1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünya alev alev yanan Yunanistan için tek yürek oldu… Ölü sayısı 74’e çıktı

Dünya alev alev yanan Yunanistan için tek yürek oldu… Ölü sayısı 74’e çıktı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da dün başlayan ve bugün de devam eden yangın faciası devam ederken, dünya liderleri ve resmi makamlar Yunanistan için bir araya geldi...

A+A-

Yunanistan’ın başkenti Atina’da önceki gün başlayan ve bugün de bölgeyi alev alev yakan yangın devam ederken dünya tek vücut oldu… Resmi rakamlara göre en az 74 kişinin yanarak veya zehirlenerek hayatını kaybettiği, 150’den fazla kişinin ise yaralandığı yangın faciası sonrasında dünya liderlerinden taziye mesajları gelirken birçok ülke yardıma hazır olduklarını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı ile görüşürken “yardıma hazırız” mesajını verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yangın söndürme uçaklarımız İzmir’de hazır bekliyor. Talep gelirse 45 dakikada Atina’da olabilir” açıklamasını yaptı.

Türkiye ile birlikte İsrail’in Atina’daki Büyükelçiliği, “İsrailli kurtarma ekipleri teyakkuzda. Çağrılması durumunda Yunanistan’a gelecekler” açıklamasını yaptı. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, Yunan mevkidaşı Alexis Çipras ile görüşürken, 50 itfaiye ve iki ilk yardım aracı gönderildiğini duyurdu. Kıbrıs Rum Kesimi ve İspanya’nın da personel ve ekipman gönderdiği açıklandı.

Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan’a yangın söndürme uçağı, araç ve itfaiye eri gönderdiğini açıklarken, Syntagma Meydanı’ndaki Yunan bayrağı yarıya indirildi.

Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Twitter üzerinden, “Düşüncelerimiz Yunanistan ile birlikte ve bu korkunç yangında hayatını kaybedenlerle birlikte” dedi. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Twitter üzerinden, “Yunanistan’da yaşanan yangından dolayı çok üzgünüz. Avrupa Yunan dostlarımız ile birlikte olacaktır. Avrupa Birliği ülkelerinden yardım yolda” ifadesini kullandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in de Çipras’ı telefonla aradığı ve başsağlığı dilediği açıklandı.

Öte yandan bugün yapılan açıklamada Yunanistan’da 3 gün ulusal yas ilan edildiği belirtildi.

yunanistan-yangin-resim-07.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.