1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan Kamer Genç'e tepki

Erdoğan'dan Kamer Genç'e tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Haftalık Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e TBMM Genel Kurulu'nda söylediği sözlerden dolayı CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e sert...

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Haftalık Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e TBMM Genel Kurulu'nda söylediği sözlerden dolayı CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e sert tepki gösterdi. Erdoğan Genç için, "Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının hemen başında Kamer Genç'in, Bakan Şahin'e yönelik sözlerine değindi. Erdoğan, "TBMM'nin 93'üncü kuruluş yıldönümünü idrak ettiğimiz hafta içinde bu meclis çatısı altında bırakınız 23 Nisan 1920 ruhunu, Meclis'in saygınlığına, güven ve itibarına gölge düşürecek çok vahim bir hadise yaşandı. Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvedde tarafından genel kurulda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, bakan sıfatından daha önce bir hanımefendiye, bir eşe, bir anneye ağıza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Öncelikle bu saldırıyı, edepsizliği bu şenaati şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu saldırıyı düzenleyen edepsiz, özür dileyeceği yerde yüzü kızaracağı yerde TBMM Başkanını da hedef almak suretiyle nasıl bir seviyesizliğin nasıl bir çukurun içinde olduğunu bir kez daha gösterdi." dedi.

"CHP, 'KADIN HAKLARI' DEDİĞİNDE BU DENSİZLİĞİ HATIRLATACAĞIZ"

Hadisenin üzerinden günler geçmesine rağmen ne CHP'den, ne CHP Genel Başkanı'ndan ne deCHP'li kadın milletvekillerinden bu talihsiz hadiseye ilişkin tek bir dişe dokunur samimi bir açıklama gelmediğini söyleyen Erdoğan, "Ağzına dürüstlük kelimesini her aldığında CHP Genel Başkanı'na bu edepsiz milletvekilini hatırlatacağız. Diline doğruluk kelimesini her aldığında CHP Genel Başkanı'na meclis çatısı altındaki bu şenaati hatırlatacağız. CHP, kadın hakları dediğinde kadınların hak mücadelesi dediğinde eşitlik dediğinde bu densizliği hatırlatacağız." şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU HAKLI YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun haftasounu gittiği yerlerde "yalancıdan başbakan olmaz" diye açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Dedimya Kılıçdaroğlu haklı. Yalancıdan başbakan olmaz. Onun için de milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmıyor ve yapmaz. Sadece yalancıdan, Edepsizi meclis çatısı altına taşıyandan da saygısız insanları koruyup kollayandan da başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar aklını izanını kaybetmiş birine kol kanat gerenden de başbakan olmaz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.