1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Facelift mucizesi ile gençleşmeye hazır mısınız?

Facelift mucizesi ile gençleşmeye hazır mısınız?

Hayatın hızla akıp gitmesi ile beraber gençlik ve güzellik geride kalıyor. Yüzünüzün güzelliğine ayna karşısında güvenmek, kişisel özgüven duygularınızın zirvede muhafaza edilmesi için facelift ile mümkün kılabilirsiniz

A+A-

 

Estetik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Hayati Akbaş konu hakkında bilgiler verdi.
Yaşlanma herkes için değişmeyen bir gerçektir. Yaşlanma genetik yani yapısal faktörler, yerçekimi, güneş ışınlarına maruz kalma, sigara alkol gibi alışkanlıklar ve diğer birçok faktörün etkisiyle meydana gelir.Yaşlanma 20’li yaşlarda başlar. Yaşlanma belirtilerinin en bariz olduğu ve kişileri en fazla rahatsız eden bölge yüz bölgesidir. Yüz bölgesi iletişimizi sağladığımız, duygularımızı ifade ettiğimiz, hiçbir şekilde de saklayamadığımız bedenimiz ve kişiliğimizin en önemli parçasıdır.Yaşlanma ile birlikte zamanla yüz bölgesi dokuları gevşer ve sarkar, cilt eski sertlik ve parlaklığını kaybeder. Alın bölgesi kırışıklıkları artar, kaşlar aşağı doğru düşer, göz kapakları aşağı sarkar, göz altlarında yağ dokuları çıkıntı şeklinde fıtıklaşır yani göz torbaları oluşur. Burun ve yanak arasında derin çizgilenme meydana gelir.  Dudaklarda sarkma ve kırışıklıklara bağlı yaşlı ağzı görüntüsü ortaya çıkar.  Burun ucunda aşağı doğru sarkmalar çenede gevşemeler, sarkmalar oluşur. Boyun ve yüz bölgesi arasındaki doku hatları silinir ve açılar değişir.

Yaşlanmanın belirtileri ve şiddeti herkes de farklı seyredebilir. Yaşlanmaya bağlı olarak yüz bölgesinde ortaya çıkan bu değişikliklerden  bazı kadınlar ya da erkekler  psikolojik olarak çok rahatsız olurlar, bu değişiklikler onların sosyal hayatlarını, iş başarılarını  olumsuz etkiler ve ortaya çıkan bu yaşlanma bulgularından kurtulmak, daha genç bir görünüme kavuşmak için estetik ve plastik cerrahi uzmanlarına müracaat ederler.

5-20 YAŞ GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN

Yüz gençleştirme ameliyatının bir diğer adı facelift’dir. Yüz germe ameliyatı ile yüz ve boyun derisindeki ve deri altı yağ ve bağ dokusundaki sarkıklık ortadan kaldırılır, yüze daha canlı ve genç bir görünüm kazandırılır. 
Genellikle 40 yaş üstü yüz bölgesinde yaşlanma belirtilerinin daha bariz olduğu erkek ve kadınlar bu operasyon için aday olmalarına rağmen bazen çok daha erken yaşlarda yüz gençleştirme ameliyatına ihtiyaç duyanlar olabilir. Eğer beklentiler gerçekçi olursa ve uygun yöntemler kullanılarak operasyon yapılırsa yaklaşık 5-20 yaş daha genç görünmek mümkün olabilmektedir. 
Ameliyat hastane ortamında ve sedasyon altında lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilir. Gerekirse genel anestezi altında da yapılabilir. Buna hasta ve cerrah birlikte karar verirler. Operasyon yaklaşık 2-4 saat sürer. Operasyon sonrası hasta evine dönebilir ya da en fazla 1 gece hastanede kalması yeterlidir. Yüz gençleştirme ameliyatının riski deneyimli ellerde yapıldığı takdir de çok düşüktür ve çoğu da geri dönüşümlüdür.
Kişilerin normal hayata  ve işlerine dönüşü genelde 1 hafta sürer. Ancak yüzün tamamen normalleşmesi ve iyileşmesini tamamlaması haftalar sürebilir.
Yüz gençleştirme ameliyatı doğru endikasyonlarda ve deneyimli ellerde yapıldığı takdirde gerçekten inanılmaz derecede kişinin görünümünü değiştirip kişiyi daha genç ve mutlu kılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.