1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan Kanal İstanbul şoku!

Erdoğan'dan Kanal İstanbul şoku!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, henüz ihalesi yapılmayan "Kanal İstanbul" projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'u yapacak firma yetkilileriyle geçen hafta bir araya geldik" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

A+A-

Kolombiya, Küba ve Meksika'ya yaptığı ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Hürriyet'ten Akif Beki'nin aktardığına göre; henüz ihalesi yapılmayan projeyle ilgili “Kanal İstanbul'u yapacak firma yetkilileriyle geçen hafta bir araya geldik. ‘Bir an önce projeye başlamanız lazım.' dedik” ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözleri projeyi yüklenecek firmanın ihale yapılmadan belirlendiği yorumlarına neden oldu.

İstanbul Boğazı'na ‘paralel boğaz' olarak geliştirilen ve "Çılgın Proje" olarak bilinen Kanal İstanbul projesi, 2011 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Erdoğan, projenin 2013 yılının ilk çeyreğinde ihale edileceğini açıklamıştı. Erdoğan, projeyle ilgili en son 2 Kasım 2014'te Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Esenler Belediyesi toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık, bugünlerde ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşallah ihalesiyle birlikte Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.