1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya Can Öncü'yü konuşuyor

Dünya Can Öncü'yü konuşuyor

Can Öncü'nün Moto3'teki tarihi başarısı dünya basınında geniş yankı buldu.

A+A-

Red Bull MotoGP Rookies Kupası'nı kazandığı için özel davetle katıldığı yarışta elde ettiği zaferle dünya gündemine gelen Can Öncü, tarihi başarısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Yarış öncesi ilk 5 hedefiyle piste çıktığını belirten Can öncü "İlk 5 sıra için  Jorge Martin ve Marco Bezzecchi gibi isimlere yarışmayı bekliyordum. Çünkü seneye Moto2'ye geçiyorlar. Onlarla yarışmak benim için hayaldi. Bence çok sıkı yarışmadılar, bu yüzden bir aralık buldum ve bu inanılmazdı" sözleriyle zaferini anlattı.

 

Can Öncü, tarihe geçmesiyle ilgili ise "Mükemmel bir duygu. Gerçekten çok mutluyum. Yarıştan önce burada yarışan en genç sporcu olduğumu biliyordum. Bu nedenle yarış bittiğinde yeni bir rekor daha kırdığım için mutluluğum ikiye katlandı. Rookies Kupası'nda bu sene birçok yarış kazandım ama Dünya Şampiyonası kazanmak benim için bir hayaldi. Birçok MotoGP ve Moto2 sürücüleriyle tanışmak da harika bir duyguydu. Ülkemize böyle bir anı yaşatabildiğimiz için gurur duyuyoruz" değerlendirmesini yaptı.

 

Can, ikizi Deniz ile yarışmanın çok güzel bir duygu olduğuna değinerek, "Yanında her zaman seni destekleyen birisi olduğunu hissedebiliyorsun. Ona her zaman güvenebileceğimi biliyorum. Gelecek yıl yarısına kadar onunla olamamak çok sıkıcı olacak. Fakat buna yeni bir zorluk diyebiliriz. Yarışlara beni izlemeye gelecek ama pistte yalnız olmak güzel olmayacak" ifadelerini kullandı.

Moto3'teki başarısı, Can Öncü’yü dünya medyasının gündemine taşıdı.

MotoGP’nin resmi internet sitesinde 15 yaşındaki sporcumuzun başarısı, “Tarih yazarak herkesi sersemletti” manşetiyle yer bulurken, organizasyonun resmi Twitter sayfasında yarışın özeti “Ne yarıştı!” yorumuyla paylaşıldı.

ABD’nin Washington Post gazetesi, “15 yaşındaki Türk yarışçı ilk yarışında tarihine geçti. Henüz 15 yaş ve 115 günlük bir geçmişle ve ‘wild card’la (özel davet) zirveye çıkarak tarih yazdı” dedi.

İşte gururlandıran ifadeler:

MARCA (İspanya): Moto3 Valencia yarışı, bir Dünya Kupası yarışını en genç kazanan ismi öne çıkardı.

DAILY MAIL (İngiltere): 15 yaşındaki genç, ilk Moto3 yarışını kazanarak tarih yazdı.

TIMES OF İNDIA (Hindistan): 15 yaşındaki Türk, Valencia’da fırtına gibi esti. Podyumun gösterişli genç kazananı, izleyenleri mest etti.

SUN HERALD (Avustralya): İlk Moto3 yarışında rekorlara uzandı.

YAHOO (Avustralya): İlk yarışında tarihe geçti. Can Öncü, disiplinini bozmazsa büyük bir gelecek vaat ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.