1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Engelli çocuklarla gül fidanı dikti

Engelli çocuklarla gül fidanı dikti

Lizbon'da Francisco de Arruda Okulu'nu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, burada engelli çocuklarla gül fidanı dikti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Gül'e Portekiz'e gerçekleştirdiği resmi ziyarette eşlik eden Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Müzesi ve Francisco de Arruda Okulu'nu ziyaret etti.

Hayrünnisa Gül ve Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'nın eşi Maria Cavaco Silva, Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından yabancı devlet başkanları tarafından verilen hediyelerin sergilendiği Cumhurbaşkanlığı Müzesine geçti. 
 
Portekiz cumhurbaşkanlarının portreleri ve şeref madalyalarının da bulunduğu müzede Gül ve Cavaco Silva, Portekiz Cumhurbaşkanının 2009 yılında Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında verilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı'nın, hediyelerin ve fotoğraf albümünün bulunduğu bölümde incelemelerde bulundu. 
 
Cumhurbaşkanı Gül de, Türkiye-Portekiz arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi ve milletler arasındaki yakınlaşmaya olan katkıları nedeniyle Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva'ya Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı'nı tevcih etti.
 
Hayrünnisa Gül, müzenin ardından Francisco de Arruda Okulu'na gitti. Okula gelişinde "Ulusal Okuma Planı" proje sorumluları ve okul müdürü tarafından karşılanan Gül'e, bir öğrenci çiçek takdim etti.
 
Türk-Portekiz bayrakları ile kendisini bekleyen öğrencilerle biraraya gelen Gül'e, kütüphanede müzik dinletisi sunuldu. Ulusal okuma planı hakkında yetkililerden bilgi alan Gül için öğrenciler "Gül" temalı Portekiz öyküsünü canlandırdı.
 
Engelli çocukların bahçe çalışmalarına ilgisini çekmek için oluşturulan ekili alanda da incelemeler yapan Gül, burada engelli çocuklarla gül fidanı dikti. 
 
Gül, okuldan ayrılmadan önce konuk defterini de imzaladı. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.