1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ethem Baymak’tan Güzel Haber Var

Ethem Baymak’tan Güzel Haber Var

Kosovalı ünlü Türk ressam Ethem Baymak bizi Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta 28 Mart 2014 günü açılacak sergisine çağırıyor.

A+A-

Uluslararası üne sahip ressam, bilim adamı ve şair Ethem Baymak Türkiye’de de sanat çevrelerince tanınıyor ve seviliyor.

Belgrat’ta önde gelen galerilerden biri olan Helene'de  açılacak "Balkanlardan izlenimler" konulu kişisel sergi otuz resimden oluşmakta. Sergiyi Türkiye’nin Belgrat Büyükelçisinin açacağı bildiriliyor.  Sergi 13 Nisan 2014 gününe kadar gezilebilir.

Günümüze kadar pek çok karma sergiye katılmış olmanın yanı sıra yine pek çok kişisel sergi de açan Ethem Baymak’ın pek çok ödülü de var. Kosova’da 1952 yılında Prizren kentinde doğan Ethem Baymak aynı zamanda, 22 özgün kitabın da yazarı. Bundan başka şiir ve yazın türünde incelemeleri Balkanlarda büyük ilgiyle okunuyor.  

Ethem Baymak’ın kendi yazdıklarından öğreniyoruz ki,   uzmanca çalışmalarında ana hedefi Balkanlar'da zamanın dişlerinde çiğnenen veya bilerek yıkılan eski mimariyi fırçası ile ölümsüzleştirmek ve gelecek kuşaklara birer belge bırakmak. Böylece sanat çevreleri onu Türkiye, Çekoslovakya, Italya, Almanya, Hırvatistan gibi ülkelerde çalışırken görüyor.

Sanatçının ABD, Avrupa Birliği ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda ve müzelerde eserleri bulunmakta. Ethem Baymak  halen Kosova'da yaşamakta ve çalışmalarını sürdürmekte.

H/S

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.