1. HABERLER

  2. Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Programını Tanıttı

Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Programını Tanıttı

Emine Erdoğan, Gönüllü Koruyucu Aile Çalışmasının devlet yurtlarındaki çocukların, sıcak yuvalara ve şefkatli ellere kavuşması için başlatıldığını bildirdi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Muradiye Kültür Vakfı tarafından Rixos Otel'de düzenlenen Gönül Elçileri Projesi kapsamında "Koruyucu Aile Tanıtım Programı"na katıldı.

Buradaki konuşmasında, Vakıflar Haftası'nın kutlandığını anımsatan Erdoğan, öksüzü, yetimi, muhtacı, evsizi, yoksulu koruyup kollayan, onları onurlarıyla oynamada yedirip içiren ve giydiren bir medeniyetin temsilcileri olduklarını söyledi.
 
Devletin her türlü imkanı seferber ederek kendisine emanet edilen çocukları mahrum bırakmadığını ifade eden Erdoğan, devlet kurumlarının tüm imkanlarına rağmen anne şefkati ve bir babanın ilgisini çocuklara sağlayamayacağını vurguladı.
 
Yetim ve öksüz büyüyen çocukların her zaman kendilerine ait bir evin, sımsıcak bir elin özlemini duyacağını dile getiren Erdoğan, "Çocuk kalbi kristal gibidir, çabucak kırılır. Çocuk kalbi ürkektir. En ufak sesten siner köşesine çekilir. Annesi çalışan çocuklar sık sık "bugün tatil mi anne" diye sorar. Onların bayramı biliyorsunuz o tatil günleridir. Peki bu sıcaklıktan mahrum çocukları düşündünüz mü hiç? Karakterin, duyguların ve düşüncelerin oluşma döneminde bu ilgiden mahrum çocukların nasıl yetişebileceğini tahayyül edebiliyor muyuz? Bu yüzden çocukların bir aile içinde bir sevgi yumağı içinde yetişmesi çok önemlidir. İşte Gönüllü Koruyucu Aile Çalışması, bu kapsamda yurtlarımızdaki pırıl pırıl çocuklarımızın sıcak yuvalara ve şefkatli ellere kavuşması için başlatıldı" diye konuştu. 
 
622 ailenin başvurusu uygun bulundu
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da koruyucu aile uygulamasının toplum tarafından çok bilinmediğini ve evlat edinmeyle karıştırıldığına dikkati çekti. Bu uygulamada çocuğun ailenin nüfusuna kayıtlı olmadığını vurgulayan Asan, bu şekilde çocuğa belli bir süre aile ortamı sunulduğunu söyledi.
 
Koruyucu aile modelinin 1984 yılından itibaren Türkiye'de uygulandığını bildiren Asan, "Gönül Elçileri Projesi Türkiye'nin en önemli sosyal sorumluluk projesi haline geldi. Gönül elçilerinin sayısı şu anda 495 bin kişi oldu. 81 ilde aynı anda başlayan proje kapsamında bin 759 toplantı yapıldı. Bunun sonucunda 2 bin 479 koruyucu aile başvurdu. Bunlardan 622 ailenin başvurusu uygun bulundu. Diğerlerinin başvurularının değerlendirilmesi devam ediyor" ifadesini kullandı. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.