1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. FATMA ELVİN ÖZTÜRK RESİM SERGİSİ

FATMA ELVİN ÖZTÜRK RESİM SERGİSİ

Ressam Fatma Elvin Öztürk, bugüne kadar bilinen tekniğinin dışında, başka bir çalışma şekliyle İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkıyor “Aklım’da KIRMIZI” sergisiyle.

A+A-

“Aklım'da KIRMIZI”


FATMA ELVİN ÖZTÜRK RESİM SERGİSİ


TARİH: 18 ARALIK 2013 - 3 OCAK 2014


YER: İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ
(Kıbrıs Şehitleri Caddesi / Alsancak / İzmir)

 

Açılış – Kokteyl: 18 Aralık 2013 / Saat: 18:00

 

Açılış Resitali: BARTU ÖZÖKTEM (Piyano)

 

            Ressam Fatma Elvin Öztürk, bugüne kadar bilinen tekniğinin dışında, başka bir çalışma şekliyle İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkıyor “Aklım’da KIRMIZI” sergisiyle.

            Kendi geliştirdiği karışımlar ile kum dokusunda  sgrafitto ve boya tekniğini uygulayarak kendine özgün bir teknik geliştiren sanatçı; KUMSAL YANSIMALARINDA AŞK” dizisi ile “Kumların Ressamı” olarak tanınsa da kendisini kırmızının büyülü çağrısına kaptırıp ve düşlerindeki kırmızıları “Aklım’da KIRMIZI” serisi ile tuvallerine yansıtıyor. Her bir kum tanesi molasında fırçasından ve de  düşlerinden dökülen kırmızılar bir seri halinde izleyici ile buluşuyor.

Bugüne dek  çoğunluğu yurt dışında olmak üzere on sekiz  kişisel sergi açtı, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi, çalıştay ve uluslararası organizasyonlara katıldı. Bir çok bienal ve sanat fuarından özel davet alan sanatçı, “İtalya Regolad de Arte Vakfı”  tarafından 2011 yılında düzenlenen  yarışmada dünya üçüncülüğü  ödülüne değer görüldü.

Eserleri bir çok resmi ve özel koleksiyonlarda bulunan sanatçı; bir çok dernek ve kulubün yönetim kurullarında yeraldı. Sanat çalışmalarını  İzmir  Karşıyaka’da bulunan atölyesinde  sürdüren sanatçının; resim çalışmalarıyla birlikte yürüttüğü edebiyat çalışmalarını  şiir alanında da  sürdürüp, kendine ait “Küf Kokulu Bakışlar” adlı bir şiir kitabı bulunmakta.

Resim alanında, “sanatta özgün ve köklerimizden beslenerek yol almanın gerekliğine” inanmakta olan sanatçı; “gizeme doğru yönelirken, kendi içimize, özümüze doğru yapılan yolculuklar esnasında, huzuru ve aşkı bulmak adına derinleşmenin getirisi olan yansımaların bir dışavurumu” olarak yorumlamaktadır sanatını.

Her bir tablosunda kırmızının büyüsüyle dışavurumu, aşkı, kadını, coşkuyu, derinliği, ışığı tek rengin yansımalarında sunuyor tüm İzmirli sanatseverlere.

İzmirli sanatseverler, Ressam Fatma Elvin Öztürk’ün “Aklım’da Kırmzı” adlı resim sergisinin açılışında, “kırmızı”nın büyülü dünyasına, genç yetenek Bartu Özöktem’in  Piyano resitali ile girecekler.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.