1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe Beko üst üste 5. kez Final Four'da

Fenerbahçe Beko üst üste 5. kez Final Four'da

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague play-off çeyrek final serisi dördüncü maçında konuk olduğu Zalgiris Kaunas'ı 99-82 mağlup etti ve seride 3-1 öne geçerek üst üste 5. kez Final Four'a kaldı.

A+A-

Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz sezon Final Four ilk maçında karşılaştığı rakibini 76-67 mağlup ederek üst üste 3. kez final oynama başarısı göstermişti. 

Maça hücumda etkili başlayan temsilcimiz ilk çeyreği 30-16, devreyi de 49-41 önde tamamladı. Ali Muhammed önderliğinde oyunun kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 9 sayı farkla 72-61 üstün girdi. Final periyodunda skor avantajını koruyan Fenerbahçe Beko, Zalgiris'i 17 sayı farkla 99-82 mağlup ederek Final Four'a yükseldi.

Fenerbahçe Beko'da Ali Muhammed 25 sayı, Zalgiris'te de Brandon Davies, 25 sayı ile takımlarının en skorer isimleri oldu. 

Organizasyonda geride kalan üç sezondur da final oynayan sarı-lacivertliler, 2017'de İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final'de önce İspanya temsilcisi Real Madrid'i sonra da Yunanistan ekibi Olympiakos'u yenerek Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük kulüp başarısını elde etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final'in ilk maçında Anadolu Efes - Barcelona Lassa eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.