1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ekrem İmamoğlu: Evet, ben bir projeyim...

Ekrem İmamoğlu: Evet, ben bir projeyim...

TV100'de Okan Bayülgen'in konuğu olan Ekrem İmamoğlu, sudaki ve akbildeki indirimi anlattı. Ve "Siz bir proje misiniz?" sorusunu bakın nasıl cevapladı.

A+A-

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, TV100'de Okan Bayülgen'in konuğu oldu.

Bayülgen, İmamoğlu'na, yandaş basında sıkça çıkan, "proje" imasına bir gönderme yaparak, "Siz bir proje misiniz?" sorusunu yöneltti.

İmamoğlu, "Evet, ben bir projeyim" derken, şunları söyledi:

"Evet ben bir projeyim. Ama şöyle bir projeyim. Trabzon'un 40 haneli bir köyünde 60 metrekare bir evde 3 yeni evli çiftin oturduğu, kuzenlerin olduğu bir evde doğmuş bir çocuğum. Köy hayatıyla yetiştim. Okuma yazma bilmeden esnaflığı öğrenmiş biriyim. Çocukluğumda bile mal satıp para kazanmayı öğrenmiş bir çocuğum. Babam inşaat yapardı ama beni patron yetiştirmedi, beni orada amele yaptı. Bu olağanüstü bir durumdu. Dedesiyle, ninesiyle büyüyüp ataerkil hayatı tatmış birisiyim… Bütün bu duygularıyla sorumluluk sahibi olduğunu düşünüp siyasete atılan da birisiyim. Tümüyle bu bir proje aslında. Bu proje, Atatürk cumhuriyetinin bir projesi; beni 40 haneli köyden alıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapan bir proje."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.