1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı: 4-1

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı: 4-1

UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş karşılaşmasında Austria Wien'i konuk eden Fenerbahçe, Avusturya ekibini gole boğdu ve gruplara kalmayı başardı. Fenerbahçe, birbirinden güzel gollerin atıldığı maçı 4-1'lik skorla kazanarak Austria Wien'i saf dışı bıraktı.

A+A-

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 yendiği Austria Wien’i Kadıköy’de de 4-1 mağlup etti ve gruplara kalma hakkı kazandı.

Maçtaki gol perdesini 12. dakikada İsmail Yüksek açarken, 44’te İrfan Can Kahveci durumu 2-0’a getirdi. Sakatlıktan kurtulan ve 6 maç sonra 11’de sahaya çıkan İrfan Can Kahveci takımına golle döndü. Konuk ekip 45’te Marvin Martins’in golüyle soyunma odasına 2-1 geride giderken, ikinci yarıda Fenerbahçe resitali yaşandı.

Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 70. dakikada İrfan Can Kahveci ve 79. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın jeneriklik golleriyle sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, grupların belli olacağı kura çekimine 3. torbadan katılacak.

İSMAİL YÜKSEK FENERBAHÇE’DE GOLLE TANIŞTI

Maça baskılı başlayan Fenerbahçe, İsmail Yüksek’in 12. dakikadaki golüyle 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Sağ kanattan kullanılan taç atışında topla buluşan İsmail Yüksek, içeriye doğru topla birlikte kat etti. Kaleyi karşıdan gören bir noktadan sol ayağıyla şutunu çeken İsmail, savunmaya çarpıp yükselen ve kaleciyi yanıltan topun ağlarla buluşmasıyla Fenerbahçe formasıyla ilk gol sevincini yaşayarak skoru 1-0 yaptı.

Dakikalar 26’yı gösterdiğinde sağ kanattan kullanılan köşe vuruşuna ön direkte Serdar Dursun çok iyi yükseldi. Golcü futbolcunun yaptığı kafa vuruşu arka direk tarafından ağlarla buluşmak üzereyken Wien savunmacıları topu çizgiden çıkardı.

İRFAN CAN KAHVECİ GOLLE DÖNDÜ

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, 6 maç sonra ilk 11’de görev yaparken, sarı lacivertli formaya golle döndü. Dinamo Kiev ile yapılan rövanş maçında yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre takımdan ayrı kalan İrfan Can, Austria Wien ve ligdeki Adana Demirspor maçlarında kadroda yer almış ancak forma giyememişti. 6 maç aranın ardından ilk 11’de sahaya çıkan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, 44. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunu arka direkte kafayla tamamladı ve skoru 2-0’a getirdi.

WIEN’DEN SÜRPRİZ GOL

Fenerbahçe karşısında zor anlar yaşayan ve hücum etmekte zorlanan konuk ekip Wien, 45. dakikada Fenerbahçe savunmasının bir anlık dalgınlığını avantaja çevirdi. Sağ kanattan kullanılan taç atışından sonra ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Dominik Fitz ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa iyi yükselen Marvin Martins kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu 2-1 olarak belirledi.

İRFAN CAN RESİTALİ

Maç boyunca sahayı Wien savunmasına dar eden İrfan Can Kahveci, 70. dakikada attığı klas golle durumu 3-1’e taşıdı. Sol kanattan gelişen atakta Diego Rossi pasını ceza yayı içerisindeki arkadaşı İrfan Can Kahveci’ye gönderdi. Kalecinin önde olduğunu gören İrfan Can, sol ayağının içiyle çok şık bir aşırtma vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

MERT HAKAN NOKTA KOYDU

İrfan Can Kahveci’nin golünden sonra oyundan iyice kopan Austria Wien’e son darbeyi Mert Hakan Yandaş vurdu. Karşılaşmanın 77. dakikasında Miguel Crespo’nun yerine oyuna giren Mert Hakan Yandaş, rakip sahada yapılan pres sonucunda topu kaptı. Sol çaprazdan uzak köşeye müthiş bir plase vuran Mert Hakan Yandaş, oyuna girdikten 2 dakika sonra ağları sarsarak skoru 4-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe bu sonuçla sahadan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.