1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dursun Özbek: ''2018'e daha güçlü bir yönetim ve daha güçlü bir camia ile girmeliyiz''

Dursun Özbek: ''2018'e daha güçlü bir yönetim ve daha güçlü bir camia ile girmeliyiz''

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurul kararı almalarının nedenini 'Daha güçlü bir yönetim' olarak açıkladı.

A+A-

Özbek düzenlediği basın toplantısında; "Yönetim Kurulu'nda eksikler vardı. İstifalar vardı. Dolayısıyla Mayıs 2018'e giderken, mevcut yönetimin daha güçlenmesi daha başarılı sonuçlar alması hasıl olmuştu. Bizim bugünden itibaren Mayıs 2018'e yürüyüşümüz çok kuvvetli olmak zorunda. Mayıs 2018 Galatasaray için çok kritik bir tarihtir. Artık kenetlenme zamanı. 20 Ocak'ta kim seçilirse seçilsin, geriye kalan Galatasaraylıların bir tane görevi. Seçilen Başkanı etrafında birleşmemiz gerekiyor. 2018 yürüyüşünde başkanın yanında olacağız. "2018'e daha güçlü bir yönetim ve daha güçlü bir camia ile girmeliyiz" dedi.

Dursun Özbek; "Seçimin Galatasaray'a faydalı olacağını ve hayırlar getirmesini diliyorum. Galatasaray Genel Kurul Üyeleri'nin seçime katılmalarını ve iradelerini ortaya koymalarını diliyorum" açıklamasını da yaparken ayrıca şu ifadeleri de kullandı:

"BU SEÇİM, ŞAMPİYONLUK YARIŞINI ASLA ETKİLEMEYECEKTİR"

"Bildiğiniz gibi dün itibariyle iki tane önemli karar aldık. Birincisi; sayın Igor Tudor ile olan anlaşmamızı sona erdirdik. Diğeri ise Genel Kurul yapma kara aldık. Geçmiş dönemde toplanan imzalar Galatasaray'ın tüzüğünde var. O gün de yaptığım açıklamalarda söyledim, buna saygı duydum. Galatasaray yönetimi olarak, erken seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte belirtilmiş. Bu seçime ihtiyaç hissetimiz için yapıyoruz. Bugünkü durumu yanlış değerlendirmemek lazım. 2.5 seneden beri olduğu gibi yönetim görevini başındadır. Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan, Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşündeki başarısını yukarı çekeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bugün de olduğu gibi mayıs ayında da şampiyonluğun en büyük adayıdır. Bu seçim, şampiyonluk yarışını asla etkilemeyecektir. Galatasaray için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Normal zamanda ne yapıyorsak, şu anda da aynısını yapıyoruz. Hatta daha güçlü, daha da iyisini yapacağız"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurul kararı almaları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında; "Yeni yönetim için şu ana kadar kimse ile görüşmedim. Seçim kararını henüz dün akşam aldık. Yürüşümüze katılacak kim varsa herkesle görüşeceğim. Burada önemli olan Galatasaray'a hizmet etme arzusunda kim varsa onlarla görüşeceğim. Şu tartışmayı da reddediyorum; Liseli vs gibi... Herkese kapım açık, herkesle görüşürüm. Huzur içinde Galatasaray beraberliği içinde Mayıs 2018'e gitmemiz gerekiyor. Bu olaylar Galatasaray'a yakışmıyor. Hizmetten kaçmamamız gerekiyor. Lütfen hizmete davet edilen kişiler hizmetten kaçmasın. 

Bizim projelerimiz devam ediyor. Herkes süreci iyi değerlendirmek ve projelerini en iyi şekilde sunmak zorunda. Her kim seçime girecekse başkan ya da yönetim olarak seçime girecekse kapımız açık. Gelsinler herkese kapımız açık. Galatasaray'da şu devrin bitmesi lazım. Ben bir seçileyim sonra bakarız olmazsa mağdur durumunu oynarız. Bunları geçmemiz gerekiyor. Şunu asla kabul etmiyorum. O başkan böyle yaptı, şu başkan böyle yapmış, bu dönemler bitti. Bu tartışmaların Galatasaray'a beş kuruşluk faydası yok. Ben hiçbir zaman yönetimde karşılaştığım zorluklardan şikayetçi olmadım. Bu söylediklerim kayda geçsin. Gelecek yönetimin projelerini uygulamak için yeterli zamanının olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

"NEDEN GALATASARAY'A VURUYORSUN"

Özellikle Mayıs 2018'e giderken birliğin ve beraberliğin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Özbek, şöyle devam etti: "Bugün gelinen durumda proje yapıyoruz. Onun orası öyle burası böyle. Eleştirinin ötesinde hareketler oluyor. Galatasaray Başkanı'nı ve yönetimi yıpratmak isteyen mihraklar Galatasaray'a vurmaya başladı. Bizleri zora sokmak için bunlar yapılıyor. Galatasaray bunu haketmiyor. Neden Galatasaray'a vuruyorsun. Başkanı kişisel eleştirebilirsiniz, projeleri eleştirebilirsiniz bunlardan yakınmadım. Başkan ve yönetimi yıpratalım derseniz orada bir dakika dur. Bu benim sözümdür. 20 Ocakta gelecek olan yönetime sonsuz arkasında olacağım. Bu benim sözümdür. Bundan sonra seçilecek yönetim, zerre şüphe götürmeyecek şekilde yeni yönetimin arkasındayım'. Ben seçilirsem de arkadaşlar gelin beraber olalım, destek verelim."

"GALATASARAY'IN SEMBOLLEŞMİŞ İSMİ FATİH TERİM YIPRATILMASIN"

"Fatih Terim benim çok sevdiğim, Galatasaray'a müthiş hizmetler vermiş bir Galatasaraylı" diyerek Terim sorusunu yanıtlamaya başlayan Dursun Özbek şunları söyledi: "Şu periyotta 1-2 aydan beri Fatih Terim etrafından devamlı bir tartışma dönüyor. Bunun Fatih'e zarar verdiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın sembolleşmiş bir ismini neden biz yıpratıyoruz. Biz bütün bunları değerlendirip seçim yapmak durumundayız. Bu isimlerin yıpratılmamasını istiyoruz. Bırakın yönetim kurulu bunu değerlendirip kararını versin."

'TUDOR'A SONSUZ DESTEK VERİYORDUM...'

Son güne kadar Tudor'a sonsuz destek verdiğini de ifade eden Özbek; "Fakat Tudor öyle bir lince uğradı ki, o kadar baskı gördü ki işini iyi yapamamaya başladı.  9 puan öndeyken lince uğramaya başladı. Tartışmalar sertleşmeye başladı. Tudor da bu durumdan yorulmaya başladı. Görevli olan herkes Galatasaray'ın başarısı için çalışıyorlar. Bu başarı çizgisinden uzaklaşılıyor ise kimse kusura bakmayacak. Kim başarısız ise o gider" şeklinde konuştu.

 

Galatasaray Kulübü Başkanı olağanüstü genel kurul kararı almaları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında 3 aylık değil 3 yıllık dönem için seçim yapmanın daha doğru olduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi:

"Yönetimlerde süreklilik esastır. Şu anda Galatasaray'ın Yönetimi var. Mevcut Yönetim, Galatasaray'ın ihtiyaçlarını yerine getirmek zorundadır. 20 Ocak'ta seçime gidiyoruz diye her şeyi serip atmadık. Hiç kimse Galatasaray'ın hizmetlerinin aksayacağını düşünmesin. Seçim gününe kadar bu bizim sırtımızdadır. Bundan sonra daha iyi bir Galatasaray, daha kolay yönetilecek bir Galatasaray bırakmak istiyoruz. Galatasaray'ın ihtiyaçlarını biliyoruz"

 

"Ünal Başkan'ın yaptığı 2'nci seçimde Duygun abi kendi isteğiyle oraya kadar götürmek istedi. Aynı dönemde Alp Yalman 3 senelik talip olduğunu belirtti. Galatasaray'da 3 aylık seçim yapmak mı faydalı, gelecek yönetimin istediklerini yapması için gerekli zaman mı tanınmalı ? Seçime herkes eşit şartlarda giriyor. Bizim yönetim olmamız, seçime girecekler için büyük şans. Seçime girenlerin de projeleri var. Onlar da Galatasaray'a hizmet etmek istiyor. Seçilen kişinin daha iyi hizmet vermesi için 3 yıllık süre daha iyi. O zaman biz neden başa dönüyoruz. Seçim 4 ay mı olacak, 3 sene mi olacak diye. Bu süreç özellikle 2018 Mayıs'ına giderken, yönetimini yıpratmak için yapılan saldırılar bu süreçte olmasın. Bu süreci huzurlu geçirelim."


"2018 Mayıs'ı Galatasaray için çok önemli. Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşü var. Burada gelecek yönetime destek olunması gerekiyor. Sportif başarı esas, Galatasaray Sportif A.Ş'nin Mayıs ayına giderken bazı yükümlülükleri var. Bunları da yerine getirmesi lazım. Özellikle bu dönemde Galatasaray'da huzur olması gerekiyor. Gözünün üstünde kaşın var deyip, Başkanları yıpratmaktan çekinmek lazım. Benim bir amacım var Mayıs 2018'e başarılı gitmek. Hangi başkan adayı seçime giriyorsa hedef bu olmalı. Galatasaray ile ilgili ne bilmek istiyorsanız, gelin evraklarıyla beraber tek tek anlatayım. Bilin ona göre seçime girin, ona göre projelerinizi yapın. Biz bunların Divan'da, Mali kurullarda anlatmaya çalıştık. Ben 24 saat kulüpteyim, gelsinler tek tek anlatıyım. Seçim dönemi çekişmelerinin  son bulması için seçime gidiyoruz."

 
"Halka açık şirketlerde 5 yıl üst üste zarar etmek bazı haklardan mahrum kalmasına sebep oluyor. Başkan ve yönetim olacak kişiler bunu bilerek girsinler. Ben Mayıs ayına kulübümü böyle götüreceğim. Ben dosyaları bunun için açıyorum. Bilsin herkes neyin ne olduğunu. Kim seçilirse seçilsin, o başkanın arkasında tek vücut olmak zorundayız."


"ARA TRANSFERDE NE GEREKİYORSA YAPILACAKTIR"

"Galatasaray ara transferde, kamp döneminde ne eksiği varsa yerine getirecektir. Taraftarımız, camiamız, üyelerimizin hiçbir tereddütü olmasın.

Biz göreve geldiğimizde bir antrenör ve futbolcular vardı geçmiş yönetimlerden. Galatasaray'da bir günün bile önemi vardır. Biz 20 Ocak'tan bir gün sonraya kadar yönetimdeyiz. Eski yönetimle birlikte oyuncuların sözleşmesi biter, antrenörlerin sözleşmesi biter. Yeni yönetim gelir yeni takım kurar. Böyle bir şey var mı? Yönetime girenler Genel Kurul'un kendilerine verdikleri bir emaneti taşıyorlar. Yönetimler her zaman antrenörleri, kurulan takımları devralmışlardır.

''ANTRENÖR ARAYIŞLARINA DÜN AKŞAM İTİBARİYLE BAŞLADIK''


Galatasaray'ı iyi anlamak, tanımak lazım. Seçimler her zaman bayram havasında yapılır. Bütün üyeler bir araya gelip, birbirlerini görürler ve iradelerini kullanırlar. Galatasaray'da kim seçilirse seçilsin, öpüşür birbirlerine başarılar diler. Galatasaray'da hep böyle olmuştur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.