1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. FİKRÎ FARLILIKLARIN FARKINDA OLMAK

FİKRÎ FARLILIKLARIN FARKINDA OLMAK

Selçuklu Düşünce Kulübü,farklı kesimlerden öncü isimleribiraraya getirerek ortak aklı geliştirmek ve fikrî farklılıklara farkındalığı arttırmak amacıyla İzmit’te başlattığı FİKRÎ FARKINDALIKLARIMIZ Toplantılarının 2’ncisini gerçekleştirdi.

A+A-

Erbakan Vakfı Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet ARAS, Gazeteci-yazar Mustafa KÜPÇÜ, Avukat Naci KARA ve işadamı Fikret HOCAOĞLU’nun 4 eğilim temsilcisi olarak katıldığı toplantının moderatörlüğünü ise Selçuklu DK Başkanı Süleyman Pekin yaptı.

Selçuklu DK mensuplarının katıldığı toplantıda ilk sözü alan Mehmet Aras; Erbakan’la tanışarak Millî Görüşçü olmasından Köseköy Belediye Başkanlığı’na, işçilikten Çelik İş Sendikası Genel Başkanlığı’na, Refah-Fazilet-Saadet gibi partilerde meclis üyeliği, İl Başkanlığı ve G.İ.K. üyeliğine kadarki mücadele sürecinden Erbakan Vakfı’nın partileşip partileşmeyeceği konularına kadar bir çok hususta yaşadıklarını hayat felsefesiyle birlikte aktardı.

SonrasındaMustafa Küpçü; pazarcılıktan Ankara Ünv. Siyasal’a, belediyecilikten SHP İl Başkanlığı’na, yazarlık ve televizyon programcılığından üniversite hocalığına, Atatürkçü Düşünce Derneği ile KYÖD Başkanlığı’ndan tiyatro çalışmalarına değin yaşam öyküsünü ilkeleri ve araştırmacı kimliğiyle birlikte takdim etti.

Avukat Naci Kara ise; Şavşat Ortaokulu’nda Alparslan Türkeş’le ilgili bir gazete kupürüylebaşlayan Ülkücülük fikrinden 80 öncesindeki üniversite (Erzurum Atatürk) yıllarında can pazarına, on yılı aşkın bir zaman yaptığı öğretmenliğinden sonradan avukatlıkta karar kılmasına, Körfez Belediye Başkan Adaylığı’ndan MHP İlçe Başkanlığı’na ve oradan da İYİ Parti İlçe II. Başkanlığı’na kadarki hayat tecrübelerini teşhis ve tespitlerle birlikte sundu.

Son olarak söz alan Fikret Hocaoğlu da; Kaymakamlık ve Valilik hayali için girdiği Marmara Ünv. Kamu Yönetimi tahsili ve Bizim Ocak İl Temsilciliği’nden askerde yaşadıkları sonrası siyasetçi olma kararı ve Refah – MGV çizgisine varışını, Fazilet Partisi Belediye Meclis Üyeliği’nden muhafazakâr demokrat kimliğiyle AK Parti kuruculuğu ve İl Başkan Yardımcılığı’na, Mazlum-Der İl II.Başkanı olarak 28 Şubat’ta yargılanmasından İl Genel Meclisi Üyeliği esnasında gerçekleştirdiklerine değin hayata bakışını ve görüşlerini anlattı.

Fikrî farkındalıkların ilkelerin kardeşliğine dönüşüp dönüşmeyeceği konulu ikinci tur ve sonrasında dinleyicilerin de soru, öneri ve katkılarının değerlendirildiği toplantıda ortak kabule dair ilginç saptamalar zihinlerde yer tuttu. Örneğin :

· İster sağda ister solda, pisliğe bulaşmamış insan vatanseverdir.

· Siyasetin finansmanı kirlidir ve tabana dayalı siyaset yapılmamaktadır.

· FETÖ Kur’ansız bir İslam’dan doğduysa âyet kültürünün yerini rivâyet kültürü almamalı.

· Tarih gibi dinin de birleştirici etkisi ortadan kaldırılmıştır.

· Hayat üçgenimiz; Sandık başı – Musalla taşı – Mahşer başı (terazi)

· Siyaset farklı gruplar arasında çıkar ve iktidar mücadelesidir.

· Demokrasiyi daha ailemiz için(de) bile öğrenemedik.

· İsrail, satın aldığı topraklarda kurulan bir devlettir.

· Doğa bizden intikam alıyor, bir büyük felaketin eşiğindeyiz.

· En yoğun ayrışmanın yaşanacağı bir döneme giriyoruz.

· Hukukun iflas ettiğini görmek gerek.

· Yanlışa yanlış demek bir ilkedir.

· Mesele; davayı değil fikri iktidar yapmak ve sistemi değiştirecek adamlar yetiştirmek.

· Devleti bir rant kapısı olmaktan çıkarmak için şeffaflık, adalet ve liyakat esas alınmalıdır.

· Bizim birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.