1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Fahrettin Yokuş MHP’li vekiller hakkında suç duyurusunda bulundu

Fahrettin Yokuş MHP’li vekiller hakkında suç duyurusunda bulundu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan yardımcısı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, MHP’li vekiller hakkında tehdit ve hakaretten suç duyurusunda bulundu .

A+A-

Türkiye’nin en fazla üyeye sahip ikinci büyük memur konfederasyonu olan Türkiye Kamu-Sen’de nisanda yapılacak genel kurul sürecinde ipler gerildi. Konfederasyona bağlı sendikalarda delegelerin, şube başkanlarının, sendika genel başkanlarının dövüldüğü, adayların tehditle istifaya zorlandıkları iddiaları yargıya taşındı. Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Semih Yalçın hakkında “hakaret, tehdit, şantaj” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

‘İSTİFASINI İSTEDİLER!' 

Suç duyurusu dilekçesinde, 23 Ocak 2017 tarihinde 80-90 kişilik gençlerden oluşan bir grubun Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’ne gelerek Genel Başkan İsmail Koncuk ile görüşme talebinde bulundukları, Koncuk’un da 5 kişiyi kabul ettiği belirtildi. Görüşmede kendisinin de bulunduğunu belirten Yokuş, gençlerin başında bulunan Ankara Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı olduğunu söyleyen “Mustafa” isimli kişinin, “Biz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatı ile geldik. Sayın Genel Başkanımız sizden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinden istifa etmenizi talep ediyor” dediğini belirtti. Dilekçeye göre, bunun üzerine Koncuk, “Sayın Genel Başkan’a selam ve saygılarımı iletiniz. Ben delegelerimizin iradesi sonucu Türkiye Kamu-Sen’de genel başkanlık yapıyorum. Burası demokratik bir kuruluştur. Ben sadece ve sadece delegelerimizin iradesi ile bu görevden ayrılırım” diyerek grubu gönderdi. Ardından 12-13 gün boyunca gruplar halinde gençlerin konfederasyon önüne gelerek Koncuk ve konfederasyon aleyhine sloganlar atarak ayrıldıklarına dikkat çekilen dilekçede, bu eylemlerin ardından 11 Şubat 2017’de evinin önünde silahlı saldırıya uğradığını, şoförünün ayaklarından vurulduğunu anımsattı. Yokuş, aradan geçen 1 yılda faillerin bulunamadığını kaydetti. Bazı şube kongrelerine Ülkü Ocakları’ndan gençlerin gönderildiğini, kongre salonlarının işgal edildiğini, aday ve delegelerin tehdit edildiğini bildiren Yokuş’un dilekçesinde bazı delegelerin ve şube başkanlarının darp edildiklerine dikkat çekildi.

MHP Genel Merkezi’nde Türkiye Kamu-Sen’e operasyon yapma kararı alındıktan sonra Büyükataman başkanlığında aralarında genel başkan yardımcıları Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz ve Semih Yalçın’ın da bulunduğu kişilerin katılımı ile komisyon kurulduğu dile getirildi. Dilekçede Komisyon Başkanı Büyükataman’ın Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanlarını makamına çağırarak, “Türkiye Kamu-Sen’de bazı genel başkanları istemiyoruz. Bu Devlet Bahçeli beyin talimatıdır” dediği ileri sürüldü.

Yokuş dilekçesinde, Büyükataman’ın makamına çağırdığı genel merkez yöneticilerine, “Fahrettin Yokuş kesinlikle aday olamaz. Olsa da genel kurul salonuna giremez. Girse de oradan çıkamaz. O yanındaki korumasına güvenmesin, gerekirse onu Balgat’a alırız, bir çay ısmarlarız” dediğini iddia etti. Yokuş, Türk Büro-Sen’in genel kurulunun yapılacağı 24-25 şubat günlerinden önce gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını, şüpheliler hakkında ise hakaret, tehdit ve şantaj suçlarından gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını istedi.

Fahrettin Yokuş’un , Ankara Cumhuriyet savcılığına yaptığı suç duyurusu;

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
ANKARA

TEDBİR VE KORUMA TALEPLİDİR.

ŞİKÂYETÇİ                            : Fahrettin YOKUŞ, TC. No:38812766876
Talatpaşa Bulvarı No: 160 Kat:4 Cebeci/ ANKARA
ŞÜPHELİLER                         : 1)İsmet BÜYÜKATAMAN, (MHP Genel Sekreteri)
                                                  Mevlüt KARAKAYA, (MHP Genel Başkan Yardımcısı)
SUÇ                                       : Hakaret, Tehdit ve şantaj,
KONU                                   : Dilekçemde bildirdiğim şüpheliler ile ismini tespit edemediğim diğer
şüphelilerin tespiti ile haklarında hakaret, tehdit ve şantaj suçlarından kamu davası açılması istemidir.

AÇIKLAMALAR
Ben devletin çeşitli kademelerinde yönetici olarak yer almış ve aynı zaman da hemen hemen 26 yıldır Türkiye Kamu-Sen çatısı altında sendikal çalışmalarına devam eden ve hâlihazırda hizmet kolunda 40.000'e yakın üyesi olan Türk Büro-Sen Genel Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bununla beraber sendikanın bağlı bulunduğu 400.000 kayıtlı üyesi bulunan Türkiye Kamu-Sen'in de Yönetim Kurulu Üyesi olup, Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği görevini yürütmekteyim.

1) 23 Ocak 2017 tarihinde 80-90 kişilik gençlerden oluşan bir gurup, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'ne gelerek, Genel Başkan İsmail KONCUK ile görüşme talebinde bulunmuş, bu durum üzerine Genel Başkan İsmail KONCUK, kendilerini 7. kattaki makamına davet etmiş ve aralarından seçtikleri 5 kişilik bir heyeti, benim de hazır bulunduğum makamında kabul etmiştir. Gençlerin başında bulunan Ankara Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı olduğunu söyleyen heyet içindeki Mustafa isimli şahıs Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'A ziyaret sebeplerini şu şekilde ifade etmiştir;

"Biz MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'nin talimatı ile geldik. Sayın Genel Başkanımız sizden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinden istifa etmenizi talep ediyor" demesi üzerine, Genel Başkan İsmail KONCUK, "Sayın Genel Başkana selam ve saygılarımı iletiniz. Ben delegelerimizin iradesi sonucu Türkiye Kamu-Sen'de Genel Başkanlık yapıyorum. Burası demokratik bir kuruluştur. Ben sadece ve sadece delegelerimizin iradesi ile bu görevden ayrılırım" diyerek, kendilerini göndermiştir.

Daha sonraki 12-13 gün boyu çeşitli saatlerde gruplar halinde yine gençler Konfederasyonumuzun önüne her gün belli saatlerde gelmeye devam etmişler, Konfederasyon binasının giriş kapısında İsmail KONCUK ve Konfederasyon aleyhinde sloganlar atarak ayrılmışlardır. Konfederasyon olarak, Ankara Valiliği ile yaptığımız görüşme sonrası gençlerin, Türkiye Kamu-Sen'in önüne gelmeleri engellenmiş, Konfederasyon girişine kolluk kuvvetleri gönderilerek tedbir alınmıştır. Fakat bu gençler yakında bulunan bir parkta protestolarını sürdürmeye devam etmişlerdir.

2) Gençlerin protesto eylemleri bittikten yaklaşık 1 hafta sonra, malumunuz olduğu üzere, 11 Şubat 2017 günü saat 20:30 sularında Keçiören'de bulunan evimin önünde silahlı saldırıya uğradım. Bu saldırı sonucunda şoförüm Özkan TEMİZER ayaklarına isabet eden mermiler sonucu yaralandı ve yine aracımıza 2-3 tane kurşun isabet etti.

Aynı merkezin talimatı ile gerçekleştirildiğini düşündüğüm bu saldırı ile gerek şahsıma gerekse Türkiye Kamu-Sen Yöneticilerine mesaj verilmek istendiği kanaatindeyim. Zira bu saldırının gerçekleştirildiği tarih dikkate alındığında Türkiye Kamu-Sen yöneticilerinin açıkça şantaj ve tehdit edilerek, seçilerek geldikleri görevlerinden istifa ettirilmeye çalıştırıldıkları açıktır.

Aynı merkezlerden düzenlendiğini düşündüğüm saldırı eyleminden bu yana 1 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki fail ya da failler bulunamamış olup, bu eylemi planlayan ve gerçekleştirenler kişiler yakalanmamaları sebebiyle bundan cesaret alarak Türkiye Kamu-Sen yöneticilerine yönelik tehdit, hakaret ve şantajlarını arttırmışlardır.

Bu tehditlerin cezasız kalmasının doğal sonucu olarak, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türkiye genelinde örgütlü 11 Sendikamızın 500'ü aşkın Şubesi Eylül 2017 - Aralık 2017 içerisinde Şube Olağan Genel Kurulları sürecinde bazı şube kongrelerimize MHP'den talimatla Ülkü Ocaklarına mensup gençler gönderilmiş, bazı kongre salonları işgal ettirilmiş, aday ve delege olan bir kısım mensuplarımız söz konusu merciiler tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kalmıştır. Bu gelişmelerin sonucunda ilk olarak 17 Aralık 2017 tarihinde Türk Ulaşım-Sen Adana Şubesinin Genel Kurulu sonrası, Gaziantep delegesi Mehmet Korkmaz tren garında Ülkü Ocaklı oldukları söylenen gençler tarafından darp edilmiştir.Yine 04.02.2018 tarihinde Türk Eğitim Sen-e bağlı İstanbul 9. Nolu Şube Genel Kurulu sonrası Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl temsilcisi ve Türk Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanı Dr. Mustafa AVLU'ya saldırılmıştır. İstanbul Ülkü ocakları mensubu olduğunu söyleyen bir grup genç Dr. Mustafa AVLU'yu aracında darp etmişlerdir. Bu saldırının İstanbul Milletvekili Arzu ERDEM'in talimatı sonucu gerçekleştiği duyumları tarafımıza ulaşmıştır.Bu saldırı ve tehditler Şube Olağan Genel Kurullarından sonra Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sendika Genel Merkez Olağan Genel Kurulları sürecinde de devam etmiştir. Konfederasyonumuza bağlı Sendikalardan ilk Genel Kurulu'nu yapan Türk Haber-Sen olmuştur. 7 Ocak 2018 tarihinde yapılan bu Genel Kurulda MHP adına Genel Başkan adayı olarak çıkartılan grup seçimi kaybedince, tekrar Genel Başkanlığı kazanan Sedat YILMAZ'dan, 14 Ocak 2018 tarihinde aralarında MHP Ankara İl Başkanı Turgay BAŞTUĞ'un da bulunduğu 15 kişilik bir grup randevu talep ederek, Türkiye Kamu-Sen'e gelmiş, 3. Katta bulunan Türk Haber-Sen'e gelerek, Sedat YILMAZ Başkanın makam katına çıkmışlardır. İl Başkanı dâhil 5 kişi odasına girerek, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat YILMAZ'ı darp ederek, oradan ayrılmışlardır. Bu darp olayından sonra Türk Haber-Sen Yönetimine seçilen 4 kişi Sedat YILMAZ hariç, MHP Genel Sekreteri İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından MHP Genel Merkezi'ne çağırılmış, seçildikleri görevlerinden derhal istifa etmeleri talep edilmiştir. MHP Genel Merkezi'nde Türkiye Kamu-Sen'e operasyon yapma kararı alındıktan sonra Genel Sekreter İsmet BÜYÜKATAMAN Başkanlığında bir komisyon kurulmuştur. Bu komisyonda Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt KARAKAYA, Sadir DURMAZ ve Semih YALÇIN'ın da olduğu ayrıca, bazı milletvekillerinin memur kökenli danışmanları, Kamu-Sen'e bağlı sendikalarda geçmişte görev yapmış bazı kamu görevlileri bulunmaktadır.

Bu komisyonun Başkanı olan İsmet BÜYÜKATAMAN Kamu-Sen'e bağlı Sendikaların Genel Başkanlarının büyük bir bölümünü makamına çağırarak, "Türkiye Kamu-Sen'de bazı Genel Başkanları istemiyoruz. Bu Devlet Bahçeli Bey'in talimatıdır. Bir daha aday olmaları ya da seçilmeleri kesinlikle engellenecektir. Ona göre safınızı belirleyin." demiştir.
İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sendikaların Ankara da bulunan 40'a yakın Şube Başkanın büyük bir bölümü Parti Genel Merkezine çağırılmış ve aynı telkin ve tehditler yapılmıştır. Bu baskı ve tehditler üzerine Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin YILMAZ, adaylıktan çekilmiş. MHP Genel Merkezi'nin belirlediği tek aday seçimi kazanmıştır. Yine Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan KOYUNCU baskı ve tehditlere dayanamayarak adaylıktan çekilmiştir.

Halen 17-18 ve 24-25 Şubat 2018 tarihlerinde Genel Kurullarını gerçekleştirilecek olan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sendikalarımızın içlerinde benimde bulunduğum mevcut 8 Genel Başkanına aday olmamaları hususunda baskı ve tehditler artarak, devam etmektedir.

Aynı baskı ve tehditler söz konusu Sendikalarımızın illerdeki Şube Başkanları ve Delegelerine de MHP İl Başkanlıkları, Ülkü Ocakları ve TÜRKAV İl Başkanlıkları tarafından yapılmaktadır.

3) Şahsımın halen yürüttüğü Türk Büro-Sen Genel Başkanlığına tekrar aday olma düşüncem, MHP yöneticilerini anlam veremediğim şekilde öfkelendirmiş, Türkiye Kamu-Sen'e operasyondan sorumlu MHP Genel Sekreteri İsmet BÜYÜKATAMAN, makamına çağırdığı Genel Merkez Yöneticilerime ve bir kısım Şube Başkanlarıma; "Fahrettin YOKUŞ kesinlikle aday olamaz. Aday olsa da Genel Kurul salonuna giremez. Girse de oradan çıkamaz. O yanındaki korumasına güvenmesin, gerekirse onu Balgat'a alırız, bir çay ısmarlarız...." şeklinde tehditler savurmuştur.

Teşkilatımızın her kademesindeki yöneticilerimize de "Kesinlikle Fahrettin YOKUŞ'un listesinde olmayın" telkin ve tehditlerinde bulunulmuştur.

Benimle birlikte hareket edeceğini açıklayan Şube Başkanlarımızın bir kısmı İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından aranmış, bir kısmı ise yine İsmet BÜYÜKATAMAN'ın talimatı ile ilgili parti il başkanları kanalı ile aranarak tehdit edilmiştir. Bu tehditlerin Genel Kurulumuzun yapılacağı 24-25 Şubat 2018 tarihine kadar devam edeceği, hatta Genel Kurul sonrasında dahi süreceği anlaşılmaktadır.

4) Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sendikaların Ankara'daki tüm Genel Merkez Genel Kurullarının takibinin, kongrelere müdahalelerin ve delegelerin tehditti ile baskı altında tutulması görevinin MHP Ankara İl Başkanlığına, MHP Genel Merkezince verildiği, Türkiye Kamu-Sen ve bağlı Sendikalara Ankara MHP İl Başkanı Turgay BAŞTUĞ tarafından görevlendirilen aracılar vasıtası ile iletilmiştir.

Bu kapsamda MHP Genel Sekreteri İsmet BÜYÜKATAMAN'ın uygulamış olduğu aynı tehdit ve yöntemler, Ankara MHP İl Başkanı Turgay BAŞTUĞ ve İl Başkan Yardımcıları tarafından, Kamu-Sen'e bağlı Sendikaların, Ankara Şube Başkanları ve delegelerine yönelik olarak devam etmektedir.

Ankara MHP İl Başkanı olan şahıs, Konfederasyonumuza bağlı Sendikalardaki Genel Merkez Yöneticilerimize aracılar göndererek, "aday olanların adaylıktan çekilmelerini, kendilerinin ve ailelerinin başına her şeyin gelebileceği" tehditlerini iletmiştir.

Türkiye Kamu-Sen yönelik provokatif eylemlerde mevcut Ankara MHP İl yöneticileri ile daha önce MHP ve Ankara Ülkü ocaklarında görev yapmış bir kısım şahıslardan oluşan bir grubun, hatta bu kapsamda gerçekleştirilecek eylemlerde Murat TANER isimli şahsın yer alacağı duyumları Genel Merkezimize kadar ulaşmıştır.

Yukarıda ifade ettiğim gelişmelerden dolayı Yönetiminde bulunduğum Konfederasyonum Türkiye Kamu-Sen ve Genel Başkanlığı'nı yürüttüğüm Türk Büro-Sen adına derin üzüntü içindeyim.

Bir Türk Milliyetçisi olarak, Türkiye Kamu-Sen ve Yöneticilerine yapılan tehdit ve saldırıların, adı Milliyetçilikle başlayan bir Siyasi Partinin yöneticileri tarafından gerçekleştiriliyor olması Ülkem ve Türk Milliyetçileri adına üzüntü ve endişelerimi daha da artırmaktadır. Baskı ve zorbalıkla insanların hür iradelerine kelepçe vurulmak istenmesi karanlık çağlardan kalma köhne bir zihniyetin ürünüdür.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk Devletidir. Kişiler ve kurumlar devletin güvencesi altındadır.

Cumhuriyet Başsavcılığından talebim; bu şikâyet dilekçemin gereğinin yapılmasıdır.

Şahsıma, aileme, Sendika Yöneticileri ve Delegelerime, yakın çalışma arkadaşlarıma yapılacak olan herhangi bir fiziki ya da sözlü saldırının müsebbibi yukarıda isimlerini zikrettiğim şahıslar olacaktır.

Şikâyete konu yazım incelendiğinde; doğrudan şahsım, ailem, yakın çalışma arkadaşlarım ile Türkiye Kamu-Sen yöneticilerinin hedef alındığı ve bu kapsamda açıkça şantaj ve tehdit edildiğim görülmektedir.

Konuyla ilgili olarak hali hazırda Milletvekili olmayan diğer Sadır DURMAZ (MHP Genel Başkan Yardımcısı), Turgay BAŞTUĞ (MHP Ankara İl Başkanı) ve diğer şahıslar hakkından da Savcılığınıza suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu kapsamda gereğinin ivedilikle yapılmasını arz ve talep ederim.

SONUÇ VE İSTEM                  : Yukarıda açıklanan ve soruşturma sırasında ortaya çıkacak nedenlerle;

- İvedilikle Sendikamızın Genel Kurulunun yapılacağı 24- 25 Şubat tarihlerinden önce gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını, Öncelikle yukarıda ismi belirtilen şüphelilerin ve ismi olmayan diğer şüphelilerin tespiti ile akabinde tüm şüpheliler hakkında hakaret, tehdit ve şantaj suçlarından dolayı gerekli cezai soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasını teminen kamu dava açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.

15.02.2018
Şikâyetçi
Fahrettin YOKUŞ
Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve
Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.