1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. FETÖ'den gözaltına alınan Ali Demir’in açıklamadığı “önemli isim” yine belli olmadı!

FETÖ'den gözaltına alınan Ali Demir’in açıklamadığı “önemli isim” yine belli olmadı!

İYİ Parti Adana Milletvekili Ali Koncuk'un ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'in Emniyetteki sorgulamasında gündeme gelen ifadeleri hakkında verdiği soru önergesi MEB Ziya Selçuk tarafından taca atıldı!

A+A-

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “2010 KPSS soru kitapçıklarının yakılmasından sonra, 2012 KPSS’ de soruların sızdırıldığı anlaşılmıştır. 2012 KPSS’ de sınav başladıktan hemen sonra, sadece ÖSYM’nin elinde olan, master kitapçıktaki cevap anahtarı, bazı internet sitelerinde nasıl yayınlanmıştır. Tüm delillere rağmen sınavın iptali sağlanmamıştır.”

Koncuk, “Ali Demir’in emniyetteki soruşturmada bahsi geçen “önemli isim kim?” Soruların sızdırıldığı tespit edildiği halde 2012 KPSS’ nin neden iptal edilmediği sorusuna karşılık da önemli bir ismi işaret ederek, 'Sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik ancak bu bölümler ifade tutanağına yazılmadı.' iddiaları basında yer almaktadır.” diyerek, 13 Mayıs 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmek üzere Meclis Araştırma Önergesi verdiği ve aynı tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a iletilmek üzere verdiği soru önergesi için konunun takipçisi olacağını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önergeyi cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sevk etmiş, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2012 KPSS hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde 2015/70581 soruşturma numarası ile savcılık soruşturması yürütülmekle beraber henüz savcılık soruşturması tamamlanamamıştır” şeklinde görüş belirttiğini söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “2010 ve 2012 KPSS’de mağdur olan, alın terleri çalınan vatandaşlarımızın uğradığı haksızlıkları telafi edecek ne de bu konu ile bir çalışmalarının olduğu yönünde açıklamalarının bulunduğunu görmedim. Ali Demir’in dediği “önemli isim” gizemini korumakta, önergede sormuş olamama rağmen bu soruya da cevap veremediklerini/veremediklerini de tespit ettim.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.