1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dün FETÖ’den tutuklandı bugün serbest

Dün FETÖ’den tutuklandı bugün serbest

AKP’den belediye başkan adayı olan Mahmut Arslan, tutuklanmasının üzerinden 24 saat geçmeden serbest bırakıldı.

A+A-

Mersin’de FETÖ soruşturması kapsamında dün tutuklanan Arbel Bakliyat şirketi sahibi Mahmut Arslan’ın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında, Mersin merkezli bakliyat firmasının sahibi 4 kardeş ve terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri ileri sürülen 2 şirket çalışanı hakkında gözaltı kararı verilmişti. Mehkeme, şüphelilerden Mahmut Arslan ile Davut D.'nin tutuklanmasına karar verip, diğer 2 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Aile avukatının 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunması üzerine Mahmut Arslan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKP'DEN ADAY OLMUŞTU

Mahmut Arslan, 2004 seçimlerinde AKP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştı. Mahmut Arslan daha sonraki dönemlerde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.

Geçen yılın Ağustos ayına işadamı Mahmut Arslan’ı avukatı ve damadı olan Murat Altındere, Mersin  Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosu’na verdiği bir dilekçede, Arslan kardeşlerin AKP’li ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimler olduğunu vurgulamıştı. Altındere dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti: “Müvekkilimiz Mahmut ve Hasan Arslan, özellikle bakliyat sektöründe olmak üzere ülkemizi dünya çapında temsil eden saygın işadamlarından olup birçok kamusal, yarı kamusal ve sivil toplum örgütlerinin önde gelen isimlerindendir. İki müvekkil de AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımız’a yakınlığıyla bilinmekte, müvekkillerden Mahmut Arslan, yerel seçimlerde AK Parti  Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı dahi seçilmiştir. Müvekkillerimiz, tıpkı bölücü terör örgütü PKK’nın hedefinde olduğu gibi FETÖ/PDY hain terör örgütünün de hedef şahısları arasındadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.