gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra sloganlar atarak tekrar ocağa döndü. Ükücüler, yürüyüş güzergahları üzerindeki Ak Parti il binasını dönerek, burada da parti aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ yaptığı konuşmada, "Üniversite kampuslarını terör örgütü kamplarına çeviren eli kanlı teröristler, söz konusu üniversiteyi adeta saldırı üssü olarak kullanmaya başlamışlardır. Çözüm adı altında başlatılan yıkım süreci emarelerini göstermeye devam etmektedir. Şımartılan, her türlü küstahlığına göz yumulan bölücü terör örgütü şehirlerde sokaklarda ve okullarda kin kusmayı sürdürmektedir. Devlet erkanına seslenmek istiyoruz, elim saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması hükümetin namus borcudur" dedi. Yürüyüş, İstiklal Marşı okunarak 'ülkücü yemini' edilmesinin ardından olaysız şekilde sona erdi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde de Ülkü Ocakları tarafından protesto edildi.


MERSİN

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Mersin'de

düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Yürüyüşte kimliği belirsiz iki kişinin kalabalığa doğru zafer işareti yapması sonucu gerginlik yaşandı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu için ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Ülkü Ocağı İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Namazın kılındıktan sonra camide Kur'an-ı Kerim okutuldu. Daha sonra üzerinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğraflarının ve 'Bir ölür, bin diriliriz', 'Hepimiz Fıratız, hepimiz Türk'üz' yazılarının bulunduğu tişörtlerini giyen grup Ülkü Ocağı İl Başkanlığına doğru slogan atıp, tebrik getirerek yürümeye başladı.

ZAFER İŞARETİ YAPIP İŞYERİNE SIĞINDILAR

Grup, Kuvayi Milliye Caddesi'nde ilerlerken kimliği belirsiz iki kişinin zafer işareti yapması üzerine gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında ülkücüler, zafer işareti yapanların üzerine yürüdü. Bunun üzerine kaçan kişiler bir işyerine sığındı. Polisin müdahalesi ve Ülkü Ocağı İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli'nin devreye girmesi ile grup sakinleştirildi. Grubun uzaklaşması üzerine kimliği belirlenemeyen iki kişi olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine grup slogan atarak geldikleri Ülkü Ocağı İl Başkanlığı önünde dağıldı.


TEKİRDAĞ

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ),(DHA)

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde Ülkü ocaklarına üye yaklaşık 3 bin kişi, Ege Üniversitesi öğrencisi ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ülkücüler Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Burada gruba konuşan Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz, üniversite kampuslarının terör örgütü kamplarına döndüğünü öne sürerek, "Çözüm adı altında başlatılan yıkım süreci emarelerini göstermeye devam etmektedir. Şımartılan, her türlü küstahlığına göz yumulan bölücü terör örgütü şehirlerde, sokaklarda ve okullarda kin kusmayı sürdürmektedir. Başta İmralı’daki bebek katili olmak üzere teröristler adeta masumlaştırılmıştır" dedi.

Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz’ün konuşmasının ardından aynı meydanda bulunan HDPilçe binası balkona çıkan bir kişi, kalabalığa tepki gösterdi. Gruptan bazıları parti binası önüne giderek sloganlar attı. Polis, HDP binası önünde önlem alırken, kalabalık yeniden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Burada okunan duaların ardından kalabalık sessizce dağıldı.

GAZİANTEP

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)

İZMİR'de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Gaziantep’te gıyabi cenaze namazı kılındı.


MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ile Ülkü Ocakları Gaziantep Şube Başkanı Fuat Yozbatıran'ın da aralarında bulunduğu Ülkü Ocakları üyesi 500 kişi, öğleden sonra Ulucami'de toplandı. Grup, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılıp bir süre dua ettikten sonra dağıldı.

EDREMİT


Ahmet ERTAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı, yürüyüş düzenlendi.


Edremit Ülkü Ocakları öncülüğünde yaklaşık 500 kişi, Edremit'teki Bekir Efendi Camii'nde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ayrıca mevlit okutulup, Çakıroğlu için dualar edildi. Gül suyu ve lokum ikramında bulunuldu. Yürüyüş de düzenleyen topluluk "Hepimiz Fırat'ız, PKK'ya yeteriz" ve "Kana kan, intikam" sloganları eşliğinde harekete geçti. Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup, 'Ülkücü yemini' etti. Son olarak Edremit Ülkü Ocakları binası önüne yürüyen grup adına Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Halil Görmen, basın açıklaması yaptı. Görmen, "Çözüm adı verilen ihanet süreci bu defa etkisini Ege Üniversitesi'nde göstermiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu adlı yiğit bir kardeşimizi şehit ettiler. Üzgünüz, öfkeliyiz. Bunu asla unutmayacağız. Kimse sabırlı oluşumuzu uysal olduğumuz şeklinde yorumlamamalıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki, ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sükutu şiar edinen ülkücüler, fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar. Can verdiğimiz gibi canımızı korumasını da elbette biliriz" dedi. Basın açıklamasının ardından topluluk dağıldı.


KÜTAHYA

Oğuzhan KILIÇ- Tuna İŞLEYEN/KÜTAHYA, (DHA)

İZMİR'de öldürülen üniversite öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kütahya kent merkezi ile Tavşanlı ilçesinde yürüyüş yapılıp gıyabi cenaze namazları kılındı. Kütahya'daki yürüyüş sırasında sivil giysili 2 asker gruba laf atınca kısa süreli arbede yaşandı.


Kütahya Ulu Camii'nde ikindi namazı sonrasında Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından kalabalık çeşitli sloganlar atarak Zafer Meydanı'na kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından dağılan kalabalığın bir kısmı topluca yürüyerek Ülkü Ocakları binasına doğru gitti. Bu gruba yolda sivil giysili er oldukları belirtilen 2 kişi iddiaya göre "Sizin ülkücülüğünüz bu kadar" diye laf attı. Gruptakiler 2 kişiye saldırmak isteyince arbede yaşandı. Araya giren polisler gurubu uzaklaştırdı.


Tavşanlı ilçesinde de Fırat yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenlenip Arif Ağa Camii'nde ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında kalabalık dağıldı.


KONYA

Hasan DÖNMEZ- Atilla MEMİŞ/KONYA,(DHA)

İZMİR'de Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Konya'da ve memleketi Akşehir'de gıyabi cenaze namazını kılındı, protesto yürüyüşleri yapıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu için memleketi Akşehir'de yaklaşık bin kişi İmaret Camii'nde gıyabi cenaze namazı kaldı. Ardından Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüyüş yaptı.

Konya'da ise yaklaşık 4 bin kişi Hacı Veyiszade Camii önünde gıyabi cenaze namazı kıldı. Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen gıyabı cenaze namazının ardından grup, ‘Ne mutlu Türküm diyene, şehidim hakkını helal et bize’ sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı. Alaaddin Bulvarı'na kadar yürüyen grup daha sonra sessizce dağıldı.

ELAZIĞ


Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Elazığ Ülkü Ocakları tarafından İzzetpaşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla protesto yürüyüşü yapıldı.

Elazığ İzzetpaşa Cami'inde toplanan ülkücüler, ikindi namazının ardından Ege Üniversitesi'nde kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazına MHP'lilerin yanı sıra Ak Partililer ve sivil toplum kuruşu temsilcileri de katıldı.

Namazın ardından ülkücüler tekbir getirip 'Dişe diş kana kan intikam, intikam', 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak Gazi Caddesi'nden geçip Öğretmenevi'ne kadar yürüdü.

Burada konuşan Elazığ Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Fatih Taşkıran, gurubu sağduyulu olmaya davet ederek, "1980 öncesi üniversiteleri komünistler, şimdi ise dağdan inen PKK'lıların cephaneliğe çevirdi" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

ERZURUM

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anmak için Erzurum'da bir araya gelen ülkücüler, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından HDP il binasına doğru yürümek isteyince polis barikatıyla karşılaştı. Burada ülkücü grupla, toplanan yaklaşık 200 HDP'li karşı karşıya geldi. Çıkan arbedede 3 HDP'li yaralandı. HDP'liler, polise taş, sopa ve havai fişek atarken, polis de gruba tazyikli suyla müdahale etti.

Atatürk Üniversitesi Bilim Anıtı önünde öğlen saatlerinde toplanan yaklaşık 1000 ülkücü, dev Türk bayrağı açarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi altında yapılan yürüyüşün ardından Lala Paşa Camisi önüne giden yaklaşık bin kişilik grup burada ikindi namazının ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan namaz sonrası tekbir getirip slogan atarak yürümeye devam eden grup, saat 15.30 sıralarında merkez Yakutiye İlçesi'ndeki HDP il binasının olduğu Mahallebaşı Semti'ne yürümek isteyince polis barikatıyla karşılaştı.

Kalkanlarla grubun geçişine engel olmaya çalışan polis ile gruptakiler arasında gerginlikler çıktı. Bu sırada parti binası önünde de HDP'liler toplandı. Yaklaşık 200 HDP'li de ülkücülere tepki gösterip, sloganlar attı. HDP'lilerle ülkücüler zaman zaman polislerin engellerine rağmen karşı karşıya geldi. Çıkan arbedede 3 HDP'li yaralandı.

Bu kez polis grupları dağıtırken HDP'liler taş, sopa ve havai fişek atmaya başladı. Polis HDP'lilere tazyikli suyla müdahale etti. Bir süre devam eden olayların saat 18.20 sıralarında grupların dağıtılmasıyla sona erdi.

ADIYAMAN


Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)

ADIYAMAN'da Ülkü Ocakları üyeleri, İzmir Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için mevlit okuyup gıyabi cenaze namazı kıldı.


Ulucami'de ikindi vakti bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi 100 kişi, Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için önce mevlit okuttu, daha sonra da gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, namazın ardından ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi Parkı’na kadar yürüdü. Grup adına açıklamada yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mahmut Yılmaz, üniversitedeki kavgada hayatını kaybeden Çakıroğlu'nun ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Açıklamanın ardından grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.